Päivitetty 06.01.2018

Enkelikoira: KALEVI


Syntymäaika: 11/2016-1/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroidaan ennen Suomeen tuloa

 

Perustiedot ja taustat
Romaniassa, Rosiori de Veden kaupungissa sijaitsevalla kunnallisella koiratarhalla elää tällä hetkellä noin 350 koiraa.  Loppuvuodesta 2014 Kulkurit käynnistivät kaupunkiin jatkuvan massasterilointi ja avustusprojektin, jonka myötä Rosiorin tarha kuuluu tiiviinä osana yhdistyksen työsarkaan ja osa sen koirista valikoituu adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan Suomesta.

Rosiorin tarhalla ketjun päässä omaa kotiaan odottaa myös Kalevi, hieman alle vuoden ikäinen koiralapsi. Kalevi on ihmistä kohtaan nöyrän oloinen ja alistuvainen. Se haluaa kovasti tehdä tuttavuutta ja painautua vieraan ihmisen syliin. Kalevi tulee hyvin toimeen ympärillä pyörivien, vapaana olevien koirien kanssa. Tarhaoloissa sen ei ole kuultu juurikaan haukkuvan. Kalevi on tällä hetkellä noin 35-40cm korkea ja painaa rotevarakenteisena noin 10kg. Todennäköisesti se ei juurikaan enää kasva.

6.1.2017
Elämä on toisinaan julma. Pieni Kalevi sai mahdollisuuden oikeaan elämään, kun se ennen joulua varattiin omaan kotiinsa. Valitettavasti, ennen kuin se ehdittiin siirtää Rosiorin tarhalta turvaan kävivät tarhalle tulleet vieraat koirat sen kimppuun. Kalevi kuoli saamiinsa vammoihinsa heti.

Olemme niin pahoillamme Kalevin ja Kalevin perheen puolesta. Lepää rauhassa pikkuinen.

10.12.2017
Hurmaava Kalevi varattiin tänään omaan kotiinsa Suomeen.

23.11.2017
Vierailin Rosiorin tarhalla viime viikolla. Kävellessäni läpi loputtomalta tuntuvan koppirivistön, kiinnitti huomioni pieni mustavalkoinen pötkylä, joka istui vähän orvon oloisena koppinsa edustalla. Mennessäni koiran luo, alkoi se heiluttaa ujosti häntäänsä ja tuli luokseni hieman anteeksipyydellen. Ihmisen ystävällinen huomio oli selvästi koiralle mieleen, mutta se ei selvästi ollut varma, millaisin aikein vieras ihminen sitä lähestyi. Harvemmin kun saavat Rosiorin koirat ihmisiltä positiivista huomiota osakseen. Kun koira pääsi luokseni, painautui se ihan vasten minua ja tarjosi mahaa merkiksi siitä, että on vain pieni vaaraton koiralapsi. Rapsutuksista ja huomiosta koira tuntui nauttivan kovasti ja rentoutuikin pian kun huomasi, että vieras ihminen ei tahdo sille mitään pahaa.

Aikataulu painoi päälle ja minun oli pakko jatkaa adoptio-ohjelmassa jo olevien koirien päivittämistä. Jätin koiran istumaan ketjunsa päähän, mutta lupasin sille, että “mä palaan suhun vielä”. Kun aika tuli valita adoptio-ohjelmaamme tulevat uudet koirat, oli minun pakko esitellä matkakumppaneilleni tämä pieni tapaamani koira. Jälleen se otti kaikki meidän vastaan ystävällisesti ja nöyrästi, sylistä toiseen paikkaa vaihtaen. Siinä koiraan tutustuessamme havaitsimme sen olevan hyvin nuori, alle vuoden ikäinen. Ihan ehdottomasti sen oli saatava mahdollisuus parempaan elämään, ei viattoman pennun paikka ole koiratarhalla ketjuun kahlittuna. Niin päätyi adoptio-ohjelmaamme Kalevi ja nyt sen olisi aika löytää oma koti. (Taija)


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kalevi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kalevi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.