Kiitos kuluneesta vuodesta ja onnea vuodelle 2013!

Onnellista uutta vuotta!

Pieni katsaus vuoden 2012 kohokohtiin

Rescueyhdistys Kulkurit ry:n kulunut vuosi on ollut varsin tapahtumarikas, vaikka yhdistys perustettiin vasta keväällä. Perustamiskokouksessa 19.5.2012 oli läsnä 20 henkilöä ja yhdistyksen tarkoitukseksi määriteltiin edistää kodittomien eläinten, erityisesti koirien ja kissojen asemaa ja elinolosuhteita sekä niiden henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Tavoitetta kohti pyrimme pääsemään muun muassa valistus- ja sterilointiprojekteilla, vaikuttamalla eläinsuojelullisiin asenteisiin ja lainsäädäntöön sekä etsimällä koteja kodittomille koirille, kissoille ja muille eläimille. Kohdemaamme ovat Viro ja Romania, joiden kodittomien eläinten tilanteen tunnemme riittävän hyvin voidaksemme vaikuttaa siihen.

Ensimmäiseen hallitukseen valittiin Johanna Niemi (puheenjohtaja), Jari Koljonen (varapuheenjohtaja), Salla Honkapää, Sini Isaksson ja Katarina Kaasinen sekä varajäseniksi Veronika Vitri, Kata Miettinen ja Essi Virtasalo-Erlamo. Hallituksen jäsenten lisäksi Kulkureiden aktiiveina ovat vuonna 2012 toimineet koiravaraajan tehtävissä Nea Goman, Saila Wilen, Anna-Aurora Nylund sekä uusimpana joulukuussa joukkoon liittynyt Taija Jolanki, kissatiimissä Tiia Rytkönen ja Anu Karppinen, tiedotusapuna Anni Aho, lentobuukkaajana Solveig Kroter sekä tiedottajana Jenni Niemi.

27.8.2012 Rescueyhdistys Kulkurit sai peräänsä rekisteröityä yhdistystä merkitsevän ry-kirjainyhdistelmän, kun Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi rekisteröitymisemme. Kulkureiden perustaminen huomioitiin mediassa, muun muassa Lemmikki-lehden numerossä 09/2012 sekä Hufvudstadsbaldetissa 25. elokuuta. Myös Facebookissa meidät on löydetty melko hyvin – nyt joulukuun lopulla meillä on siellä yli 1400 tykkääjää. Parhaiten Kulkureiden tuoreista kuulumisista pysyykin perillä seuraamalla meitä Facebookissa, jonne lisäämme kuvia ja tietoa niin tapahtumistamme, ajankohtaisista eläinsuojelu-uutisista, tarhamatkoista kuin kodin saaneista eläimistäkin. Sieltä on helppo jakaa tietoa myös ystävilleen, jolloin toiminnastamme kuulevat mahdollisimman monet, ja eläimet saavat mahdollisimman paljon apua.

Ensimmäisen toimintavuotemme aikana olemme saaneet ihanan paljon lahjoituksia kodittomille koirille ja kissoille! Meille on lahjoitettu niin eläinten hyväksi myytäviä tuotteita kuin suoraan niille toimitettavia ruokiakin ja eläinsuojelijoille tarpeellisia tarvikkeita. Rahalahjoitukset löytyvät listattuna sivulta Yhdistyksen talous. Viroon olemme saaneet toimitettua useita satoja kiloja koiran- ja kissanruokaa. Lahjoituksista kuvia löytyy Facebook-sivultamme.

Koska haluamme osaltamme vaikuttaa kodittomien koirien ja kissojen määrään, kauttamme kodin saavat eläimet steriloidaan/kastroidaan. Tämän lisäksi yksi tärkeimmistä tavoista pienentää kodittomien koirien määrää pysyvästi on steriloida mahdollisimman paljon kulkukoiria. Kulkureiden ensimmäinen kadulla elävien koirien sterilointiprojekti starttasi lokakuun lopussa Romanian Bukarestissa AlmaVet-klinikan tiloissa eläinlääkäri Stefan Aurelianin johdolla. Projektissa viisi paikallista eläinsuojelijaa vie yhteensä 60 narttua steriloitavaksi tammikuun loppuun mennessä Kulkureiden 19.8. järjestetyn hyväntekeväisyystapahtuman tuotoilla.

Lisäksi olemme aloittaneet myös tapahtumista saaduilla tuotoilla sterilointiprojektin Virossa, Virumaan löytöeläintarhalla Rakveren kaupungissa. Alkuun olemme budjetoineet projektin käyttöön 1650 euroa, jolla saadaan leikkautettua 10 koiraa ja 10 kissaa. Projektia jatketaan tämän jälkeen, mikäli saamme esimerkiksi lahjoituksia sterilointeihin käytettäviksi.

Teidän avullanne olemme pystyneet kohottamaan monien kodittomien eläinten elämänlaatua huomattavasti – näistä tietenkin päällimmäisinä mieleen tulevat Suomesta kodin saaneet koirat ja kissat. 28.12.2012 mennessä Suomeen on tullut Kulkureiden siivin 60 koiraa ja 19 kissaa, minkä lisäksi yhdistys on ottanut vastaan kuusi suomalaista kissaa etsimään koteja.

Tapahtumia ja esittäytymisiä

Olimme mukana monessa tapahtumassa vuoden mittaan, ja tiedotimme niissä uudesta yhdistyksestämme sekä vaikuttamismahdollisuuksista kodittomien koirien ja kissojen tilanteeseen. Lisäksi saimme kerättyä tuottoa tapahtumissa yhteensä yli 7000 euroa yhdistyksen toimintaan ja kodittomien eläinten auttamiseen!

Suurin yksittäinen urakkamme oli 19.8. yhdessä yhdessä Kodittomien Koirien Ystävät ry:n kanssa Tampereella järjestetty hyväntekeväisyysmätsäri. Tapahtumassa asiantuntijat jakoivat hyvinvointivinkkejä, kilpailtiin koirien tottelevaisuudessa sekä järjestettiin match show eli leikkimielinen koiranäyttely, johon osallistui kaikkiaan huimat 181 koirakkoa! Saimme onnistuneesta päivästä paljon positiivista palautetta, ja Romanian koirien sterilointeihin käytettävää tuottoa kertyi kahdelle yhdistykselle jaettavaksi yhteensä yli 3000 euroa, josta Kulkureiden osuus oli 1522,20 euroa!

Tapahtumien tuotto

Päivämäärä Paikkakunta Tapahtuma Tuotto (€)
16.6. Helsinki Finlandia-talolla Victoria Stilwellin esiintymisen yhteydessä 180,52
28.7. Helsinki Esittäytyminen Kolmen Sepän patsaalla 186,05
4.8. Mikkeli Torimarkkinat 112,60
5.8. Helsinki Käpylän eläinsuojelutapahtuma 176,10
19.8. Tampere Kulkureiden & Kodittomien Koirien Ystävien Match Show. Kulkureiden osuus tuotosta 1336,20 €, lisäksi Kulkureiden oman ständin osuus 186 € 1522,20
1.9. Helsinki Löytökoiralauantai 300,00
15.9. Tampere Kyröskosken Käyttökoirat ry:n hyväntekeväisyysmätsäri 184,50
22.9. Espoo Kulkureiden järjestämät viralliset Rally-Toko -kilpailut 674,25
5.10. Järvenpää Koirapuistotapaaminen 217,70
27.10. Jokela K-kaupan tapahtuma 535,95
10.-11.11. Helsinki Lemmikkimessut Messukeskuksessa 1007
8.12. Vantaa Joulumyyjäiset 854,15
9.12. Helsinki Uutelan joulupolku 598,95
15.-16.12. Helsinki Eettiset joulumarkkinat 568,80
Yhteensä 7118,77

 

Kiitos tästä vuodesta!

Haluamme välittää kiitoksemme tämän vuoden toiminnan mahdollistamisesta kaikille tukijoillemme ja kannustajillemme. Kiitos lahjoittajille, koirien ja kissojen adoptoijille, kotihoitajille, yhdistyksemme sanoman levittäjille, kaikille hengessä mukana olleille.

Kiitos kaikille tapahtumiin tavalla tai toisella osallistuneille: tapahtumien järjestämisessä auttaneille, talkootyövoimalle, myytävien tuotteiden lahjoittajille, koira- ja kissatarvikkeiden lahjoittajille, tapahtumia mainostaneille, sponsoreille sekä tietysti tapahtumissa käyneille!

 

Odottavaisina uuteen vuoteen

Nyt kun toiminta on saatu vauhtiin, toivomme teidän pysyvän mukanamme jatkossakin. Auttaa voi esimerkiksi lahjoittamalla kaapissa lojuvia itselle turhia tarvikkeita Kulkureille; tarkempi lista erityisen tarpeellisista tarvikkeista löytyy nettisivuiltamme kohdasta Lahjoittaminen. Tämän lisäksi otamme vastaan myytäviä tuotteita tapahtumiimme, esimerkiksi käsitöitä. Kirppiksen voi myös järjestää itse omalla kotipaikkakunnalla ja lahjoittaa tuoton eläinten hyväksi. Tammikuussa Kulkureilla on kirppispöytä Tampereella, ja juuri nyt otamme sinne vastaan myytävää tavaraa.

