Päivitetty 31.01.2019

Keräyskampanja SUFLETE DRAGI – FOR GOOD


Andan ja Alinan suunnattoman päättäväisyyden ja taistelutahdon innoittamina käynnistämme keräyskampanjan SUFLETE DRAGI – FOR GOOD.

 

Kampanjassa kerätään varoja Andan ja Alinan perustamalle yhdistykselle, Asociatia Suflete Dragille, ja sen hallussa oleville yli 200:lle koiralle uuden kodin saamista varten. Tämä uusi koti tarkoittaa ensin tontin hankintaa ja sitten siihen pikkuhiljaa rakennettavaa tarhaa. Ihmeitä tullaan jälleen tarvitsemaan, jotta Anda ja Alina pysytyvät tähän voimanponnistukseen maassa, joka tekee kaikkensa nujertaakseen eläinsuojelijat.

Tulemme seuraamaan tilannetta tarkasti ja tiedottamaan sen etenemisestä kotisivuillamme ja Facebook-sivuillamme. Vastaamme mielellämme myös mahdollisiin lisäkysymyksiin asian tiimoilta.

__________________________________________________________________

Tänään 14.4.2014 Rescueyhdistys Kulkurit ry:llä on huonoja uutisia kerrottavana.

Toinen pääyhteistyökumppaneistamme, Anda Murgu, sai pitkäaikaisen haaveensa toteutumaan viime vuonna, kun hän mm. Kulkurien tukijoiden avulla rakensi itselleen uuden, tilavan tarhan Jilavaan, Bukarestin lähelle. Tarhan rakennusprojektia, ja siihen liittynyttä kampanjaa seurattiin aktiivisesti Kulkurien kotisivuilla ja Kulkurien Facebook-sivuilla.

Kulkurit vieraili tarhalla maaliskuussa. Kaikki näytti siellä erinomaisen hyvältä – työ oli kannattanut.

Mies, joka omistaa tarhan tontin, on valitettavasti kuollut. Kuoleman myötä tontin omistusoikeus siirtyi omistajan vaimolle, joka viipymättä ilmoitti aikeekseen myydä tontin lähes 200 000 eurolla, josta tarhan tontin osuus oli noin 95 000 euroa. Summa on absurdi. Edellisen omistajan kanssa tehty 10 vuoden vuokrasopimus luonnollisesti raukeaa tontin myyntiin.

Anda on yrittänyt neuvotella lukemattomia kertoja omistajan ja lakimiesten kanssa erilaisista vaihtoehdoista pitää tarha tontilla, mutta omistaja on järkkymätön. Hän vaatii joko rahat käteen tai poistumaan. Andalla ei  ole varaa ostaa tonttia 95 000 euron hintaan. Vaihtoehtoja ei ole kuin yksi – aloittaa kaikki alusta. Jilavan tontti on nyt myyty.

Kulkurit ovat äärettömän surullisia tapahtuneesta. Olemme miettineet, olisiko meidän pitänyt toimia jossain kohtaa toisin ja tiedostaneet, kuinka pettyneitä tukijamme ovat tästä tilanteesta.

Vuokratontille rakentaminen Romaniassa on aina riski, joskin suurin osa romanialaisten eläinsuojelijoiden tarhoista sijaitsee vuokramaalla. Koska Anda oli pitkän harkinnan jälkeen päätynyt tähän vaihtoehtoon, Kulkureille jäi punnittavaksi ainoastaan se, autammeko Andaa vai emme.

Mielestämme vaihtoehtona ei ollut auttamatta jättäminen.

Ymmärsimme Andan päätöksen, sillä eläminen 150 koiran kanssa Frumusanin kylässä keskellä vihamielistä naapurustoa on äärettömän raskasta ja stressaavaa. Uudella tarhalla muutoksen näki selvästi – Andan ja koirien rentoutuminen ja vapautuminen oli lähes käsin kosketeltavaa. Käytyämme uudella tarhalla ensimmäisen kerran uskoimme vahvasti päätöksen olleen oikea.

Tämä uusin käänne ei ollut odotettavissa, ja se järkyttää meitä kaikkia. Anda ja hänen tytär Alina ovat luonnollisesti myös hyvin järkyttyneitä tapahtuneesta.

Nyt meidän on pakko katsoa eteenpäin. Andalla ja Alinalla on kesäkuun loppuun saakka siirtää koirat pois Jilavan tarhalta. Uuden, tällä kertaa oman, tontin etsintä on käynnissä. Hyviä vaihtoehtoja on ollut kiikarissa muutamia. Näiden tonttien hankintahintaluokka on 15 000 euroa. Nykyiseltä tarhalta mukaan lähtevät tietenkin kaikki irti lähtevä, esimerkkinä häkkien rakenteet.

__________________________________________________________________


Tilannepäivitys 6.5.2014

Ajalta 14.4.2014 – 2.5.2014 kertyneet lahjoitukset, yhteensä 1 820 euroa, on lahjoitettu Anda Murgulle. Suuret kiitokset kaikille tähän mennessä kampanjaan osallistuneille!

Kaiken muun lisäksi Andaa ja Alinaa ovat viime päivinä koetelleet luonnonvoimat. Bukarestissa on satanut kaatamalla vettä sekä nyrkinkokoisia rakeita aiheuttaen valtavia tuhoja. Kaikki koirat ovat onneksi kunnossa, mutta Andan pihapiiri ja talo sisältä sekä ulkoa ovat kärsineet. Viime päivät ovat menneet Andalla ja Alinalla tuhojen korjaamiseen ja siivoamiseen. Toivon mukaan he pääsevät pian palaamaan täydellä teholla tonttiasioihin ja viemään Suflete Dragin tulevaisuutta eteenpäin.

Tulemme seisomaan Andan ja Alinan takana tämänkin vastoinkäymisen läpi.

__________________________________________________________________

Tilannepäivitys 29.5.2014

tilannepaivitys_29.5.2014Anda ja Alina Murgun tontin etsintä uutta tarhaa varten on tuottanut tulosta! Suflete Dragin uusi tontti on kiikarissa! Noin 3 000 neliömetrin kokoinen maa-alue löytyi Jilavasta, läheltä nykyistä tarhaa.
Alue on hyvä. Sitä suojaavat puut ja pensaat. Lähin naapurusto sijaitsee noin kilometrin päässä (peltojen toisella laidalla).
Tontille pystyy kaivamaan kaivon, joten veden saanti olisi turvattu. Tällä hetkellä Murgut selvittävät mahdollisuuksia sähköjen saamiseen esimerkiksi aurinkopanelien avulla.

Tonttia myy yksityinen taho (sisarukset). Hinnaksi on muodostunut 20 000 euroa. Tontista tehdään kauppakirja asianajajan kanssa. Alina on myös käynyt keskustelemassa Jilavan kaupungin talolla tarhan tulevasta auktorisoinnista, ja heidän hankkeellensa on näytetty vihreää valoa.

Tällä hetkellä ainoa huolestuttava seikka on aikataulu, sillä pian olemme kesäkuussa. Aikaa on jäljellä enää kuukausi, ennen kuin nykyinen paikka lähtee koirien alta. Meidän on siis koottava voimamme ja tarjottava Andalle, Alinalle sekä lähes 200 heidän hoidossaan olevalle koiralle kaikki mahdollinen tuki, jotta tontin osto ja rakentaminen pääsevät reippaasti eteenpäin!

Kulkureiden lisäksi Suflete Dragia auttaa ranskalainen yhdistys nimeltään Mukitza. Yhteistyöllä unelman toteutuminen on mahdollista!

Tämänhetkinen lahjoitustilanne on seuraava:

  • Mukitzalla (ranskalainen yhdistys) on nyt 4 398 euroa kerättynä tontin ostoa varten
  • Kulkureilla on jo toukokuun alussa Murguille lähetetyn 1 820 euron lisäksi koossa tonttia varten 4 596 euroa

Kiitos kaikille jo tähän mennessä osallistuneille! Suflete Dragi – For Good -keräyskampanja jatkuu!
__________________________________________________________________

Tilannepäivitys 9.6.2014

suflete_päivitys_kesakuuViime tilannepäivityksessä Suflete Dragi-kampanjan osalta tunnelma oli innostunut ja lupaava. Erittäin potentiaalinen tontti oli vihdoin löytynyt. Alina ja Anda sekä Kulkurit odottivat malttamattomina lopullisten tarkastusten läpikäyntiä, jotta tontin ostamisesta voisi tulla totta.

Alina teki hurjan työmäärän käyden kaiken muun yhdistystyön ohella päivittäin kaupungintalolla, josta näytettiin vihreää valoa tarhan tulevalle auktorisoinnille. Alina kävi ahkerasti myös notaarin ja juristin luona, jotta kaikki menisi lakipykälien mukaan, kauppa tapahtuisi täsmälleen oikein, eikä yllätyksiä tulisi.

Onneksi Murgut olivat huolellisia, sillä tontin papereita selatessa kävi ilmi, että tontin alla kulkee kaasuputki! Kyseiselle tontille ei saa rakentaa yhtään mitään. Tontti on siis täysin arvoton. Voimme vain arvailla, tiesivätkö tontin myyjät tämän jo alun alkaenkin…

Pettymys on valtava. Tuntuu täysin kohtuuttomalta, että vastoinkäymiset koettelevat kerta toisensa jälkeen Alinaa ja Andaa.

Kuitenkin Alina ja Anda jaksavat katsoa eteenpäin tämän musertavan tiedon jäljiltä. Meidän vielä sulatellessa tietoa, he nostavat päänsä jälleen kerran. Tontin etsintä on jälleen kuumeisesti käynnissä, koska nykyisestä paikasta koirien tulee olla poissa 3. elokuuta mennessä.

Tuntuu mahdottomalta projektilta, eikö? Muutaman vuoden kokemuksen perusteella kuitenkaan mikään ei ole mahdotonta Romaniassa – useimmiten valitettavasti pahassa, mutta joskus harvoin myös hyvässä. On siis jaksettava uskoa, tukea ja olla mukana, vaikka suomalaiseen täsmälliseen kulttuuriin nähden Romanian eläinsuojelijoiden päivittäinen epävarmuudessa ja sietämättömässä stressissä eläminen tuntuukin välillä uskomattomalta ymmärtää.

Eteenpäin jaksamisen suurin motivaattori etenkin Alinalle ja Andalle on tällä hetkellä se horjumaton tuki, mitä he ovat saaneet osakseen myös Teiltä, Kulkurien ystävät. Teidän avullanne Alina ja Anda jaksavat tehdä työtä niiden eteen, joilla ei olisi elämää ilman heitä, ei ruokaa kupissaan eikä tulevaisuutta edessään. Kulkurit kiittää Teitä rakkaat tukijat! Erityisesti Rescueyhdistys Kulkurit ry haluaa kiittää yksityistä henkilöä, joka osallistui keräykseen huikealla 10 000 euron lahjoituksella!

