Päivitetty 29.12.2016

Kodin saanut koira: KEPPONEN


Syntymäaika: 10/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroidaan

 

31.3.2016
Romaniassa syntyy lukematon määrä ei toivottuja pentuja, joiden kohtalo ei yleensä ole kovin valoisa. Kepposen tapauksessa pentueen kolme pentua löytyi rakennustyömaalta Cosoban kylältä kolmisen kuukautta sitten ja ne pääsivät sieltä turvaan OneVetin tarhalle. Yksi niistä kuoli parvoon, mutta Kepponen ja sen sisko Karkki selvisivät ja pääsevät nyt etsimään omaa kotiaan Suomesta. Ne ovat molemmat normaaleja reippaita ja iloisia pentuja. Hännät heiluvat koko ajan. Ikää pennuilla on nyt noin 5-6 kuukautta ja ne vaihtavat hampaita. Niiden olisi hyvä päästä opettelemaan kotikoiran elämää mahdollisimman pian. Pennut ovat nyt noin 8 kg:n painoisia ja tulevat olemaan aikuisena keskikokoisia.

26.5.2016
Aktiivimme tapasivat Kepposen toukuun matkallaan Romaniaan. Se on nimensä veroinen keppostelija, joka haluaa tutustua vieraisiinkin ihmisiin pusuttelemalla. Kepposesta saakin varmasti oivan kaverin moneen menoon.

25.6.2016
Lisätty video kaksikosta.

15.7.2016
Kepponen jatkaa kepposteluaan Romaniassa. Niin reippaan ja iloisen koirapojan luulisi olevan jo Suomessa kotonaan, mutta vielä se odottelee löytäjäänsä. Se kasvaa kohisten ja siitä on sukeutumassa mielettömän komea koira. Kepposesta saa aivan varmasti kumppanin moneen menoon ja omistajalleen siitä on taatusti iloa joka ikisenä päivänä. Lisätty pari kuvaa.

27.7.2016
Lisätty uunituore video Kepposesta.

28.9.2016
Aktiiviemme syyskuinen reissu toi heidät myös OneVetin Cosoban tarhalle. Siellä he tapasivat jo aivan liian kauaan kotejaan odottaneet sisarukset Karkin ja Kepposen. Toisin kuin aavistuksen sievemmin käyttäytyvä siskonsa, Kepponen on nimensä veroinen veijari. Saadessaan ihmisvieraita se hyppii ja pomppii onnellisena ja innokkaana. Se ei paljoa ujostele ja on aktiivisuutensa seurauksena saanut lihaksiinsa voimaakin, mikä on tarhalla poikkeuksellista. Aktiivimme kertovat Kepposen olevan yksinkertaisesti upea tyyppi!

14.11.2016
Sisarensa Karkin tavoin Kepponen on melkoinen pomppaloikka ja hyppääkin helposti korkean koppinsa katolle ja sieltä pois. Saadessaan vieraita se meinaa poksahtaa onnesta ja menee milteipä ylikierroksille, mutta kun se saa aseteltuaan itsensä koko pituudeltaan ihmisen kainaloon ja lähelle, se rauhoittuu kuin taikaiskusta. Se pyrkii maksimoimaan ihmisen läheisyyden venymällä ihmistä vasten koko pituudeltaan ja olisi siinä vaikka kuinka kauan. Kepponen on äärimmäisen ihmisrakas, nimensä veroinen keppostelija, jonka oikea paikka on omassa kodissa, ei kalseassa tarhassa. Kepponen siirtyy aikuisten kategoriaan etsimään kotiaan.

Kepponen on kooltaan noin 50 cm ja painaa noin 15 kiloa. Se saanee hyvän kotiruuan myötä pari lisäkiloa.

Lisätty kuvia ja video marraskuulta.

23.11.2016
Suloinen Kepponen on tänään vihdoin varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

29.12.2016
Kepposen elämä muuttui vihdoin eilen kun matkusti oman perheensä luokse. Onnea pienelle riehujalle ja koko perheelle!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kepponen saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kepposen yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Kepponen ja Karkki marraskuussa 2016:

30.9.2016, Kepponen opettelee hihnakävelyä

8.9.2016

27.7.2016

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.