Päivitetty 14.02.2022

Kodin saanut koira: KIM K


Syntymäaika: 29.5.2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

14.1.2021

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorien perustama taho. Tarha sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tontti on rauhallisella alueella ja tarjoaa suojaa koirille, muutamalle lehmälle, hevoselle, lampaalle, vuohelle, possulle, erilaiselle linnulle sekä kaneille ja kissoille. Mihailin tavoite on myös tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta.

Kim K:n tausta on siinä mielessä poikkeuksellinen, että sen historiaa tiedetään lähes sen koko elämältä. Kim K ei myöskään asu koiratarhalla, vaan on kotihoidossa Mihain ystävän luona ja se on päässyt näin olleen tutustumaan myös kotiympäristöön. Kyseisellä kotihoitajalla on paljon kotia etsiviä koiria kotonaan, joten ihan täyttä kotikoiran elämää koirat eivät elä, vaan asustelevat pihapiirissä ulkoaitauksissa. Toisinaan koirat pääsevät kuitenkin sisälle asuntoon ja osallistumaan perheen arkeen. Kotihoitaja kertoo, että Kim K on ollut hänellä noin kolmekuisesta pennusta saakka. Pentuna Kim K asusteli yhdessä neljän muun koiran kanssa, mutta tultuaan noin yhdeksän kuukauden ikäiseksi, alkoi koirien välillä olla yhteenottoja, joissa Kim K oli yleensä aloittava osapuoli. Nykyään Kim K tulee toimeen hoitopaikan Cane Corso- uroksen kanssa, mutta muiden koirien – tai eläinten kanssa Kim K ei tule juttuun. Kissoja, lintuja ja pieneläimiä Kim K pyydystää, eikä se sovellu kotiin, jossa on pieneläimiä. Kim K tarvitsee siis kodin, jossa saa olla ainoa lemmikki, eikä siitä ole koirapuistokoiraksi. Koirien välisissä yhteenotoissa on Kim K:lle jäänyt poskeen pieni arpi, joka on kuitenkin ainoastaan kosmeettinen haitta.

Ihmisten kanssa Kim K on erittäin luottavainen ja läheisyydenkipeä. Hoitoperheessä on pieniä lapsia, joten Kim K on tottunut myöskin lapsiperhearkeen. Ilman valvontaa ei Kim K ole kuitenkaan ollut pienten lasten kanssa, ja mikäli tulevassa perheessä on lapsia, tulee muistaa, että innstuessaan Kim jyrää nurin pienemmän lapsen, vaikkei pahaa tarkoittaisikaan. Kim K suhtautuu myös uusiin ihmisiin luottavaisesti ja janoaa rapsutuksia sekä huomiota. Kim K nauttii kaikenlaisesta tekemisestä ja tulevan kodin tuleekin varautua korkeaenergisen koiran niin henkiseen, kuin fyysiseenkin aktivointiin. Kimistä saisi varmasti harrastuskaverin moneen lajiin ja se tuskin koskaan kieltäytyy metsälenkistä. Koska Kim K on reaktiivinen muita eläimiä kohtaan, ei sitä sijoiteta vilkkaaseen kaupunkiympäristöön. Kodilla tulee myös olla aiempaa kokemusta molossikoirista ja niiden erityispiirteistä. Ensimmäiseksi koiraksi Kim K:ta ei luovuteta.

Kim K on noin 45-50cm korkea ja painaa 25-30kiloa.

Päivitykset

5.2.2022

Kim K matkusti kotiin oman perheensä luo Suomeen.

20.11.2021

Upea Kim K on varattu omaan kotiin Suomeen.

14.1.2021

Kim K hyppäsi mukaan adoptio-ohjelmaamme etsimään omaa kotiaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kim K saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kim K on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Kim K:n rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot:   Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.