Suflete Dragi – For Good -keräyskampanjaan on kertynyt ajalla 14.4. – 4.6.2014 lahjoituksia yhteensä 16 158 euroa. Tästä summasta on lähetetty Murguille 1 820 euroa toukokuun alussa. Loput lahjoitusrahat ovat visusti tallessa Kulkurien lahjoitustilillä korvamerkittynä vain ja ainoastaan tontin ostia ja tarhan rakentamista varten.

Suflete Dragi- For Good jatkuu sitkeästi ja peräänantamattomasti eteenpäin! Toivomme, että seuraava päivitys on jälleen valoisa!
__________________________________________________________________

Tilannepäivitys 7.8.2014

Hyvät Kulkurien ystävät.

Väliaikapäivityksenä Suflete Dragi – For Good -kampanjakeräykseen joudumme kertomaan, että huono, suorastaan surkea onni jatkaa Murgujen ja heidän koiriensa seuraamista.

Kesäkuussa tapahtunut vastoinkäyminen tontin kanssa ei jäänyt ainoaksi lajissaan. Kyseisen tontin jälkeen Alina löysi toisen potentiaalisen tontin, jonka kanssa edettiin jo ennakkosopimuksen luonnostelemiseen saakka. Loppumetreillä, kun tontin omistaja kuuli, että Murgut aikovat tehdä sopimuksen tontista lakimiehen avustuksella, omistaja katosi kuin tuhka tuuleen. Voimme siis vain päätellä, että tässäkin tontissa oli jotain hämärää takana.

Alina ja Anda ovat siis jälleen lähtöpisteessä. Tontin etsintä jatkuu. Ainoa hyvä asia on se, että mahdottoman tilanteen edessä nykyisen Jilavan tarhan omistaja antoi Murguille kuukauden lisäaikaa, eikä häätänyt koiria ulos. Aikaa on siis tällä hetkellä elokuun loppuun, eikä se luonnollisestikaan tule riittämään. Voimme vain toivoa, että tarhan omistaja heltyy antamaan heille vielä kerran lisävuokra-aikaa.

Täytyy myös muistaa, että odotusaikanakin tarhan pyörittäminen on rankkaa: lähes 200 koiraa tarvitsevat edelleen joka päivä ruokaa, Jilavan tontin vuokra pitää maksaa (400 e/kk), eläinlääkärikustannuksiin uppoaa rahaa, muutamia esimerkkejä mainitaksemme.

Suflete Dragi – For Good -kampanjakeräykseen on kertynyt ajalla 14.4 – 31.7.2014 yhteensä käsittämättömät 25 854,50 euroa. Valtaisa kiitos kaikille kampanjaan osallistuneille!

Jäämme jälleen odottamaan uutisia tontin tiimoilta. Emme voi kuin toivoa, että ne olisivat vihdoin ja viimein hyviä!

__________________________________________________________________

Tilannepäivitys 28.8.2014

Romanialaisen eläinsuojelijan arki on armotonta taistelua elämästä ja kuolemasta loputtomien avuntarvitsijoiden keskellä. Resursseja on niukasti eikä ympäröivä yhteiskunta tarjoa tukea missään tilanteessa. Yrittäessään suojella kaikista heikoimpia eläinsuojelijat joutuvat pelkäämään myös oman henkensä puolesta.

Tämän faktan saivat karvaasti kokea yhteistyökumppanimme Anda ja Alina Murgu, kun heidät pahoinpideltiin omalla kotiportillaan eilen 27.8.2014.

Andan asuinpaikassa, Frumusanin kylässä, naapuruston vihamielisyys on ollut ilmassa ja tiedossa jo pitkään. Eilen tilanne kuitenkin kärjistyi ensimmäistä kertaa ihmisiin kohdistuvaan fyysiseen väkivaltaan. Koirat ovat valitettavasti joutuneet vihan ja julmuuksien kohteeksi säännöllisesti ennenkin.

Naapuri kutsui Andaa kadulla. Alina meni ulos puhumaan naapureille ja Anda seurasi häntä perässä. Neljä naapuria kävi heidän kimppuunsa ilman syytä. He tönivät Andan ja Alinan maahan. Yhden miehen pidellessä Alinan käsiä selän takana hakaten samalla häntä selkään, kaksi naista pahoinpiteli Andaa.

Päästyään irti Anda ja Alina soittivat paikallispoliisille kolmesti. Kukaan ei tullut. Ketään ei kiinnostanut. Poliisi kommentoi: “Soittakaa ambulanssi jos tarvitsette.” Alinaa sattui selkään. Andalta halkesi huuli ja hänen silmälasinsa hajosivat. Hän lähti lääkäriin näytämään vammojaan ja saamaan todistuksen niistä. Sekä Alina että Anda tekivät rikosilmoituksen tapahtuneesta, mutta on selvää, ettei asialle tule tapahtumaan mitään.

Tapaus on järkyttänyt meitä kaikkia ja etenkin Alinaa ja Andaa. Voimme vain jälleen ihmetellä heidän kykyään jaksaa jatkaa työtään kaikkien näiden vastoinkäymisten keskellä.

Uuden tarhan tontin etsintä jatkuu edelleen. Pidämme kaikki peukut pysytyssä, että tontti löytyisi pian. Toivomme, että Anda ja Alina saisivat uuden ja turvallisen tarhan, jossa sekä koirilla että ihmisillä olisi suojaa, toivoa ja rakkautta ympärillään.

Kaikki keräyskampanjaan osoitetut varat ovat visusti tallessa yhdistyksen tilillä, kunnes tontti löytyy. Kuukausittaisen ruokarahan 250 euroa lähetämme säännöllisesti näistä lahjoituksista. Kuukausittaiset lahjoitukset ovat nähtävissä myös täältä.

__________________________________________________________________

Tilannepäivitys 14.9.2014

Tonttikaupoille on toivoa.

On käsittämätöntä, kuinka hankalaa on ostaa maata Romaniasta niin, että siihen saisi vielä luvan rakentaa koiratarhan.

SD3
Kolmen pieleen menneen ostoyrityksen jälkeen Alina on allekirjoittanut esisopimuksen neljännestä, 8 400 neliön maa-alasta, jonka kauppahinta on 37 500 euroa. 10 % käsiraha, 3 750 euroa, on myös maksettu.

Tontti sijaitsee lähellä nykyistä tarhaa, Jilavassa. Alue on rauhallinen eikä naapureita ei ole lähellä. Tontti vaikuttaa kaikin puolin erittäin hyvältä.

 

Korkean kauppahinnan takia Alinan on tarkoitus ostaa maa-ala toisen eläinsuojelijan kanssa puoliksi. Tällöin siis molemmille tulisi 4 200 neliötä koiratarhoja varten. Lopun kauppahinnan eräpäivä on 8.11.2014.

Kuulostaa hienolta vihdoinkin, mutta tälläkin kertaa mukana on riskitekijöitä: toisella kauppakumppanilla ei ole kasassa tarvittavaa summaa eli 18 750 euroa. Valitettavasti Alinalla ei vain enää ollut yhtään vaihtoehtoa käytettävissään. Jilavan paikka, missä koirat ovat tällä hetkellä, on jo myyty, ja Alina on saanut taiteilla viimeiset kaksi kuukautta pidentääkseen vuokra-aikaa. Nyt sillekin venymiselle on tullut loppu -vuokranantaja ja ostaja antoivat aikaa koirien siirtämiselle 30.9.2014 saakka.

Kulkureilla on kasassa tontin ostamista ja rakentamista varten 24 289 euroa. Tämä on siis riittävästi Alinan osan lunastamiseen sekä rakentamisen aloittamiseen, mutta taustalla on iso riski toisen eläinsuojelijan rahoista.Entä jos hän ei saakaan kasaan tarvittavaa summaa? Tällöin Alina menettää tontin sekä 10 % käsirahan ja koirat. Alina ja Anda joutuisivat taas tyhjän päälle. Rakentaminenkin on aloitettava välittömästi, koska muuttopäivä lähestyy. Lisäksi 200 koiran muuttaminen ei ole helppoa.

Kulkureilla ei ole muuta vaihtoehtoa tässä tilanteessa kuin jättää kerätty summa odottamaan eräpäivää siltä varalta, että toinen kauppakumppani ei saakaan rahoja kasaan. Tällöin pystymme lunastamaan tontin varmasti, eivätkä Murgut ja koirat jää enää tyhjän päälle.

SD2
Tontin kauppasummasta jää vielä puuttumaan kampanjaan lahjoitettujen rahojen ja maksetun käsirahan jälkeen 9 461 euroa. Summa on tarkoitus saada kasaan eräpäivään mennessä. Kulkurit siis varautuvat maksamaan tarvittaessa koko lopun kauppasumman. Tontin menettäminen merkitsisi ongelmia, joihin ei kenelläkään ole ratkaisua.

 

Vararahaston pitäminen tallessa merkitsee sitä, että Kulkurit eivät voi auttaa Alinaa alkavissa rakennuskustannuksissa. Ilman rakentamista koiria ei voi siirtää, joten olemme tässäkin asiassa mutkikkaiden romanialaiskuvioiden ongelmallisessa maailmassa.

Jos kuitenkin toinen kauppakumppani saa omat tonttirahat kerättyä ennen eräpäivää, vapautuu Kulkurien lahjoituksesta Suflete Dragin tontin osto-osuuden jälkeen rahaa, joka käytetään tarhan rakentamiseen, työntekijäkuluihin ja koiran ruokaan. Tällä hetkellä emme voi enää ottaa yhtäkään riskiä monen epäonnistumisen jälkeen ja siksi pelaamme varman päälle.

SDTontilla riittää työtä. Sinne tarvitaan muun muassa kaivo, huoltorakennus, aita tontin ympärille, kunnolliset koiran häkit ja generaattori. Tietä tarvitsee kunnostaa 50 metrin matkalta. Alina ja Anda aloittavat rakentamisen nyt ranskalaisten tukijoiden avustamana. Me toivomme pystyvämme liittymään rakentamisen tukemiseen mukaan mahdollisimman pian, kunhan tontin osto ja omistus on varmistettu. Tämä on nyt ykkösprioriteettimme.

 

Nyt tarvitaan siis loppukiriä! Koossa on hurjat 24 289 euroa. Tontin kokonaiskauppahinnasta puuttuu 9 441 euroa.

Kulkurit julkaisee pian monta eri tapaa ottaa osaa Suflete Dragin tontin ostosumman loppukiriin. Eettisen lahjakorttiperheen uudet tulokkaat esitellään pikaisesti sekä Pala maata- ja Koirankoppi-lahjakorttien tuotto tullaan käyttämään kokonaisuudessaan tähän projektiin. Myös pienempiä tukikeinoja on kehitteillä. Niistä kuulette seuraamalla aktiivisesti Kulkurien Facebook- ja kotisivuja.

Suomalaiset ovat tunnettuja sitkeydestään. Tähän asti ollaan tultu läpi harmaan kiven -asenteella. Täten kootaan voimamme vielä kerran ja näytetään, että me pystymme tähän yhdessä Andan, Alinan ja lukemattomien kodittomien koirien vuoksi.

Voit osallistua SUFLETE DRAGI – FOR GOOD -keräyskampanjaan lahjoittamalla Rescueyhdistys Kulkurit ry:n tilille FI73 1029 3000 3566 41 viitteellä 1232.

 

Kiitos osallistumisestasi!

__________________________________________________________________


Tilannepäivitys 5.10.2014

Suflete Dragin tilanne näyttää tällä hetkellä varovaisen optimistiselta! Suuri kiitos siitä kuuluu teille, aktiiviset tukijat ja lahjoittajat.

Nykyisen Jilavan tarhan omistaja suostui kovan kädenväännön jälkeen venymään vielä kerran, uskomatonta kyllä, ja koirat saavat pysyä vanhalla tarhalla lokakuun loppuun saakka. Nyt on siis aika kääriä hihat ja pistää vauhtia, sillä kuukausi kuluu nopeasti.

Alina on löytänyt neljä edullista konttirakennusta.

Alina on löytänyt neljä edullista konttirakennusta.

 

Alinan suunnitelmana on aloittaa tien rakentamisesta, nyt kun sääolot vielä sallivat sen. Tietä täytyy tehdä noin 50 metrin matkalta. Seuraavana vuorossa on työmaakonttien paikan päälle tuominen, Alina on löytänyt neljä hyväkuntoista konttirakennusta, joihin voidaan varastoida ruokaa, olkia, lääkkeitä jne, sekä yhdessä kontissa tarhan työntekijän on mahdollista asua.

 

Kaikessa tässä päävastuu on toistaiseksi ranskalaisilla tukijoilla, Kulkurien panostaessa keräämään varat tontin ostamiseen kokonaisuudessaan ja turvaamaan näin Suflete Dragin tulevaisuus.

Anda ja Alina poimivat 1.10 roskakasasta pienen Zina tytön.

Anda ja Alina poimivat 1.10 roskakasasta pienen Zina tytön.

 

Rakennusta ja asioiden hoitoa helpottaa suuresti uusi (käytetty) auto, Citroën Berlingo, jonka Alina sai ostettua suureksi osaksi ranskalaisten tukijoiden avulla entisen auton hajottua lopullisesti. Ilman autoa Alinan on käytännössä mahdotonta hoitaa kaikki tarhan pitoon ja eläinten hoitoon liittyvät asiat aina ruuan ja rakennustarvikkeiden kuljetuksesta eläinlääkärimatkoihin. Auton hinta oli 2800 e, johon Kulkurien muutamat tukijat halusivat osallistua yhteensä 500 eurolla. Suuri kiitos siitä heille!

14.9.2014-2.10.2014 Suflete Dragiin on tullut lahjoituksia käsittämättömät 3472 euroa.
Lisäksi samaan tarkoitukseen on saatu tuottoa kannatusavaimenperillä 296,3 e, Kulkurien online facekirppiksen pikahuutiksella 710 e ja saman ryhmän kirppisosiolla 193 e.Tonttia varten on tällä hetkellä kerättynä 28 960,30 e.
Puuttuva osuus kokonaissummasta on siis 4789,7 e.  

Tarhan portille 24.9 hylätty koiranpentu, joka on nyt turvassa Suflete Dragin tarhalla.

Tarhan portille 24.9 hylätty koiranpentu, joka on nyt turvassa Suflete Dragin tarhalla.

 

Ei ole liioteltua sanoa, että koemme kylmiä väreitä katsoessamme lukuja, niin hyvältä ne näyttävät! Suflete Dragi- For Good on lähellä onnistumistaan tontin oston suhteen. Tämä tarha tulee olemaan vailla vertaansa oleva kivijalka kaikelle Andan ja Alinan toiminnalle, ja sen avulla voidaan turvata paitsi heidän verrattoman arvokas työnsä jatkossakin, myös tulevaisuus heidän noin 200 koiralleen.

 

Alina ja Anda Yes! We Care!- protestissa Bukarestissa 27.9.

Alina ja Anda Yes! We Care!- protestissa Bukarestissa 27.9.

Seuraamme tiiviisti mitä tontilla tapahtuu ja kannustamme Alinaa ja Andaa eteenpäin asiakerrallaan. Taloudellisesti panostamme kuitenkin tällä hetkellä vain tonttirahan kokoon saamiseen ja vasta sen jälkeen liitymme rakennustalkoisiin.

Lopullinen kauppa tontista tehdään 8.11.
Meillä on siis kuukausi aikaa. Let`s do this!

 

 

__________________________________________________________________

Tilannepäivitys 12.10.2014

Rakkaat ystävät, Suflete Dragin uskolliset tukijat!
On ilo saada kertoa teille tuoreimmat uutiset keräyskampanjan tiimoilta ja terveiset Alinan ja Andan työmaalta.

Tarhalla on aloitettu rakennustyöt.

Ensimmäisenä tontille kaivettiin kylmässä tihkusateessa kaivo. Se porattiin vanhanaikaiseen käsivoima-tyyliin 25 metrin syvyyteen. Pumppu on myös asennettu ja kaivo toimii hyvin. Vesi on ehdoton edellytys tarhalla jokapäiväisessä arjessa, joten sen prioriteetti on ykkössijalla. Nyt koirat tulevat saamaan vettä turvallisesti omalta tontilta.

Seuraavaksi valettiin perustukset paikalle tuotaville neljälle rakennus/varastointikontille, joista yksi tulee suojaamaan myös kaivoa. Tarkoituksena on saada yhdestä kontista asumiskuntoinen ja muita käytetään ruuan, oljen, lääkkeiden yms varastointiin ja esimerkiksi majoitustilana talvella pennuille ja erityistä hoitoa vaativille koirille.

Myös aitaa varten on aloitettu työt, maahan on kaivettu linjat, joihin upotetaan massiiviset harkot, jotka toimivat perustuksina tulevalle aidalle.

Anda ja Alina ovat innoissaan nähdessään vihdoin konkreettisesti tulevaisuutensa alkavan nousta sijoilleen. Samalla he ovat tietysti hillittömän paineen alla aikataulun hengittäessä niskaan jatkuvasti. Toivomme pääsevämme pian mukaan tarhan rakennustalkoisiin, sillä Suflete Dragi tulee jatkossakin tarvitsemaan kaiken mahdollisen avun.

Mutta nyt tonttiraha-uutisiin!Tontin osto on perusta kaikelle muulle. Ilman sitä kaikki muu työ tontilla on turhaa. Siksi Suflete Dragi- For Good keräyskampanja on ensiarvoisen tärkeässä asemassa ja panostamme tällä hetkellä siihen 100 %:sesti.2.10.2014-12.10.2014 ajalla SUFLETE DRAGI- FOR GOOD keräyskampanjaan on tullut lahjoituksia 260 e.Lisäksi tonttirahastoa on kartutettu syyskirppiksen voimin 623,10 eurolla, avaimenperät ovat tuottaneet 69 e, Kulkurien online facekirppis 17,90 e ja eettiset lahjakortit 130 e.Tonttia varten on tällä hetkellä kerättynä 30 060,30 e. Puuttuva osuus kokonaissummasta on siis 3689,70 e.

Aikaa on vielä jäljellä, mutta hurjaa loppukiriä tullaan silti tarvitsemaan!

Olemme pääseet yhdessä uskomattoman pitkälle. Pystymme yhdessä myös tempaisemaan homman tontin osalta loppuun saakka, eikö vain?

Video 1. Ensimmäisen päivän (10.10) rakennustyöt uudella tarhalla.

Video 2. Kaivon porausta. Kaivo on porattu 25 metriin ja pumppu on asennettu.

———————————————————————————

Tilannepäivitys 17.10.2014

Nyt eivät uutiset enää parane.

Tonttirahat ovat nyt kokonaisuudessaan kasassa. 33750 euroa!

Tähän uskomattomaan voimanponnistukseen on osallistunut upea joukko ihmisiä, joukossa myös muutamia suurempia yksittäisiä lahjoituksia. Kiitämme teitä jokaista sydämestämme ja myös Andan ja Alinan puolesta. Suflete Dragin tulevaisuuden perusta on nyt turvattu ja se tulee vaikuttamaan satojen, tuhansien Romanian kodittomien koirien elämään konkreettisella tavalla.

Tonttikaupat tehdään marraskuun puoleen väliin mennessä. Siihen mennessä selvinnee myös onko toinen eläinsuojelijataho saanut kerättyä omaa osuuttaan tonttirahasta, vai ostavatko Murgut tontin kokonaisuudessaan itse. Kiitos teidän, se on nyt mahdollista.

Rakennustyöt tontilla jatkuvat hurjaa vauhtia. Perustukset tontille tuleville konteille on luotu ja massiivisesta harkoista rakennetusta aidasta on rakennettu noin 40%. Aita tulee olemaan 2,3 metriä korkuinen ja se tulee suojaamaan tarhaa tuulelta ja lumelta talvella. Tällä hetkellä käynnissä on aidan loppuun rakentaminen ja heti perään aloitetaan koirien häkkien rakentaminen. Kuten nykyisellä tarhalla on hyväksi todettu, niistä tulee tilavat ja ne erotetaan toisistaan verkoin ja väliseinin koirien stressin vähentämiseksi.

Monia materiaaleja pystytään onneksi siirtämään nykyiseltä tarhalta uuden rakentamiseen, mutta paljon joudutaan myös ostamaan. Hiekkaa, sementtiä, harkkoja, verkkoa… vain muutamia mainitaksemme. Lisäksi työntekijöille täytyy maksaa palkkaa, unohtamatta, että kaiken rakentamisen ohella yli 200 koiraa tarvitsevat edelleen joka päivä ruokaa.

Tästä eteenpäin SUFLETE DRAGI- FOR GOOD keskittyy rakennusprojektin kustantamiseen ja kaikki kampanjaan lahjoitetut varat ohjataan tähän tarkoitukseen.
Aikaa ei ole tuhlattavaksi, rakentamisen on edettävä joka ikinen päivä vauhdikkaasti, jotta marraskuussa koirat pääsevät muuttamaan uudelle tarhalle.

Seuraamme rakennusprojektia tiiviisti ja tiedotamme sen etenemisestä täällä ja Kulkurien facebook-sivulla.

Motivaatio on korkealla kampanjan suhteen niin Kulkureissa, kuin Murguillakin. On upeaa nähdä konkreettista edistymistä lukuisien vastoinkäymisten jälkeen. Valtavan suurena tekijänä Andan ja Alinan jaksamiseen on tieto, että heitä tuetaan horjumatta ja sen te, Kulkurien ystävät, olette jälleen todistaneet. Jatketaan samaan malliin!

 

 

————————————————————————————————

Tilannepäivitys 20.10.2014

Lyhyesti kuulumisia tarhan rakennuksilta!

Jykevä betoni-aita on 70% valmis. Ensimmäisiä häkkejä koiria varten on aloitettu. Tarhalle ostetut neljä kappaletta konttirakennuksia ovat saapuneet paikalle (kustannukset 400 e + kuljetus 800 e). Niistä yhdestä olisi tarkoitus saada pian tehtyä asuinkelpoinen, jotta tarhan vartija voisi yöpyä siellä. Yhteen konteista on jo varastoitu olkea koirien koppeja varten.

Myös tarhan ensimmäiset asukkaat ovat saapuneet paikalle. “Vahtikoirat” Lessie ja Sarma koppeineen ilmoittavat epä-toivotuista kulkijoista ja niinpä vain myös ensimmäiset pelastetut hätätapaukset ovat muuttaneet tarhalle. Emo kahden pentunsa kanssa pelastettiin 19.10 vilkkaan tien varresta ja ne muuttivat olkien kanssa samaan konttiin väliaikaisesti asumaan 🙂
Tämä pieni perhe tulee olemaan ensimmäinen lukemattomista tulevaisuuden pelastetuista koirista.

Ensi viikolla Kulkurien Salla, Sini ja Taija matkustavat Romaniaan ja vierailevat tietenkin myös Andan ja Alinan luona. Tuoreita kuulumisia paikan päältä siis tiedossa silloin!

Ajalla 17.10-20.10.2014 rakennuslahjoituksia on kertynyt yhteensä 690,80 euroa koostuen lahjoituksista, Kulkurien online kirppismyynneistä ja eettisistä lahjakorteista.
Olemme siirtäneet Suflete Dragille 2000 euroa (19.10), josta siis 1309,20 euroa on ennakkoa lokakuun lopussa päättyvästä Punainen Kortti Romanialle-kirppiksestä, jonka upea tuotto tulee kattamaan tämän rahasiirron kevyesti.

Kiitos kaikille osallistuneille ja jatketaan samaa tahtia!

 

 

——————————————————————————————————–

Tilannepäivitys 9.11.2014

Marraskuuta viedään!
Tässä vaiheessa on hyvä vilkaista taaksepäin kulunutta vuotta. Millainen vuosi se onkaan ollut Suflete Dragille ja meille kaikille Andan ja Alinan ystäville ja tukijoille.
Syvää turhautumista, lukemattomia pettymyksiä ja vastoinkäymisiä ja aina uudelleen virinnyttä toivoa. Sekä vihdoin myös tuloksia, konkreettista ja näkyvää iloa, jokaisen paikalleen muuratun tiilen ja jokaisen uudelle maalle tuodun sorakuorman muodossa rakennettua turvaa ja lohtua tuohon sysipimeään maahan.

Matka on vielä pitkä, mutta vielä pidempi on yhdessä jo nyt kuljettu tie tämän projektin tiimoilta. Nöyrimmät kiitoksemme teille jokaiselle, ketkä olette olleet mukana rakentamassa Suflete Dragin uutta, lopullista tarhaa.

Kulkurien Salla, Sini ja Taija vierailivat uudella tarhalla 25.10.2014. Päivä oli hyytävän kylmä, tuulinen ja mutainen, mutta seistessämme uuden tarhan maalla, nilkkojamme myöden mudassa, emme olisi voineet olla onnellisempia. Eikä vähiten sen takia, että Anda ja Alina suorastaan hehkuivat iloa ja tahtoa, heidän koko olemuksestaan näki, miten onnellisia he ovat, miten toiveikkaita tulevaisuuden suhteen.

Ohessa muutamia kuvia vierailustamme tarhalla 25.10.

 

Vierailumme jälkeenkin tarhalla on tapahtunut.

Tarhalle johtava tie on kelvollisessa kunnossa ja se johtaa muutamalle omakotitalolle. Lähimmästä kylästä matkaa tarhalle on noin kilometri. “Laattatieltä” erkanee tien pätkä tarhalle, ja se oli käydessämme erittäin huonossa kunnossa, mutta se on nyt kunnostettu, mikä on hyvä asia tulevaa talvea ja vesi- ja lumisateita ajatellen, jotta isommatkin autot pääsevät tarhalle perille saakka.

Toista puolta betoni-aidasta on aloitettu ja sen loppuun rakentamiseen tarvitaan edelleen varoja! Lisäksi koirien häkkien väliseinien rakentaminen on aloitettu (kts. kuvat). Työtä hidastaa huonokuntoinen generaattori, mikä pyörittää betonimyllyä turhan rauhalliseen tahtiin. Uuteen generaattoriin ei kuitenkaan tällä hetkellä ole varaa.

Tarhan maata varten on tilattu neljä kuormallista isoa mursketta (609 e) ja tela-auto tasoittamaan maata.
Neljästä kontista yhtä on remontoitu ja sisustettu, jotta tarhan yövahti voisi asua siinä. Konttiin on ostettu ja asennettu ikkunat, ja ostimme matkallamme paikallisesta rautakaupasta pienen kamiinan (160 e), joka lämmittää kontin ja käyntimme jälkeen sitä on lämpöeristetty ja sinne on tuotu vanha sänky.

Uuden tontin kauppojen olisi tällä hetkellä määrä tapahtua ensi viikon keskiviikkona, 12.11. Tämä voi toki vielä romanialaiseen tapaan muuttua moneen kertaan, joten uskomme sen tapahtuvan vasta kun päivä on todella käsillä.

Asiat siis rullaavat eteenpäin.
Syytä onkin, sillä tilanne vanhalla (nykyisellä) Jilavan tarhalla on erittäin painostava. Tällä hetkellä lupa koirien siellä pitämiseen on erittäin vastahakoisesti myönnetty vuoden loppuun saakka. Tontille piti rakentaa väliaikainen näkösuoja, jotta tontin uuden omistajat eivät näe koiria (kts. kuva). Anda ja Alina siis kulkevat tarhalle koirien luokse takakautta.
Vuoden loppuun mennessä uudella tarhalla siis tulisi ehdottomasti olla valmiudet vastaanottaa liki 200 koiraa.
Harva meistä pystynee ymmärtämään, millaisen paineen alla Anda ja Alina siis tekevät parhaansa jatkuvasti.

Lahjoituksia on kertynyt ajalla 20.10-7.11.2014 yhteensä 810 euroa, josta 260 e on kertynyt eettisillä lahjakorteilla.
Tästä summasta on vähennetty ostamamme kamiina (160 e) ja matkalla ostamamme suuri määrä koiranruokaa (686 e).

Huikean lisän Suflete Dragin kampanjaan antoi toista kertaa järjestetty Punainen kortti Romanialle-kirppis, jonka kokonaistuotosta kolmasosa, 3103 euroa, lahjoitettiin Kulkureille ja Suflete Dragin kampanjaan. Siirsimme ennakkona tapahtumasta 1309,20 e eteenpäin 19.10. Loput 1793,8 e siirsimme eteenpäin 7.11.2014.
Kiitos vielä kertaalleen tapahtuman järjestäneille Niinalle, Minnalle ja Susannalle!

Olemme siirtäneet jälleen yhteensä 2000 e Suflete Dragille 7.11.2014.

 

 

 

Rakentaminen jatkuu! Vuoden loppuun on aikaa alle kaksi kuukautta, siinä ajassa kaiken pitäisi olla lähes tulkoon valmista.

Työtä siis todellakin riittää yhtä, ja tukenne on yhtä korvaamatonta kuin tähänkin asti.

 

——————————————————————————————————————————

Tilannepäivitys 23.11.2014

Eilen tapahtui vihdoin se, mitä olemme kuumeisesti odottaneet!

Tontin kauppakirja on nyt tehty ja tontin omistus siirtynyt Asociatia Suflete Dragille! Mahtavaa!

Askel askeleelta olemme lähempänä onnellista loppua, sitä hetkeä, kun koirat voivat muuttaa turvalliselle tarhalle ja Anda sekä Alina pystyvät jatkamaan arkeaan ilman tarhan rakennusprojektia. Jokapäiväinen elämä Romaniassa eläinsuojelijana on kyllä riittävän haastavaa.

Rakennustyöt tarhalla etenevät. Rahasta on jatkuva pula ja rakentaminen voisi edetä nopeamminkin, mutta pääasia on, että se menee eteenpäin. Aita on lopputöitä vaille valmis ja seuraava, viimeinen iso projekti, on koirien häkkien rakentaminen.

Tavoitteena on rakentaa 34 erikokoista häkkiä ja saada koirat muutettua uudelle tarhalle jouluun mennessä.

Yhden häkin hinta on noin 450 euroa, sisältäen materiaali- ja työmiesten palkkakustannukset. Tämä tekee yhteensä 15 300 euroa. Se kuulostaa paljolta, mutta uskomme, että Kulkurien aktiivisten tukijoiden ja ranskalaisten auttajien yhteistyöllä se on mahdollista toteuttaa. Varmaa on se, että koirat on saatava muutettua joulukuun loppuun mennessä, sillä nykyisen Jilavan tarhan omistaja ei tule antamaan enää yhtään lykkäysaikaa koirien lähdölle.

Ajalla 4. – 13.11.2014 SUFLETE DRAGI- FOR GOOD -keräyskampanjaan on tullut lahjoituksia yhteensä 904,30 euroa, koostuen kohdennetuista lahjoituksista, Kulkurien online facekirppiksen huutiksen tuotosta ja eettisistä lahjakorteista. Tuore lahjoituspäivitys tulee alkavalla viikolla.

Ihana uutinen on myös se, että Andan pelastama, entinen rääpälekoira BobiBenji, kera ihanan emäntänsä Mariannen, järjestivät jälleen megasuositun Life Can Change! -tapahtuman, jonka tuotosta puolet lahjoitetaan Kulkureille. Tulemme käyttämään tapahtuman tuoton oikeutetusti Suflete Dragille. Kiitos BB ja Marianne!

Jouluun on aikaa tasan kuukausi. Millaisia jouluihmeitä pystymme siinä ajassa tekemään?

Kiitos osallistumisestasi!

 

 

—————————————————————————————————————————————

 

Tilannepäivitys 26.12.2014

Tapaninpäivän terveiset Suflete Dragilta.

Valitettavasti rakentaminen ei ole edennyt toivotulla tavalla rahan puutteen takia. Nyt, kun rahaa taas hieman olisi, estävät joulun ja uuden vuoden pyhät rakentamisen etenemisen. Alinan useista pyynnöistä huolimatta suurin osa työmiehistä ei ole luvannut tulla työmaalle ennen 5.1.

Aidat tarhalla ovat valmiit ja myös suuri portti on ostettu ja valmiina asennukseen.
Ensi viikon aikana Alina haluaa saada häkkiaineksia ja useita hiekkakuormia tarhalle niiden työmiesten voimin, ketkä suostuvat työskentelemään, sillä Alinan on saatava kasaan edes väliaikaiset häkit koiria varten. Koirat on saatava muutettua, ennen kuin Jilavan tarhan tontin omistaja hermostuu lopullisesti.

Väliaikaiset häkit saattavat muutenkin olla toimiva ratkaisu, sillä talvi on ovella Romaniassakin, eikä routaiseen maahan ole helppo rakentaa.

Ajalla 13.11-14.12 lahjoituksia Suflete Dragille on kertynyt 709,30 euroa.

14.12 jälkeen tulleet lahjoitukset koostamme seuraavaan päivitykseen, mutta haluamme nostaa sieltä esiin jo tässä vaiheessa 20.12 meille saapuneen Life Can Change-laatuhuutiksen huikean tuoton, josta osuutemme oli 1055 euroa.
Lämpimät kiitokset Bobi Benji ja emäntänsä Marianne, olette kultaisia!

Lisäksi päätimme joulun alla lähettää projektiin tapahtumista, kirpparien tuotosta ja yleisistä lahjoituksista vuoden aikana kertyneen “ylimääräisen” 5000 euroa.

Ensi viikon aikana toivottavasti selviää, miten loppuvuosi tarhalla muotoutuu, miten Alina saa apua väliaikaisten häkkien rakentamiseen ja milloin koirat voidaan muuttaa uudelle tarhalle.

Sitä odotellessa haluamme jakaa Andan kirjoituksen joulupäivältä. Se muistuttakoon meitä kaikkia siitä, miksi he ja me kaikki jaksamme jatkaa.

“For me, from many years, Christmas means nothing, i can’t feel nothing, no joy, no special preparation, no tree, no family, is just like other ussual day….i’m preffer to be alone with my dogs, the same work ! But this year i felt something, i felt i’m not alone because a lot of good people think of us, help us and send a lot of good thoughts and sent us a lots of presents !

How can we thanks to a people who give us a land of 39000 euro for our dogs, more than 25000 euro in the last few months to build a shelter, people who help us month by month with food for dogs, with money for medical treatments, with a lot of good adoptions, with moral support…… ?

Is not exist enough words to thanks but i can say only this – THANK YOU FROM OUR HEART FOR YOU HELP AND MERRY CHRISTMAS TO ALL OF YOU dear friends from Romania, Finland, France, UK, Germany, Swisse, Norway, Switzerland, USA….you have our gratitude and respect !

Anda and Alina Murgu, and all the dogs from Suflete Dragi/Kind Souls Association.”

 

 

—————————————————————————————————————————-

Tilannepäivitys 29.12.2014

Andan ja Alina tämän päiväisten päivitysten myötä on hyvä hetki muistaa, että rakentamisen ja kaiken siihen liittyvän taistelun ja rehkimisen ohella Anda ja Alina joutuvat jokainen päivä huolehtimaan yli 200 koirasta, niiden ruuasta, eläinlääkäritarpeista, kuljetuksista adoptioon (lentokentälle&klinikalle), tarhojen jätemaksuista ja jätekuljetuksista, veden saannista, korjauksista, siivouksesta jne jne.

Lisähaastetta arkeen tuo talvi. Talvi on saapunut toden teolla nyt myös Romaniaan, lunta on satanut reilusti ja ensi yönä pakkasen odotetaan laskevan -20 asteeseen.

Ninpä tämä päivä kului Suflete Dragin väellä ostaessa ja kantaessa olkea ja täyttäessä sillä koirien kopit. Olki on paras mahdollinen lämmittäjä tarhoilla. Se on edullista, pysyy hyvin kuivana ja pitää lämpöä. Oljet vaihdetaan koppeihin niiden menetettyä pöyhetensä, noin kolmesti talvessa.

Emme voi kuin toivoa, että rajuin talvi jäisi Romaniassa lyhyeksi, sillä se tekee koirien ja niiden auttajien olosuhteista käsittämättömän haasteelliset.

Nyt on oikea hetki osallistua Suflete Dragin auttamiseen! Kiitos osallistumisestasi!

 


———————————————————————————————————————Tilannepäivitys 16.1.2015

Suflete Dragin tammikuun kuulumiset ovat lumen hiljentämiä. Talvi saapui pakkasineen Romaniaan ja rakennuksilla on lähes mahdotonta edetä maan ollessa jäässä. Tämän ymmärsi onneksi jälleen kerran myös Jilvavan tarhan tontin omistaja, joten tällä hetkellä Anda ja Alina odottavat pahimman talven menevän ohitse päästäkseen jatkamaan uuden tarhan rakentamista.

Toimettomiksi Anda ja Alina eivät ole jääneet. Talvi on kovaa aikaa Romanian kaduilla ja tarhoilla eläville koirille, sekä tietysti niiden auttajille. Anda ja Alina ovat vieraileet säännöllisesti Oltenitan kunnallisella tarhalla ruokkimassa nääntymäisillään olevia eläimiä ja pelastaneet sieltä joitain yksilöitä mukaansa jo ennestään täpötäydelle tarhalleen.

Aina Murgujen ei edes tarvitse lähteä mihinkään, vaan kävipä viime viikolla niinkin, että tarhan portin yli oli heitetty nyssäkkä, jonka sisältä löytyi viisi vaikeasta ihosairaudesta (demodex) kärsivää pientä pentua. Niiden samassa kunnossa oleva emo löytyi myöhemmin tarhan portin ulkopuolelta pahvilaatikkoon jätettynä. Koiraperheen pitkä hoito on aloitettu ja huomenna niillä on vuorossa rokotuspäivä.

Alkanut vuosi siis jatkuu Andalla ja Alinalla pitkälti arjen rattaita pyörittäen. Yli 200 koiraa tarvitsee ruokintaa ja hoitoa joka ikinen päivä ja tämän ohella Alina yrittää nyt myös hetkellisesti keskittyä yliopisto-opiskeluihinsa, jotka ovat olleet kuluneen vuoden ajan jäissä tarhan rakentamisen takia.

Ajalla 14.12-31.12.2014 Suflete Dragille on kertynyt huikeasti lahjoituksia, 4034,30 euroa!

Suuri kiitos kaikille Suflete Dragia tukeneille!

Keräys jatkuu. On tärkeää, että lumen hellitettyä otteensa, Alina ja Anda pääsevät heti täysillä jatkamaan rakentamista. Tukenne on siis edelleen mittaamattoman arvokasta!

 

 

———————————————————————————————————————-

 

16.2.2015

Talven selättäminen jatkuu ja kevään odotus alkaa olla malttamatonta. Tontilla on yhä hiljaista ja töitä ei voida sydäntalvella tehdä eteenpäin, mutta paikalla on koko ajan palkattu vahti, muutamia koiria ja eräs uusi asukas, josta lisää päivityksen loppupuolella.

Kuukauden aikana Andan kotona Frumusanissa riehui yksi inhottavimmista vitsauksista tarhaoloissa, penikkatauti. Penikkataudilta on vaikea välttyä paremmissakaan tarhaoloissa, saati sitten Frumusanin alkeellisissa oloissa. Eläinlääkärikuluja kertyi ja Anda taisteli sairastuneiden puolesta yötä päivää viikkotolkulla. Valitettavasti kaikkien kohdalla se ei riittänyt.

 

Joulun alla pikkuruinen Tina, siskonsa Minan kanssa hylättiin tuntemattomasta syystä kodistaan.
Ne päätyivät Oltenitan pahamaineiselle kunnalliselle tarhalle, missä ne eivät mitenkään olisi selvinneet kauaa.

Suflete Dragin Anda Murgu sai kuulla pienistä tytöistä, ja vaikka hänellä ei olisi ollut yhtäkään paikkaa eikä resursseja ottaa hoiviinsa vielä lisää apua tarvitsevia, hän ei voinut jättää Tinaa ja Minaa kuolemaan hitaasti nääntyen Oltenitaan.

Elämä ei aina ole reilua. Ei tälläkään kertaa. Toisen rokotuksen saatuaan Tina sairastui penikkatautiin tammikuun lopulla.
Anda otti pikkuisen makuuhuoneeseensa vierihoitoon, lääkitsi sitä, nesteytti sitä, silitti sitä kun Tina taisteli selvitäkseen elämään.

Eilen illalla taistelu yltyi, Tinalla oli sietämättömän paha olla. Anda tiesi, ettei sen sydän kestäisi enää kauaa, eikä se enää koskaan toipuisi rajuista oireistaan entiselleen.

Vuosien aikana eutanasia on ollut yksi kiistellyimmistä aiheista kaikkien romanialaisten eläinsuojelijoiden kanssa, joiden kanssa teemme tiivistä yhteistyötä.
Vastakkain lukuisissa kiihkeissä keskusteluissa ovat meidän länsimainen käsityksemme armollisesta, kauniista pois päästämisestä, kun sen aika on, ja vanhan katolisen maan uskonnon ja piintyneiden tapojen ja uskomusten, sekä tietämättömyyden aiheuttama ristiriita.

Tänään Tina on nukkunut rauhallisesti ikiuneen eläinlääkärin pöydällä. Sen pieni keho päästi irti vaivattomasti ja siirtyi paikkaan, missä ei enää satu, kukaan ei hylkää, eikä huomista tarvitse pelätä.

Olemme surullisia Tinan puolesta, mutta myös sanomattoman ylpeitä Andasta, joka teki päätöksen päästää Tina pois kärsimästä. Tiedämme, että päätös oli hänelle erittäin vaikea, vaikka se meidän silmissämme olisikin ollut itsestäänselvää.

Tinan sisko Mina voi tällä hetkellä hyvin ja odottaa varoajan päättymistä matkatakseen odottavaan kotiinsa Ranskaan.

Toivomme lempeitä tuulia sinne toiselle puolelle pienelle Tinalle ja Andaa haluamme kiittää hänen rohkeasta ja sydäntäsärkevästä päätöksestään.

Tämä on pieni, mutta merkittävä askel kohti yhteistä ajatusmaailmaa koirien kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja siihen liittyvästä kivuttomasta elämän päättymisestä. Ehkä Tinan oli tarkoitus olla suunnannäyttäjänä, kertomassa Andalle, ettei kuolema ole aina huonoin vaihtoehto.

(julkaistu Kulkurien facebookissa 2.2.2015)

Penikkataudin suhteen tilanne Frumusanissa alkaa hellittää onneksi ja 1,5 kuukauden varoajan jälkeen adoptiot Frmusanista voivat taas alkaa pyöriä normaalisti.

Muuten Andan ja Alinan aika kuluu päivstä toiseen arjen pyörittämiseen, päivittäisten vastoinkäymisten selättämiseen, selvitymiseen ja pieniin onnen hetkiin, joita tuovat jonkin koiran selviytyiminen elämään, adoptio-uutinen, kuvakuulumiset kotiutuneista koirista ja ihmisten, tukijoiden lämmittävät ja kannustavat sanat.

Helmikuun puolessä välissä Alina poikkesi pitkästä aikaa myös Suomessa toimien samalla lentokummina. Alina oli paikalla Kulkurien Todellinen ystävä-tapahtumassa Helsingissä ystävänpäivänä. Oli ihana tavata Alinaa, joka räntäsateisesta säästä huolimatta tuntui nauttivan olostaan. Hetken irtaantuminen arjesta ja ennenkaikkea erilainen, ystävällinen ympäristö ja ihmiset, sekä tutut koiraystävät antavat aina voimia jaksaa eteenpäin.

Alina ja Titi, adoptoitu Suflete Dragilta elokuussa 2011.

 

Ja sitten siihen tarhan uuteen asukkaaseen. Osa onkin jo varmaan uutisen huomannut netti- ja facebooksivuillamme. Suflete Dragin rakenteilla olevalle tontille on muuttanut uusi, nelikavioinen asukas, aasirouva nimeltään Mariana!

Yksi Alinan haaveista on ollut saada uudelle tarhalle tilaa myös muita apua tarvitsevia eläimiä, kuten hevosia, lampaita ja kanoja varten. Niinpä kun Alina sai kuulla teuraaksi menossa olevasta Mariana aasista, hän ei epäröinyt.

Mariana on Kulkurien kummiaasi ja tulemme seuraamaan sen elämää Suflete Dragin tarhalla säännöllisesti. Marianasta voit lukea lisää täältä.

Mariana Suflete Dragin tarhalla

 

Lopuksi vielä kerromme, että tammikuun (31.12.2014-31.1.2015) aikana lahjoituksia Suflete Dragille on kertynyt 1571 e.

Kiitos kaikille osallistuneille!

 

 

—————————————————————————————————————————-

 

13.3.2015

Kevät on saapunut Romaniaan ja se merkitsee sitä, että vihdoin rakentaminen voi jatkua.

Alina on aloittanut työt työntekijöiden kanssa ja ensimmäisenä tarhalle yleiseltä tieltä vievä pihatie on kunnostettu kivimurskeella. Mursketta on tuotu ja levitetty myös tarhalle useita rekkakuormallisia. Lopuksi se tiivistetään ja tarvittaessa päälle ajetaan lisää.

Häkkien pohjatyöt ovat myös alkaneet hiekkakuormilla ja niiden levittämisellä, joiden päälle päästään luomaan kehikot ja betonivalut. Sitten ensimmäiset oikeat häkit pääsevät nousemaan.

tarhan pihatie

Tarhan sisäpuolella

Kulkurien aktiivit Saila, Kaisa ja Stina vierailivat myös tarhan rakennuksilla 10.3. He tapasivat paitsi Alina ja Anda Murgun, myös Jilavan tarhan 200 asukasta ja uuden tarhan muutamat asukkaat, kuten mm. sympaattisen emokoiran pentuineen, jotka Alina pelasti Bukarestia kiertävän kehätien varresta muutamia päiviä sitten. Perheelle rakennettiin uudelle tarhalle väliaikainen häkki.

Hylätty emokoira löytöpaikassaPennut löytöpaikallaPerhe Suflete Dragin uudella tarhalla väliaikaishäkissä

Pentujen tulva on loputon, kevät on yksi kiireisimmistä ajoista eläinsuojelijoille niin Romaniassa kuin muuallakin Euroopassa. Kaiken muun ohella Alina yrittää parhaansa myös ehtiä viemään tapaamiaan kodittomia eläimi steriloitavaksi. On siis selvää, että vuorokaudet ovat Alinalle ympäripyöreitä ja nuoren naisen jaksaminen huolestuttaa ajoittain.

Tuleva kesä tulee olemaan muutoksen aika Suflete Dragille. Haaveilemme nyt jo päivästä, jolloin koirat pääsevät muuttamaan uudelle tarhalle ja tarhan elämä voi asettua rauhallisiin uomiinsa ja Alina ja Anda pystyvät keskittymään joka päiväiseen työhönsä ilman tarhan rakentamisen aiheuttamaa painetta.

Helmikuussa Suflete Dragille on kertynyt lahjoituksia 460 euroa. Tuoreimmat lahjoitustiedot pääset näkemään täältä.

Suflete Dragille on siirretty 13.3 kaikki tilittämättömät lahjoitukset, yhteensä 6587,30 euroa.

Lämpimät kiitokset jälleen kerran kaikille Suflete Dragin ihanille tukijoille. Työ jatkuu, loppusuora häämöttää jo!

Uudella tarhalla 10.3.2015

 

———————————————————————————————————————

Tilannepäivitys 22.3.2015

Ensimmäisten kolmen häkin rakennumateriaalit ovat saapuneet tarhalle, hurraa!
Ajatuksena on saada ensimmäisten häkkien rakentamisen jälkeen niihin siirrettyä ensimmäiset koirat Jilavasta, jotta Jilavan tarhalla tyhjiksi jääneitä häkkejä voidaan samaa tahtia purkaa, ja materiaaleja siirtää uudelle tarhalla, jossa niistä taas rakennetaan uusia häkkejä, joihin jälleen siirretään Jilavasta koiria jne. Tämä on ehkä hitaampaa, mutta säästää hurjasti materiaalikustannuksissa.

Viimeisin lisähaaste Alinalle ja Andalle on se, että Jilavan tontin omistaja on katkaissut veden tulon tarhan puolelle, koska hän haluaa päästä koirista ihmisineen eroon. Niinpä Alina ja työntekijät joutuvat kantamaan vedet yli 200 koiralle käsin.

Viime päiviteyksessä kerroimme uudelle tarhalle muuttaneista emosta pentuineen. No, heidän naapuriinsa muutti viime viikolla toinen yh-perhe, emo ja pennut ja niinpä uuden tarhan väliaikaisissa häkeissä asustaa nyt kaksi emoa ja yhteensä kaksitoista pentua. Oheisella videolla pentujen leikkiä ja lastenvahti, Mariana-aasi esittäytyy myös. Melkoinen seurakunta 🙂

 

 

Yllä oleva video on kuvattu uudella tarhalla 19.3.2015.

 

Aktiivimme Saila, Kaisa, Stina ja Veera vierailivat sekä Jilavan tarhalla että uuden tarhan rakennuksilla 10.3.

Vaikka Jilavassa on tällä hetkellä lähes 200 koiraa, oli tunnelma vierailijoiden riemukkaan vastaanottamisen laannuttua rento ja rauhallinen. Koirat vaikuttavat tarhaolosuhteisiin nähden suhteellisen stressittömiltä ja hyvinvoivilta. On ehdottoman tärkeää, että sama tunnelma saadaan siirrettyä uudellekin tarhalla, ja siksi uusi tarha tulee toistamaan Jilavan kaavaa häkkien asettelussa (pitkä rivi, ei vastakkain olevia häkkejä) ja myös erittäin hyviksi todetut väliseinät ja näköesteet viereisiin häkkeihin tulevat myös uudelle tarhalle.

Ohessa muutamia makupaloja aktiiviemme vierailusta Jilavan tarhalla.

Työ jatkuu! Annetaan kuvien puhua puolestaan, miksi tukenne on edelleen korvaamatonta.

 

Alina ja Lupino

 

—————————————————————————————————————

Tilannepäivitys 25.3.2015

Työt tarhalla etenevät ja lisää konkreettisia tuloksia on nyt näkyvissä joka päivä!

Ensimmäisten seitsemän häkin betonilattiat on eilen valettu ja suojaa antava osittainen katto ja tukipylväät verkkoja varten saatu paikalleen. Aivan mahtavaa! Sää suosii ja Alina takoo töitä eteenpäin hurjalla vimmalla, hän, aivan yhtä paljon kun mekin, haluamme saada raskaan ja pitkän projektin päätökseen, tarhan valmiiksi ja koirat asuttamaan uutta, turvallista ja ikiomaa tarhaansa.

Nyt jos koskaan on oikea aika lahjoittaa Suflete Dragin uutta tarhaa varten, jotta hyvässä vauhdissa olevat rakennustyöt saadaan pysymään käynnissä!
Pelkästään betonin valaminen eilen maksoi 711 euroa. Rahaa siis palaa jatkuvalla syötöllä ja edelleenkin rakentamisen ohella sitä kuluu koirien ruokkiseen, eläinlääkärikuluihin ja juokseviin, arkisiin maksuihin.

Eiliseen päivään mahtui myös uuden tarhan kahden emo-pentuperheen ensimmäiset rokotukset ja toiset madotukset. Jälkimmäisenä saapuneesta perheestä valitettavasti kaksi pienintä pentua hiipuivat pois elämästä, mutta loput pennut voivat hyvin. Yhteensä uuden tarhan väliaikaisissa häkeissä asuu nyt kaksi emoa ja kymmenen pentua.

Tästä on hyvä jatkaa! Täyttä vauhtia kohti kevättä ja kesää ja Suflete Dragin onnen päivää, uuden tarhan valmistumispäivää!

Kiitos että olet mukana rakentamassa unelmaa todeksi!

——————————————————————————————————————————–

Tilannepäivitys 7.4.2015

Uusia virstanpylväitä tuntuu nyt nousevan Suflete Dragi-For Good keräyskampanjan ympärille jatkuvalla syötöllä, ihan konkreettisesti, kuin myös henkisesti. Tänään tallensimme jälleen uusia kuvia rakennukselta projektia koskien, ne numeroitiin 100, 101, 102… Paljon on vettä, hikeä ja kyyneliä virrannut niiden kuvien kirjon aikana. Suurin osa on nähtävillä myös täällä teille, joten ottakaa ihmeessä pieni hetki aikaa ja selailkaa keräystä taaksepäin päivitys kerrallaan, ja muistelkaa lähtötilannetta, vastoinkäymisiä ja uskomattoman ihania uutisia, joita olemme saaneet yhdessä todistaa. Ja palatkaa sitten tähän tuoreimpaan päivitykseen ja taputtakaa itseänne olalle. Hyvin tehty!

Konkreettisia pylväitä on noussut Suflete Dragin tarhalle sen sijaan useita.
Kolme ensimmäistä isoa häkkiä ovat nyt täysin valmiita ja TADAA, niihin ovat muuttaneet ensimmäiset asukkaat! Tarhan kaksi emo-pentu-perhettä ovat saaneet kunnian muuttaa väliaikaisista asumuksistaan upouusiin kortteereihin. Annetaan jälleen kuvien puhua.

 

Myös seuraavat neljä hieman pienempää häkkiä ovat kattoja ja ovia vaille valmiita. Niihin muuttavat pian ensimmäiset koirat Jilavan tarhalta. Siinäpä jälleen yksi virstanpylväs.

Ei tietenkään niin hyvää, ettei jotain huonoakin.

Myöhään eilen illalla saimme Alinalta viestin. Kello oli yli puolen yön ja hän oli juuri palannut kotiin rakennuksilta. Rakennuksille oli yritetty murtautua ryöstö mielessä. Tarhan vahti oli soittanut Alinalle kuultuaan ääniä ja koirien alettua haukkumaan keskellä hiljaisuutta. Varkaat eivät ilmeisesti tienneet, että tarhalla on yötä päivää vahti, ja hän pääsi yllättämään heidät. Samaan aikaan Alina hälytti rakennuksilla päivisin työskenteleviä työmiehiä paikalle ja lähti itse kaahaamaan Bukarestin keskustasta isänsä kanssa. Puolessa tunnissa kaikki oli ohi. Varkaat lähtivät lipettiin, miehiä oli 5-6. Alinan turvaverkko toimi, onneksi hän on pitänyt kiinni siitä, että vaikka raha olisi kuinka vähissä, yövahdin palkasta ei tingitä. Onneksi Alina myös osasi toimia nopeasti ja sai väkeä paikalle hetkessä. Tilanteen rauettua Alina parka lakosi tarhan kuraiseen maahan ja sai paniikkikohtauksen. Onneksi hänen isänsä Stefan oli paikalla ja sai Alinan rauhoittumaan.
Näitä hetkiä on vaikea edes käsittää täältä ja yhtä vaikea ymmärtää miltä Alinasta täytyi tuolla hetkellä tuntua.

Loppuun vielä pieni kevennös. Kuvaterveisiä meille lähettää HoboDonkey, kummiaasimme Mariana <3

Lisää kuvia Marianasta ja rakennuksilta nähtävissä päivityksen alaosassa. Toivottavasti ne saavat teidät yhtä hyvälle mielelle kuin meidät!

Tämän viikon aikana koostamme maaliskuun aikana saapuneet lahjoitukset ja laitamme ne eteenpäin Suflete Dragille. Alina on kiitettävästi toimittanut meille selvitykset ja kuitit kaikista tekemistään hankinnoista tarhalle. Toistaiseksi, myös Ranskan avustamana, rakennukset ovat pysyneet käynnissä. Nyt hieman jännittääkin, mikä mahtaa olla viime kuun lahjoitustilanne. Toivottavasti saamme kunnon potin lähtemään matkaan! Aiheesta tulee tiedoitusta tietenkin myös tänne, ja kuukausittaisia lahjoituksia voi seurata myös täällä.

Ihanaa alkanutta huhtikuuta kaikille Suflete Dragin ystäville!

Kuvat aukeavat isommiksi ja selautuvat eteenpäin klikkaamalla.

——————————————————————————————————-

Tilannepäivitys 15.4.2015

Hei taas kaikki Suflete Dragin ystävät!

Finaalipaalu häämöttää! Olemme nyt asettaneet tavoitteeksi päättää SUFLETE DRAGI – FOR GOOD keräyskampanjan toukokuun loppuun mennessä.
Aikaa on siis kuusi viikkoa. Kuusi viikkoa työntäyteistä puurtamista Alinalle ja Andalle, jotta koirat todella olisivat uudella tarhalla tavoitteeseen mennessä. Paljon riippuu tietenkin edelleen teistä, jokainen lahjoitus tuo tavoitteen lähemmäksi.

Maaliskuun lahjoitukset on nyt koottu ja kaiken kaikkiaan viime kuussa tähän projektiin on lahjoitettu 1328 euroa. Tästä summasta 200 e on tuottoa ihanan Tarja Stegarsin taiteesta.

Lahjoituksia voit katsoa tarkemmin täältä.

Kerroimme tällä viikolla Kulkurien facebookissa uusimmasta ihmeellisestä käänteestä Suflete Dragin arkisessa elämässä. Tässä kooste siitä.

“Tämä nauravainen ja kaunis koiraemo näytti mitä äidinrakkaus ja -vaistot todella ovat: viime viikolla nämä koiranpennut heitettiin aidan yli Suflete Dragin tontille. Tuttu tarina, pentuja hylätään jatkuvasti. Tämä tarina sai kuitenkin todella erikoisen käänteen, kun seuraavana päivänä portti avattiin ensimmäisen kerran. Portin takana oli yllättäen emokoira, joka odotti malttamattomana pääsyä pentujensa luokse. Nyt koko perhe on koossa taas!
Romaniassa toimiville vapaaehtoisille eläinsuojeluyhdistyksille hylätyt pennut ovat jokakeväinen “riesa” eikä pentutulva lopu ilman kestävään kehitykseen perustuvia sterilointiprojekteja. Niin kauan kuin ongelma on olemassa, voi jokainen auttaa tukemalla luotettavien eläinsuojelutahojen tekemää arvokasta työtä.Pentuja tulee enemmän kuin olisi resursseja ottaa vastaan, mutta kenen sydän kestää jättää avuttomat luontokappaleet kadulle? Useimmat pennuista eivät varmasti ehdi saada apua ajoissa. Ne onnekkaat, jotka pelastuvat, vaativat pelastumisen jälkeen erityistä huolenpitoa. Tähän eläinsuojelijaystävämme tarvitsevat apua.Asociatia Suflete Dragi on kuulunut Kulkurien luotettaviin yhteistyökumppaneihin alusta asti ja suurin osa Kulkurien väestä on tuntenut ja tukenut heitä jo ennen Rescueyhdistys Kulkurit ry:n syntymistä. Suflete Dragin toimintaa voit tukea tekemällä lahjoituksen Kulkurien lahjoitustilille FI73 1029 3000 3566 41 viitteellä 1232.”
Tähän erinomaiseen muistutukseen on hyvä päättää tämänkertainen tilannepäivitys.
Toivotaan aurinkoa ja suotuisia tuulia meille kaikille tähän viikkoon ja ennen kaikkea Romaniaan Sintestin kylään, missä kuumeinen aherrus pian todeksi käyneen unelman ympärillä jatkuu.
——————————————————————————————————————————-
Tilannepäivitys 26.4.2015
SUFLETE DRAGI- FOR GOOD keräyskampanjan viimeinen aktiivinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin.
28.5. Kulkurien aktiivit tulevat vierailemaan uudella tarhalla ja silloin nostamme maljan teille, Andalle ja Alinalle ja uudelle tarhalle. Silloin keräys tullaan aktiiviselta osuudeltaan päättämään ja saamme nauttia tehdyn työn tuloksista. Odotamme sitä päivää kuin kuuta nousevaa.
Sitä ennen on kuitenkin vielä paljon tehtävää!
Myös ensi viikolla Kulkurien aktiivit vierailevat Sintestin uudella tarhalla ja saamme jälleen omin silmin nähdä tarhan ja tehdyn työn tulokset. Tuoretta materiaalia ja kuva- ja videokuulumisia on siis luvassa pian.
Tämänhetkinen tilanne häkkien rakentamisen suhteen on seuraava:
Täysin valmiita ja asutettuja häkkejä on seitsemän. Toiset seitsemän odottavat viikonlopun yli betonin kuivumista ja maanantaina niiden verkot ja väliseinät lyödään paikoilleen. Sitä mukaa kun rahaa on ostaa uutta materiaalia ja maksaa työntekijöiden palkkaa, uusia häkkejä nousee. Myös Jilavan tarhan yksi kerrallaan tyhjentyvien häkkien materiaaleja käytetään edelleen uusien rakentamiseen Sintestissä. Tavoite on, että uudella tarhalla tulisi olemaan kaiken kaikkiaan noin 35 häkkiä.
Rakentamisen välissä Alina ja Anda tekevät kaikkea mahdollista ja mahdotonta muuta.
Tällä viikolla heidän askareisiinsa on kuulunut muunmuuassa auton korjaukseen vienti, mikä tarkoitti sitä, että he olivat ilman autoa muutaman päivän. Ilman autoa eläinten kuljetus lentokentälle, eläinlääkäriin ja tarhalle sekä ruuan, veden ja rakennustarvikkeiden kuljetus on melkoisen haastavaa. Onneksi siis auto palautui korjaamolta pian.
Uusia Suflete Dragin asukkaita on myös saatu tällä viikolla enemmän kuin olisi tarpeenkaan.
Emo ja kuusi pentua poimittiin kyytiin sateisena päivänä vilkkaan kehätien varresta. Ilman Alinan pysähtymistä ne olisivat suurella todennäköisyydellä jääneet kehätietä käyttävien rekkojen alle pian. Perhe on saanut ensimmäiset rokotuksensa ja toisten rokotteiden jälkeen ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omia kotejaan Suomesta.
Muita uusia asukkaita ovat mm. takkuturkkinen pikkuinen Roy, joka istui pienen kylän poikki kulkevan tien laidalla läpimärknä vesisateessa tietämättä mihin mennä. Alina poimi Royn kyytiin ja se pääsi Andan hoiviin, suihkuun ja lämpöiseen petiin. On selvää, että Roy on entinen kotikoira, joka oli syystä tai toisesta hylätty. Roy etsii pian omaa kotiaan Suomesta.
Shorty, Jane ja Johnny sen sijaan saapuivat Sintestiin Alinan saatua yhteydenoton yksityiseltä rouvalta, joka oli kuukausia aiemmin pelastanut kolmikon kadulta ja pitänyt niitä omassa pihassaan. Nyt hän suunnittelee ulkomaille muuttoa, ekä hän voi enää huolehtia koirista. Hän aneli Alinaa ottamaan koirat tarhalle, koska hän oli kuullut että Suflete Dragilla koiria hoidetaan hyvin ja niillä on jopa mahdollisuus päästä adoptioon Suomeen.
Tällä viikolla Alina myös tilasi jälleen uuden ruokasatsin. 1000 kg kuivanappulaa saapui tarhalle 21.4 ja sillä ruokitaan yli 200 koiraa toukokuun alkupäiviin saakka. Kuorma maksoi 465 euroa.
Tässä muutamia valikoituja paloja Suflete Dragin toiminnasta kuluneen viikon aikana.
On selvää, ettei Alinan ja Andan työmäärä lopu tarhan rakentamisen jälkeen, mutta tarhan valmistuminen helpottaa heidän ja koirien elämää valtavasti!
Neljä viikkoa jäljellä! Nyt jos koskaan on aika kantaa kortensa kekoon Suflete Dragin uuden tarhan eteen. Ole mukana konkreettisessa auttamisessa. Jokainen lahjoitus auttaa!
Tarhan ympäristöä

 

————————————————————————————————————-

 

Tilannepäivitys 4.5.2015

Toukokuuta viedään! Viimeinen aktiivinen keräyskuukausi on käynnissä, takana on 13 kuukauden uskomaton urakka. Jaksetaan loppuun saakka!

Kulkurien Sini ja Kaisa sekä tuore vahvistus Hanna, vierailivat sekä Jilavan, että uuden, Sintestin tarhoilla 30.4.

Yleistunnelma ja -kuva on positiivinen. Alina oli aktiiviemme vierailun ajan valtavan hyvällä tuulella, eikä ihme. Alinalla on takanaan uskomattoman raskas vuosi ja nyt loppusuoralla ollessa hän ehkä jo uskaltaa luottaa, että tarha valmistuu todella ja kaikki päättyy lopulta hyvin.

Valmiita häkkejä on nyt noin 15. Tavoite olisi rakentaa vielä ainakin toiset saman verran. Kaikki häkit eivät ehdi valmistua keräyskampanjamme aikana, koska rakentaminen kulkee aivan käsi kädessä lahjoitusten kanssa. Rakentaminen seisahtuu aina, kun rahat loppuvat, kunnes uusia lahjoituksia taas saadaan. Kerromme tällä viikolla huhtikuun lahjoitustilanteen.

 

 

 

Sintestin uudella tarhalla majailee tällä hetkellä 16 aikuista koiraa (mm. pentujen kaksi emoa ja edellisessä päivityksessä esitellyt Shorty, Jane ja Roy, sekä tarhan alueella vapaana viipottavat Sarma ja Lady Lassie) ja yhdeksän pentua.
Pentuja löytyy tällä hetkellä viikottain lisää, eikä niitä voi jättää kadun varteenkaan selvään kuolemaan, vaikka Suflete Dragin huomassa on jo aivan riittävästi koiria. Autettava on.

Ohessa valikoituja kuvia aktiiviemme vierailusta:

 

Lopuksi vielä video, joka on kuvattu Sintestissä 30.4. Videolla Suflete Dragin Alina Murgu kertoo uudesta tarhasta, suunnitemista ja unelmistaan.

“We want to have this safe place, where dogs can stay healthy, not for all life, but that period of time, until they get adopted. Every dog should have a home their own, they deserve it”

 

 

———————————————————————————————————–

Tilannepäivitys 7.5.2015

Suflete Dragilla on taas takanaan tiiviit pari päivää. Valitettavasti rakentaminen on tällä hetkellä seis rahanpuutteen takia, mutta edellisen päivityksen jälkeen on saatu kuitenkin taas aikaan. Viimeisimpien seitsemän häkin ovet on saatu paikoilleen ja kattorakenteet aloitettu. Ensi viikon tavoite Alinalla olisi saada kaikkien jo rakennettujen häkkien katot valmiiksi. Tämä kustantaa seuraavasti:

– puutavara 540 euroa
– metalliverkot 250 euroa- työ 785 euroa

Jokainen lahjoitus siis on enemmän kuin tervetullutta edelleen.

Tänä aamuna Anda sai puhelinsoiton tutulta eläinsuojeluystävältään, joka kertoi hätääntyneenä Bukarestin kupeessa asuvan naisen pihalla olevasta emokoirasta pentuineen. Perheen narttukoira oli saanut vajaat kaksi kuukautta sitten epätoivotut pennut ja nyt pentujen alettua liikkua ja tuottaa vaivaa, omistaja oli päättänyt hankkiutua niistä eroon. Vaihtoehdoiksi hän oli ilmoittanut joko myrkyttämisen tai rankkurit.

10.30 Anda ja Alina saapuivat paikalle ja ottivat emon kahdeksan pentunsa kanssa kyytiin. Kymmenen minuuttia myöhemmin pihaan kaarsi ASPA:n eli rankkurifirman pakettiauto. Tämän perheen kohtalo oli kymmenestä minuutista kiinni. Kunnalliselle tarhalle jouduttuaan pennut eivät olisi kuuna päivänä selvinneet elossa, eikä kukaan olisi kysynyt niiden perään, vaan niiden elämä olisi päättynyt kuolemantarhalla joko nälkään, sairauksiin tai epäinhimilliseen lopetukseen.

Nyt perhe asuttaa yhtä uusista Sintestin häkeistä. Pennut ovat noin 2,5 kuukauden ikäisiä, ja ilmestyvät emonsa kera Kulkurien adoptio-ohjelmaan heti rokotusohjelman alkuun päästyään.

Kotimatkalla Anda ja Alina sitten vielä sattuivat törmäämään vanhaan rouvaan, joka kaupitteli kahden kuukauden ikäistä koiranpentua 10 leillä (2,5 euroa). Emosta ja sisaruksista kysyttäessä rouva vain pudisteli päätään. Pentu jatkoi matkaansa Murgujen kyydissä.

Tätä työtä tuet osallistumalla SUFLETE DRAGI- FOR GOOD keräykseen. Lahjoitustiedot löydät alta.

Huhtikuun lahjoitukset projektiin olivat 898 euroa, tästä 300 euroa kertyi Tarja Stegarsin taidetuotoista. Suurkiitos kaikille osallistuneille!

—————————————————————————-

Tilannepäivitys 21.5.2015

Tämä on viimeinen päivitys ennen ensi viikon vierailuamme Sintestin uudella tarhalla. Tuolla vierailulla tulemme päättämään yli 13 kuukautta kestäneen projektin aktiivisen osuuden. Suflete Dragi pysyy edelleen yhteistyötahonamme kuten ennenkin ja lahjoituksia ohjataan heille edelleen samanlailla.

Sintestin tarhan häkkien rakentaminen on jälleen edennyt. Viime päivityksessä pyysimme apua kattojen rakentamiseen, jotta muuten valmiit 14 häkkiä saataisiin viimeisteltyä. Yksittäisen suuren lahjoituksen (1575 e) avulla katot saatiin tehtyä. Suuri kiitoksemme!

 

Häkkien rakentaminen on puolessa välissä. Tuleviin häkkeihin osa materiaaleista saadaan onneksi myös siirrettyä Jilavan tarhalta sitä mukaa kun koiria saadaan siirrettyä Sintestiin ja häkkejä näin vapautuu.

 

Tällä viikolla Anda otti ulos Palladyn kunnalliselta tarhalta kahdeksan koiraa. Ne ovat järkyttyneitä, laihoja ja huonosti hoidettuja. Toivottavasti ne saavat ajan myötä takaisin luottamuksensa ja elämänilonsa.

Toukokuun alun lahjoitustiedot ovat hienoa kerrottavaa!

Ajalla 1.-15.5 lahjoituksia on kertynyt yhteensä 3180 e.
Tämä sisältää yksittäisen 1575 e lahjoituksen ja 300 e Tarja Stegarsin taidetuottoja.

Viimeiset kaksi viikkoa ovat käynnissä. Vielä ehdit osallistua!

Ohessa tuoreita videoita ja kuvia Sintestin tarhalta:

 

——————————————————————————————————

20.6.2015

On tullut aika päättää keräykse aktiivinen osuus ja siirtää se menneisiin projekteihin. Haikeaa, mutta onnellista. Suflete Dragin tukeminen monella saralla jatkuu ilman muuta edelleen ja myös tarhan suhteen he tarvitsevat yhä apua, osan häkeistä ollessa vielä rakentamatta. Sufete Dragille saa siis jatkossakin ohjata lahjoituksia.

Vierailimme Sintestin tarhalla 28.5. Ohessa kuvia paikan päältä, mitkä kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Ja loppuun vuosien 2014 ja 2015 lahjoituskooste. Projektiin on osoitettu kaiken kaikkiaan viitteellisiä lahjoituksia 46 455,74 euroa. Tarkemmin lahjoituksia voi seurata täällä.Viitteellisten lahjoitusten lisäksi projektiin on suunnattu varoja yleisistä lahjoituksista ja päivitämme tämän summan tänne pian myös.

Kiitos mittaamattoman paljon jokaiselle matkan varrella projektia tukeneelle henkilölle. Tämä projekti on ollut osoitus sitkeydestä, vastoinkäymisten voittamisesta yhdessä ja uskomattoman hienosta lojaaliudesta Andaa ja Alinaa kohtaan. Uusi tarha on nyt totta, ja se tarjoaa turvapaikan lukemattomille elämän kaltoin kohtelemalle koiralle, nyt ja tulevaisuudessa. Se on teidän ansiotanne!

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Salla Honkapää
Toiminnanjohtaja

 

Keinoja osallistua Suflete Dragin tonttirahan keräykseen on useita:

Voit osallistua SUFLETE DRAGI – FOR GOOD -keräyskampanjaan lahjoittamalla Rescueyhdistys Kulkurit ry:n tilille FI73 1029 3000 3566 41 viitteellä 1232.

– Eettinen lahjakorttiperhe on uudistunut ja kahden vastasyntyneen kortin tuotot käytetään kokonaisuudessaan Suflete Dragiin. Tutustu myös eettisen lahjakorttiperheen uuteen tulokkaaseen: KOIRANKOPPI.

– Kannatusavaimenperiä on tilattavissa edelleen, värikkäät ihanuudet löytyvät täältä.

– Kulkurien online facekirppiksen tuotosta käytetään puolet tähän kampanjaan.

– Taiteilija Tarja Stegars on luonut uniikkeja hyväntekeväisyyskortteja “Unelma kodista”, joiden myyntituotto kohdistetaan lyhentämättömänä SUFLETE DRAGI – FOR GOOD -kampanjaan.

Samoin Tarjan tilauksesta tekemien uniikkien muotokuvien tuotto ohjataan tähän projektiin. Tilaa upea muotokuva omasta lemmikistäsi täältä.

 

Kiitos osallistumisestasi

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle rahankeräysluvan lupanumerolla POL-2015-11312. Lupa on voimassa 1.1.2016 – ­31.12.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.