Päivitetty 02.07.2019

Kotia etsivä koira: KIONA


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
27.5.2019
Romanian kodittomien koirien määrää on mahdoton tietää, mutta niitä arvioidaan olevan kahdesta jopa viiteen miljoonaan. Suurin osa niistä on kodistaan kadulle hylättyjä leikkaamattomia koiria ja näiden jälkeläisiä. Sterilointien  ja tiedon lisäämisen merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa, jotta koirien määrä joskus vähenisi. Kevät on kodittomien pentueiden sesonkiaikaa. Pentuja syntyy pilvin pimein ja vaikka romanialaiset eläinsuojelijat tekevät enemmän kuin kaikkensa, vain pieni osa pennuista päätyy hyvien ihmisten hoivaan. Näistäkin pennuista parvovirus vie ison osan, joten vain hyvin pieni osa selviää ensimmäisten elinkuukausien ohi. Ja tästä pienestä osasta vielä pienempi osa on niin onnekkaita, että löytää tiensä One Rescue Associationin henkilökunnan suojiin ja sen myötä Kulkurien adoptio- ohjelmaan.

Kiona on yksi niistä onnekkaista, joilla on nyt mahdollisuus löytää oma perheensä Suomesta. Sen rokotusohjelma on edennyt siihen pisteeseen, että se voi nyt alkaa etsimään kotiaan. Kiona ei ole edukseen tarhaolosuhteissa, sillä ennen leikkisä ja ystävällinen neitonen on muuttunut tarhalla varautuneemmaksi ja ujommaksi. Kodin tulee olla valmis ohjaamaan ja tukemaan sitä kärsivällisesti ja johdonmukaisesti sen tutustuessa uuteen kotiinsa ja sen ympäristöön. Reipas koirakaveri kotona auttaisi varmasti Kionaa, mutta se varmasti nauttisi myös saadessaan perheensä koko huomion. Kiona tulee tarvitsemaan myös paljon aktiviteettia ja virikkeistämistä, jotta se pysyy tyytyväisenä.

Kiona on nyt noin 40 cm ja se painaa 12-15kg. Se ei enää kasva.

Päivitykset
27.5.2019
Toukokuussa Romaniassa vierailleet aktiivimme tapasivat Kionan tarhan pienellä suljetulla sisäpihalla ja kertovat, että Kionalle tarhaelämä ei näytä tehneen hyvää, sillä pikkuinen on mennyt ujommaksi. Se ei leiki muiden kanssa, vaan makoilee mieluummin sivummalla pihalla, kun muut koirat pyörivät ihmisten ympärillä. Kun Kionaa lähestyy, se ottaa etäisyyttä, eikä jää rapsutettavaksi. Se kyllä osoittaa kiinnostusta ihmistä kohtaan, joten se tarkkailee vieraita kauempaa koko ajan, mikä tarkoittaa, että siitä tulee kyllä lemmikki, mutta se tulee tarvitsemaan kärsivällisyyttä, ymmärrystä ja aikaa. Nameja se kyllä syö, kun niitä maahan heitellään, joten niistä lienee hyötyä, kun kaunotar pääsee oman kotinsa turvaan.

Lisätty kuvia.

22.3.2019
Kulkurien aktiivit tapasivat Kionan vapaana One Rescuen Cosoban tarhan sisäpihalla samaan aikaan noin viidenkymmenen muun koiran kanssa. Kionasta on tullut hurjan hauskan näköinen koira, jolla on persoonalliset silmät ja kunnon etuluppakorvat. Se seurailee tiiviisti vieraiden tekemisiä ja pysyttelee miltei koko ajan muutaman metrin etäisyydellä. Välillä se käy ottamassa Chubbyn kanssa painimatseja kuten pennun kuuluukin. Kionasta lähtee jonkun verrankin ääntä, sillä aina, kun se hiukankin jännittyy, se purkautuu räksyttämisenä. Kiona ei siis välttämättä ole kerrostaloasuja. Se varmasti arvostaisi, jos kodissa olisi ennestään painitaitoinen koirakaveri tai ainakin sellainen, joka on halukas sen taidon oppimaan. Kionaa voisi lyhyesti kuvailla sanoilla leikkisä, utelias, hauska ja hiukan ujo, muttei missään nimessä arka.

Lisätty kuvia ja video.

31.1.2019
Kiona aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kiona saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kiona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Virva Kaavi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.