Päivitetty 09.06.2018

Kotia etsivä koira: KARISSA


Syntymäaika: Noin 3/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 9.6.2018
Karissa ja Davin on sisarukset jotka tällä hetkellä elävät yhdessä monen muun koiran kanssa Kulkurien pitkäaikaisen ja luotettavan yhteistyökumppanin Luiza Mandrun ja hänen miehensä kodin yhteydessä. Voisi melkein kutsua Mandrujen kotia pieneksi, kodinomaiseksi tarhaksi, jossa aina asustelee erilainen lauma koiria (ja kissoja). Osa on pelastettu kadulta, toiset naapurit tai jokin muu nappuruston asukki on tuonut Madrujen luokse turvaan. Karissa ja Davin on nuoret koirasisarukset joiden pelastava enkeli oli nuori tyttö joka löysi nämä likomärkinä ja kylmissään pellolta sateisena päivänä. Tyttö teki postauksen sisaruksista sosiaaliseen mediaan ja Luiza, joka sattumoisin huomasin tämän postauksen, pyysi ystäväänsä hakea ja tuomaan pennut heille turvaan.

Karissa asustaa Luizalla aitauksessa yhdessä veljensä Davinin kanssa. Kaksikko on melko samanlaisia kuin maaliskuussa, Karissa tarvitsee hieman enemmän miettimisaikaa ja suhtautuu vieraisiin ja uusiin tilanteisiin epäluuloisemmin kuin veljensä. Kun aktiivimme saapuivat pihaan alkoi koirien haukkumiskonsertti, jota Karissa jatkaa pisimpään. Se on tottunut haukkumaan häiriöille, tylsyyttään ja jännitystään. Karissalla kestää tovi tulla sinuksi tilanteen kanssa ja saakin paljon tukea reippaalta Davinilta.

Alkuun Karissa kiertää aktiivit kaukaa, mutta kun siihen ei ota mitään kontaktia se uskaltaa kuitenkin tulla nuuskimaan ja loppujen lopuksi ottaa myös namit kädestä. Karissasta huomaa selvästi, että ihmiskontakteja ei ole kovin paljon ollut. Luizan kanssa Karissa kuitenkin on oikein reipas. Kun aktiivit eivät ole samassa aitauksessa se tulee jopa melko rohkeasti aidalle hakemaan rapsutuksia ja huomiota. Kamera on Karissan mielestä melkoisen jännittävä esine.

Karissa on kooltaan noin 45/16kg.

Päivitykset

13.3.2018
“Karissa ja veljensä leikkivät iloisesti yhdessä ennen kuin pistäydymme niiden tarhaan tapaamaan kaksikkoa. Karissa on hieman varautuneempi vieraita kohtaan kuin sosiaalinen veljensä. Karissan täytyy antaa itse lähestyä vieraita. Se tarvitsee tutustuessaan hieman enemmän aikaa. Se on kuitenkin todella utelias ja käyttää hienosti nenäänsä tutkiessaan vieraita hajuja. Karissa haukkuu aluksi epävarmana vieraille, mutta ihmisen mennessä kyykkyyn se kuitenkin uskaltaa lähestyä. Karissa on hirmuissen kiinnostunut ja tahtoisi kovasti uskaltaa tutustua vieraisiin. Se selvästi odottaa tutuilta ihmisiltä ohjeita, kuinka toimia tilanteessa. Se hyörii mielissään tuttujen Luizan ja Stefanin luona. Todella kaunis ja sympaattinen pentu.” Näin Karissasta kertoi Kulkurien aktiivit, ketkä olivat reissussa maaliskuussa 2018.

8.1.2018
Hyvin ystävällisiä ja kilttejä pentuja. Luonteeltaan ovat leikkisiä ja iloisia kuten tämän ikäisen pennun kuuluukin. Karissa on aiemmin nukkunut samoissa tiloissa kuin myös Luiza mutta nykyään pennut kuitenkin asustaa pihalla erässää isohkossa aitauksessa. Muiden koirien kanssa Karissa on tullut hyvin toimeen ja myös kissojen kanssa Karissa on Luizalla tullut toimeen. Veljensä Davinin tavoin Karissa saattaa haukkua jos näkee jotain jännittävää tai uudet ihmiset lähestyvät aitausta mutta tyttö ei hauku ihan yhtä paljon kuin Davin, Luizan kertoman mukaan. Karissa on myös luonteeltaan erittäin ihmisrakas ja kultainen koira.”

Tällä hetkellä kaksikko painaa noin 12kg ja ovat korkeudeltaan 40-45cm.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Karissa saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Karissa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Karissan yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa