Päivitetty 07.09.2021

Kotia etsivä koira: KARISSA


Syntymäaika: Noin 3/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

19.2.2020
Karissa ja Davin on sisarukset jotka tällä hetkellä elävät yhdessä monen muun koiran kanssa Kulkurien pitkäaikaisen ja luotettavan yhteistyökumppanin Luiza Mandrun ja hänen miehensä kodin yhteydessä. Voisi melkein kutsua Mandrujen kotia pieneksi, kodinomaiseksi tarhaksi, jossa aina asustelee erilainen lauma koiria (ja kissoja). Osa on pelastettu kadulta, toiset naapurit tai jokin muu nappuruston asukki on tuonut Madrujen luokse turvaan.

Karissa ja Davin ovat nuoret koirasisarukset joiden pelastava enkeli oli nuori tyttö joka löysi nämä likomärkinä ja kylmissään pellolta sateisena päivänä. Tyttö teki postauksen sisaruksista sosiaaliseen mediaan ja Luiza, joka sattumoisin huomasin tämän postauksen, pyysi ystäväänsä hakea ja tuomaan pennut heille turvaan.

Tammikuussa 2020 aktiivimme käydessään Luizan luona, aktiivimme eivät kerenneet tavata Karissaa ennen pimeyden laskeutumista.

Siitä on pitkä aika kun viimeksi itse olemme Karissaa tavanneet. Karissa on kuitenkin Luizan kertoman mukaan oma itsensä. Sen verran uutisia on kerrottavana, että toinen Karissan takajaloista on leikattu tänä aikana. On mahdollista että hän tulee tarvitsemaan toisen leikkauksen vielä jossain kohtaa. Ennen mahdollista adoptiota terveystilanne tullaan käymään huolellisesti läpi kotiehdokkaan kanssa.

Karissan luovutusta lapsiperheeseen mietitään tapauskohtaisesti.

Karissa on kooltaan noin 45 cm korkea ja painoa sillä on 16 kg.

Päivitykset

16.5.2021
Karissan jalka on leikattu ja Karissa elelee yhä Luizan kotitarhalla. Mahdollisesti hän tulee tarvitsemaan vielä toista leikkausta jossain kohtaa.

1.9.2019
Aktiivimme kävivät Luizalla heinäkuussa 2019 ja tapasivat siellä myös Karissan. Karissa on huomattavasti arempi ja varovaisempi kuin veljensä Davin. Haukkuu vähän ja väistää vieraita. Hakee namit kädestä, on utelias, mutta ei anna koskea. Luizan kanssa rennompi, häntä heiluu. Davinista saa tukea ja rohkeutta, kotona voisi hyötyä reippaasta koirakaverista. Karissalla on hieman terveysvaivoja myös, joita parhaillaan tutkitaan. Romanialaisen eläinlääkärin mukaan ongelma saattaisi olla siinä, että Karissan takajalkojen polvien jänteet eivät ole riittävän vahvoja ja tällä hetkellä Karissa syö lääkettä jonka pitäisi auttaa vahvistamaan jänteitä. Ellei tämä auta on mahdollisesti leikkaus edessä. Karissan röntgenkuvat ovat lähetetty myös suomalaiselle asiantuntijalle arvioitavaksi.

13.3.2019
Aktiivimme kävivät Romaniassa jälleen helmi-maaliskuun vaihteessa 2019 ja kertoivat Karissasta seuraavanlaisia kuulumisia: “Karissa seurailee ja kaartelee vieraita ensin kauempaa, sitten se tulee nuuskimaan taka suunnasta kurkottaen. Davinin seura auttaa Karissaa. Karissa on kiinnostunut vieraiden puuhista ja etenkin herkkujen tuoksusta vieraiden kädessä. Herkut houkuttelevat sitä kovin ja kun teemme sen kanssa sivulla kävely harjoituksen josta sitä palkitaan, saa hän ideasta pian kiinni.” Karissa on nuori koira, joka vaikuttaa pitävän siitä kun saa tehdä jotain ja tämän tyyppiset harjoittelut ovat kiva tapa luoda suhdetta Karissan kanssa. Karissa on asunut elämänsä ajan Davinin kanssa ja olisikin suotavaa, että Karinssan kodissa olisi reipas ja avoin koirakaveri, mieluiten uros, ennestään.

26.11.2018
Karissa on reipastunut viime kerrasta toukokuun jälkeen hurjasti. Karissa oli Davinin kanssa samassa tilassa ja Davinin reipas seura on tehnyt Karissalle hyvää. Karissa ei esimerkiksi enää haukkunut kun aktiivimme astuivat sen ja Davisin aitaukseen ja se tuli heti ottamaan namia, nuoli kättä ja tuli kosketusetäisyydelle, mutta vielä ei omaehtoisesti antanut koskettaa ja jännittää tätä. Ja ottaen huomioon myös olosuhteet, eli oli jo hieman pimeää kun tulimme Karissa tervehtimään. Karissa tulee edelleen varovasti lähelle, mutta vaikuttaa uteliaalta ja pysytteli koko ajan lähellä meitä. Karissalle tekisi varmasti hyvää reippaan koiran seura, kuten Davinin seura on nyt auttanut tyttöä reipastumaan.

9.6.2018
Kun aktiivimme saapuivat pihaan alkoi koirien haukkumiskonsertti, jota Karissa jatkaa pisimpään. Se on tottunut haukkumaan häiriöille, tylsyyttään ja jännitystään. Karissalla kestää tovi tulla sinuksi tilanteen kanssa ja saakin paljon tukea reippaalta Davinilta.

Alkuun Karissa kiertää aktiivit kaukaa, mutta kun siihen ei ota mitään kontaktia se uskaltaa kuitenkin tulla nuuskimaan ja loppujen lopuksi ottaa myös namit kädestä. Karissasta huomaa selvästi, että ihmiskontakteja ei ole kovin paljon ollut. Luizan kanssa Karissa kuitenkin on oikein reipas. Kun aktiivit eivät ole samassa aitauksessa se tulee jopa melko rohkeasti aidalle hakemaan rapsutuksia ja huomiota. Kamera on Karissan mielestä melkoisen jännittävä esine.

13.3.2018
“Karissa ja veljensä leikkivät iloisesti yhdessä ennen kuin pistäydymme niiden tarhaan tapaamaan kaksikkoa. Karissa on hieman varautuneempi vieraita kohtaan kuin sosiaalinen veljensä. Karissan täytyy antaa itse lähestyä vieraita. Se tarvitsee tutustuessaan hieman enemmän aikaa. Se on kuitenkin todella utelias ja käyttää hienosti nenäänsä tutkiessaan vieraita hajuja. Karissa haukkuu aluksi epävarmana vieraille, mutta ihmisen mennessä kyykkyyn se kuitenkin uskaltaa lähestyä. Karissa on hirmuissen kiinnostunut ja tahtoisi kovasti uskaltaa tutustua vieraisiin. Se selvästi odottaa tutuilta ihmisiltä ohjeita, kuinka toimia tilanteessa. Se hyörii mielissään tuttujen Luizan ja Stefanin luona. Todella kaunis ja sympaattinen pentu.” Näin Karissasta kertoi Kulkurien aktiivit, ketkä olivat reissussa maaliskuussa 2018.

8.1.2018
Hyvin ystävällisiä ja kilttejä pentuja. Luonteeltaan ovat leikkisiä ja iloisia kuten tämän ikäisen pennun kuuluukin. Karissa on aiemmin nukkunut samoissa tiloissa kuin myös Luiza mutta nykyään pennut kuitenkin asustaa pihalla erässää isohkossa aitauksessa. Muiden koirien kanssa Karissa on tullut hyvin toimeen ja myös kissojen kanssa Karissa on Luizalla tullut toimeen. Veljensä Davinin tavoin Karissa saattaa haukkua jos näkee jotain jännittävää tai uudet ihmiset lähestyvät aitausta mutta tyttö ei hauku ihan yhtä paljon kuin Davin, Luizan kertoman mukaan. Karissa on myös luonteeltaan erittäin ihmisrakas ja kultainen koira.”

Tällä hetkellä kaksikko painaa noin 12kg ja ovat korkeudeltaan 40-45cm.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Karissa saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Karissa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Karissan alkuperäinen yhteyshenkilö oli Mia Takolander, ja nykyinen on Maiju Lanki

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa