Päivitetty 13.12.2015

Keskisuomalainen 12.11.2015: Romanialainen aktivisti: “Käytän kaikki rahani ja aikani koirien auttamiseen”


Kuvassa Kulkurien toiminnanjohtaja Salla Honkapää ja Rosiori de Veden kunnallisen tarhan asukki. Kuva: Maarit Auranen

 

Toimittaja Tuula Koponen on julkaissut artikkelin Keskisuomalaisessa 12.11.2015 nimeltä Romanialainen aktivisti: “Käytän kaikki rahani ja aikani koirien auttamiseen”. Toimittaja muistuttaa, että Romaniassa on myös eläinrakkaita ihmisiä.

Koposen kirjoittaa yhden heistä olevan Carmen Mandescu Asociatia A Doua Sansa -järjestöstä. Hän pystyy yhdessä Ioana Diocanun kanssa huolehtimaan tarhalla asuvista noin 300 koirasta, koska Rescueyhdistys Kulkurit ry ja muut ulkomaiset yhdistykset tukevat työtä lahjoitusvaroin. Carmen Mandescu kertoo: “Käytän kaiken vapaa-aikani ja oikeastaan kaikki rahanikin koirien auttamiseen.”

Koponen mainitsee myös Rosiori de Veden kunnallisella tarhalla työskentelevän Cornelia Stanin, joka ruokkii ja hoitaa eläimiä omalla kustannuksellaan. Cornelia Stan kertoo viranomaisten julmasta toiminnasta Romaniassa: “Kun liimasimme sterilointipäivästä kertovia lappusia seiniin Rosiorissa, viranomaiset kulkivat perässä, ja repivät ne pois.”

Artikkelin mukaan noin 350 romanialaista koiraa saa uuden kodin Suomesta vuosittain Kulkurien kautta. Kulkurien toiminnanjohtaja Salla Honkapää muistuttaa lukijoita: “Yksittäisillä adoptioilla ei ratkaista Romanian kodittomien koirien ongelmaa, mutta se osuus toiminnastamme antaa Lexin ja Bogartin kaltaisille koirille mahdollisuuden parempaan elämään.”

Lexi ja Bogart ovat seniorikoiria. Uusi koti löytyy kuitenkin helpommin pennuille, nuorille ja kauniille koirille. Joskus onni potkaisee onneksi myös senioreita.

 

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.