Päivitetty 19.10.2017

Enkelikoira: KANYE


Syntymäaika: 5/2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suflete Dragi (Sintesti, Romania)
kastroidaan

 

24.5.2016
Suflete Dragin Sintestin kylässä sijaitseva tarha on Alina Murgun ja Kulkurien yhteistyön aikaansaannos. Tarhalla asuu noin kaksisataa koiraa ja ne tulevat kaikista mahdollisista elin- ja olosuhteista. Osa niistä on kunnallisilta tarhoilta, joissa olosuhteet ovat epäinhimilliset. Koiria säilötään liian tiheästi pieniin häkkeihin, joissa ne tappelevat jopa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan asti. Jos ne selviävät muiden koirien käsittelystä, niiden tulee vielä selvitä kunnallisen tarhan työntekijöiden julmasta käsittelystä.

Alina käy ajoittain kunnallisella tarhalla poimimassa mukaansa potentiaalisia koiria. Eräällä reissulla Mihailestin kunnalliselle Alinan katse osui Kanyeen. Sen lainehtiva mustavalkea turkki ja iloinen olemus pelastivat sen tarhalle jäämiseltä ja se pääsi Alinan mukana Sintestin tarhalle. Kanye on todella sosiaalinen ja iloinen koira, joka pärjää isossa laumassa hienosti. Se tulee heti reippaasti tervehtimään, mutta antaa myös muille tilaa eikä hermostu pennuillekaan. Kanye on hurjan huomionkipeä, se puskee syliin heti, kun ihminen menee kyykkyyn. Kanye on kiltin ja helpon oloinen koira, jonka voisi kuvitella sopivan moniin kokoonpanoihin.

Kanye on kooltaan noin 39 senttiä ja se painaa noin 15-17 kiloa.

17.7.2016
Heinäkuu toi mukanaan aktiivit. Kanye on rauhallinen koira, joka nauttii suunnattomasti ihmisen läsnäolosta ja kosketuksesta. Se on sosiaalinen koira, joka viihtyy lähellä rapsutettavana. Se on rauhallisempi kuin häkkikaverinsa Fere ja Bagera. Topakka Bagera laittaa ajoittain Kanyen ruotuun ja tämä suostuu siihen mukisematta.

Lisätty kuvia.

20.7.2016
Kanye on varattu omaan rakastavaan kotiinsa Suomeen.

13.8.2016
Viimeöinen lento toi mukanaan kauan ja hartaasti odotetun Kanyen. Koti ja koira saivat vihdoinkin toisensa. Onnea matkaanne, Kanye ja perhe.

5.10. 2016
Saimme pari kuukautta sitten kotiutuneelta Kanyelta ihan omin tassuin kirjoitettuja kuulumisia:

“Hei Maarit!

Minun kuulumisia.  Olen ollut tässä omituisessa perheessä nyt viisi viikkoa.  Ihan mukavasti on mennyt.
Yritin saada Gacy-kissasta leikkitoveria. Yritin hyppiä muta se meni vain maaten ja oli sitä mieltä, että leiki keskenäsi. Gacy on kyllä neuvonut minua kun en ole oikein ymmärtänyt mitä perhe oikein aikoo.  Gacy on yrittänyt saada minua kerjäämään herkkuja pöydästä. Se itse sitä harrastaa, mutta minä en ole tohtinut. Minua sanotaan Gacy suojelevaksi pikkuveljeksi. Aina kun Gacy naukaisee minä ole paikalla katsomassa mitä tapahtuu. Jos Gacy on sylissä, yritän hyppiä äitiä vasten, että se päästäisi kissan alas.

En ole oikein tahtonut syödä puruluita, enkä muutakaan kuiva muonaa. Minulle kyllä maistuu Kissan kuiva muona. Se maistuu paremmalle. Minulle ostettiin pienepää nappulaa. Sitä kyllä olen perheen mieleksi yrittänyt syödä. Minä tykkään enemmän keitetystä kanasta Ja koiran märästä ruuasta.
Ai niin minä tykkään leikkiä hippaa perheen nuorimman kanssa. Me juostaan peräkanaa ympyrää keittiön, olohuoneen ja lastenhuoneen väliä. Äiti ei oikein siitä tykkää, kun se pelkää että mä muka opin jahtaamaan vieraita lapsia.  Mutta Minä en ole jahdannut, olen vain heiluttanut niille häntää, mitä teen kaikille tapaamilleni ihmisille.

Äiti ei kai uskonut, että olen ihan terve poika. Se vei minut muuten vaan terveystarkastukseen.  Me ajettiin bussilla, minä pelkäsin bussikuskia. En veinannut nousta autoon. Äiti antoi liikkumisapua. päästiin kuskin ohi. Omalla paikalla oli kiva istua äidin sylissä, katselin maisemia. Takaisin tulessa nousin jo itse autoon, mutta kuskia kuitenkin jännitin. Kun sen ohi päästiin, kävelin itse omalle paikallemme ja äiti nosti syliin istumaan. Heilutin häntää muille matkustajille. Osa katsoi minua hymyillen ja osa käveli vain ohi, ei se minua häirinnyt.

Eläinlääkärille heilutin häntää. Se sanoi minulle että, olet iloinen poika. Pöydälle nostettaessa alkoi jännitys, mutta käyttäydyin reippaasti.  Eläin lääkäri kertoi perheelleni. että silmät, turkki, iho ja korvat ovat ok.  Korvat on joskus typistetty jonkun syyn takia. Haluaisin kyllä kertoa miksi, mutta eivät ne ymmärrä. Vatsa, pinnalliset imusolmukkeet, pippeli ja esinahka ovat kunnossa. Sydän ja keuhkokuuntelu olivat ok. Lihaskuntoni oli hyvä. Olin ihanne painossani, painoin 13 kg. Lääkäri sanoi että 12–13 kg on minulle ihanne paino. Suositteli minulle hyviä ruokia (Hill´s vet essential ). kuonossani on arpi. Eläinlääkäri sanoi, että olen saanut joskus voimakkaan iskun kuonooni, mutta se on parantunut.  Kulmahampaissani on Hammaskiveä. Minulla on alapurenta, etuhampaissani on kulumia. Keväällä uhkasi hammasrötgenillä.  Eläinlääkäri kehui minua hyvän luonteiseksi ja kauniiksi koiraksi. Tästä syystä seisoin oikein terhakkaasti ja heilutin häntääni oikein iloisesti.
Toinen suuri asia olen saanut Mummini kuntoutettua. Mummin Fysioterapeutti sanoi että kepin voi unhoittaa ja terapiassa ei tarvitse enää käydä. Olin ehkä Romaniassa tarpeeton, mutta täällä olen ammattikuntouttaja.

Eipä muuta terveisin Kanye”

13.10.2017
Rakastettu Kanye sai viettää elämänsä parhaan ajanjakson rakastettuna perheenjäsenenä. Se sai tietää, mitä on nukkua omassa lämpimässä kodissa omien ihmistensä kanssa. Kanye matkasi eilen sateenkaarisillalle mukanaan omistajiensa rakkaus.

19.10.2017
Kanyen perhe muistaa rakasta perheenjäsentään.

“Kanyen muistolle

Kanye oli pieni koira suurella sielulla. Muistan ensi hetket lentokentällä. Meidän perhe odotti sinua
suurella rakkaudella. Rakkaus oli alkanut jo, ensimmäisen kuvan ja kirjoituksen nähdessä. Jo kuvasta
tuntui, että olet perheemme puuttuva jäsen.

Olit viisas ja rohkea. Et tuntunut miltään rähjäiseltä katukoiralta. Hyväksyit kaikki ja olit kaikille
ystävällinen. Omistit suuren sydämen. Sinua täydellisempää koiraa ei maa päällään voi kantaa.

Osasit käyttäytyä tilanteessa kun tilanteessa rauhallisesti ja iloisesti. Et näyttänyt kärsimyksiä. Et
kantanut kaunaa. Et muistellut pahalla menneisyyttä. Nautit nykyhetkestä. Viime kesänä ulosteesi
muuttuivat löysiksi. Eläinlääkärit hoitivat sinua parhaan kykynsä mukaan, uskoivat sinulla olevan
suolistotulehduksia. Ruokahalusi laski vähitellen. Laihduit pieneksi koiraksi paljon. Ulosteet
muuttuivat verisemmiksi, ensin oli kirkasta verta, sitten uloste oli tummaa. mukaan tulivat limaiset
oksentelut. Olit yön sairaalassa tiputuksessa, piristyit. Et oksentanut pahoinvointi lääkkeen avulla.
Mukaan saadulla lääkityksellä veren tulo peräaukosta väheni hetkeksi. Sinulla todettiin kasvain
paksusuolessa, lähellä virtsajohtimia. Leikkaus ennustus oli huono. Joten lahjoitimme sinulle
arvokkaan kuoleman, eutanasian. Nukahdit viimeiseen lepoon, arvokkaana koirana eläinlääkärin
valvonnassa ja perheen rapsuttaessa eläinsairaalassa 12. 10. 17. Viimeiseen asti taistelit kipua
vastaan. Vielä viimeisen elinviikkosi aikana otit vieraat vastaa, hännän heilutuksella.

Muistamme iloiset hetket kanssasi. Pitkät lenkit, joilla näytit, ettei päämäärää tarvita. Muistamme
hetket kun käperryit kainaloon ja olit lähellä. Olit koko perheen koira arvostit kaikkia ja olit huomiosi
jakamisessa tasapuolinen. Osasit myös jekkuilla, leikit hyppimällä vuoteesta vuoteeseen kun niitä
sijattiin. sillä tavalla estit työn edistymistä.

Itsekkäänä ajatellen: voi kuinka olisimme saaneet olla kanssasi pidempään. Voi kun olisimme saaneet
sinut jo syliimme sinä päivänä kun synnyit jossain. Tarjosimme sinulle katon ja vuoteen. Sinä tarjosit
meille koko elämäsi. Elämälläsi opetit mikä on anteeksianto ja elämästä nauttiminen. Jätit jälkeesi
suuren aukon. Sinut tavanneet ihmiset eivät uskoneet, että olisit ollut entinen kulkuri. Olit eläessäsi
enkeli ja nyt olet varsinainen enkelikoira”.

Lämpimät osanottomme.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kanye saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kanye on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kanyen yhteyshenkilö on Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa