Päivitetty 22.07.2023

Kodin saanut koira: KANERVA


Syntymäaika: 4/2021
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Carpe)
Ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

29.9.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti.

Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Kanerva löydettiin nukkumasta keskeltä autotietä. Tarhan omistaja Carmen alkoi ruokkimaan ja seuraamaan koiraa ja pelasti Kanervan kadulta maaliskuussa 2022. Tällä hetkellä Kanerva asuu Ollien, Pulmun ja yhden muun koiran kanssa samassa häkissä.

Aktiivit vierailivat tarhalla toukokuussa 2022 ja tapasivat Kanervan. Kanerva tulee aktiivien viereen ja kellahtaa kyljelleen kun sitä saa rapsuttaa. Kanerva ei kuitenkaan puske ihmisten syliin rapsutuksien toivossa. Kanervalla on vahtikoiramainen haukku, jota se käyttää kun häkin ympärillä tapahtuu jotain. Haukkuminen tapahtuu ylväästi kopin katolta. Kanerva lopettaa haukkumisen kuitenkin nopeasti ja palaa takaisin ihmisten läheisyyteen. Kanervalla on paksu turkki ja se olikin kuumissaan makoillessaan häkin lattialla. Kanerva vaikuttaa todella ihmisläheiseltä nuorelta koiralta, joka ei välitä edes sen päältä kävelevästä tarhakaverista.

Kanerva voisi sopia monenlaiseen kotiin, mutta mahdollinen paimenkoiran luonne kannattaa ottaa huomioon. Kanerva on noin 47cm ja 18kg steriloimaton narttu. Kanerva tullaan steriloimaan ennen kotiutumistaan Suomeen. Kanervalla on upea rakenne ja kaunis paimenkoiran ulkonäkö. Kanervan turkki on huonossa kunnossa ja todella takussa. Kanerva on myös laihassa kunnossa.

Päivitykset

29.4.2023
Kanerva saapui kotiin!

24.2.2023 

Kanerva varattiin omaan kotiin!

29.9.2022

Aktiivimme tapasivat Kanervan syyskuussa. Sen kerrotaan olleen aivan ihana; reipas ja rohkea, aktiivit saivat rapsutella ja Kanerva hakeutui heidän lähelle uudelleen ja uudelleen. Namit maistuivat oikein hyvin. Kanerva nuoli aktiivien naamat, ja suhtautui heihin muutenkin rauhallisen mutkattomasti. Kaiken kaikkiaan Kanerva olisi aivan valmis matkustamaan omaan kotiin, kunhan oikea perhe huomaisi hänet. Kanerva oltiin syyskuun alkupuolella viemässä steriloitavaksi aivan lähipäivinä.

Lisätty kuvia ja videoita. Syyskuussa Kanerva asui Pulmun, Mirabelin ja aremman uroskoiran kanssa.

28.7.2022

Kanerva aloitti oman kodin etsimisen meidän adoptio-ohjelmassa.


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kanerva saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dragoste on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kanervan yhteyshenkilö on Henna Peltokorpi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.