Edelleen tarvitsemme lisää sitoutuneita kotihoitajia, niin koirille kuin kissoillekin – ja varsinkin näin talvipakkasilla. Kotihoitoon pääsevä koira vapauttaa samalla paikan uudelle koiralle tai kissalle, joka pääsee eläinsuojaan turvaan kadulta tai muista huonoista oloista.

Yksi tapa auttaa on liittyä Rescueyhdistys Kulkurit ry:n jäseneksi, mikä onnistuu helposti tästä lomakkeesta. Marraskuussa Rescueyhdistys Kulkurit ry:llä rikkoutui sadan jäsenen rajapyykki – jatketaan jäsenmäärän tasaista kasvattamista myös ensi vuonna!

Oletko jo tutustunut kannatustuotteisiimme? Näin vuodenvaihteen kynnyksellä suosittelemme söpöjä seinäkalentereitamme – tietysti kivan värisiä kangaskasseja unohtamatta!

Vielä kerran: kiitos tästä vuodesta ja oikein onnellista uutta vuotta!

 

Rescueyhdistys Kulkurit ry
www.kulkurit.fi

Lue myös:

Rescueyhdistys Kulkurit rekrytoi: Varainkeruukoordinaattori

Rescueyhdistys Kulkurit ry on vuonna 2012 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii kestävän eläinsuojelutyön periaatteiden mukaisesti auttaen kohdemaansa Romanian kodittomia eläimiä monitahoisesti ja vastuullisesti. Arvoihimme kuuluu vastuullisuuden lisäksi...

lue lisää

Toiminnanjohtajan uuden vuoden tervehdys 1.1.2024

Valoisaa vuoden ensimmäistä päivää! Saan jälleen kerran tervehtiä teitä Kulkurien tukijat, seuraajat, aktiivit ja adoptioperheet sekä kaikki muut toiminnastamme kiinnostuneet eläinten ystävät. Uuden uutukaisen vuoden kynnyksellä me luomme katseen eteenpäin, mutta sitä...

lue lisää

Tiedote: Kulkurit lomalla 18.12.2023–7.1.2024

Kulkureissa lomaillaan kolmen viikon ajan ajalla 18.12.2023-7.1.2024. Tänä aikana meillä otetaan ansaitusti iisisti ja ladataan akkuja, jotta jaksamme auttaa kodittomia koiria alkavanakin vuonna. Loma vaikuttaa jonkin verran toimintoihimme, joten tässä muutamia...

lue lisää

Tiedote 15.9.2023: Ruokaviraston koirarekisteri

Mikä koirarekisteri? Koirarekisteri on Ruokaviraston ylläpitämä viranomaisrekisteri, johon talletetaan maa- ja metsätalousministeriön asetuksen 68/2022 5 § mukaiset tiedot koirista ja koirien haltijoista. Rekisteri on avautunut koirien haltijoille käytettäväksi...

lue lisää

Toimintakertomus 2022

YLEISTÄ Rescueyhdistys Kulkurit ry on eläinsuojelun parissa toimiva aatteellinen ja yleishyödyllinen yhdistys. Yhdistys on perustettu vuonna 2012 ja se toimii kestävän eläinsuojelutyön periaatteiden mukaisesti. Yhdistyksen tavoitteena on eläinten kokonaisvaltaisen...

lue lisää

Toimintasuunnitelma 2023

Rescueyhdistys Kulkurit on aloittanut toimintansa toukokuussa 2012. Yhdistyksen tavoitteena on vaikuttaa kohdemaansa Romanian eläinsuojelulliseen tilanteeseen kestävällä ja monitahoisella tavalla. Merkittävimpinä toimintakeinoina ovat kohdemaassa tapahtuvat...

lue lisää

Kulkurien uusi hallitus 2023-2024 on valittu

Rescueyhdistys Kulkurit ry valitsi vuosikokouksessaan 20.5.2023 uuden hallituksen kaudelle 2023-2024. Nyt on aika esitellä yhdistyksen uuden hallituksen jäsenet. Nina Ehrström hallituksen puheenjohtaja "Olen toiminut Kulkurien aktiivina vuoden 2018 alusta...

lue lisää