Päivitetty 20.10.2021

Kotia etsivät koira: KJELL (The Black Family)


Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroidaan


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
20.10.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys. Koiria tarhalla on joitain satoja.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Vuonna 2020 syksyllä tarhalle päätyi, varmasti osittain koronan aiheuttamasta sekasorrosta johtuen, niin uskomaton määrä pentuja, että Adinalla ei ollut mitään mahdollisuutta pitää lukua siitä, miten yksittäiset pennut tarhalle päätyivät. Hänellä oli täysi työ huolehtia koirien perushoidosta ja siitä, että kaikki pysyivät kunnossa ja elossa. Siksi Adina ei osannut kertoa Kjellin tarinaa kovin tarkasti, mutta Adina muisti, että Kjell on päätynyt tarhalle samassa porukassa yhdeksän mustan pennun kanssa. Nämä pennut tunnetaan nimellä The Black Family, ja ne elivät muiden koronasyksyn pentujen tapaan vapaana tarhan pentupihalla, kunnes kasvoivat isoiksi, ja päätyivät omiin häkkikuntiinsa majailemaan. Kjell, Kialo, Knuut ja Kaius majailevat yhdessä kahden saman pentueen koiran kanssa, mutta ikävä kyllä nämä kaksi nimetöntä ovat niin arkoja, että niitä ei toistaiseksi ainakaan ole voitu ottaa adoptio-ohjelmaan.

The Black Family ei myöskään ole rohkeimmasta päästä, mikä ei ole ihme, sillä nämä nuoret ovat kovin tottumattomia. Tuttua hoitajaansa Fanea ne tervehtivät iloisesti ja häntä heiluen ja Fane kertookin, että hänen kanssaan koirat ovat reippaita ja leikkisiä. Vieraisiin ihmisiin The Black Family suhtautuvat varovaisesti ja selvästi jännittävät. Kun vieras saa koirat kiinni, ne antavat kyllä ystävällisesti koskettaa ja käsitellä, mutta kaipaavat selvästi vielä paljon harjoitusta ja hyviä kokemuksia ihmisen kanssa olemisesta. Koirat haukkuvat ajoittain, mikäli muutkin haukkuvat, mutta tämä on tavallista tarhalla. Kjell, porukan ruskea “isoveli” on selvästi joukkion reippain ja rohkein, vaikka on itsekin kovin hämillään vieraista ihmisistä. Kjell jää kuitenkin hengailemaan ihmisten läheisyyteen, eikä pyri pois tilanteesta.

Kjell etsii koiralähtöisyyteen sitoutuvaa, lempeää ja kärsivällistä ihmistä tositarkoituksella. Kjellin ihmisen on tärkeä ymmärtää, että Kjellillä on hyvin rajoittuneet taidot ja olemattomasti elämänkokemusta, joten se tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja ymmärrystä kasvaakseen reippaaksi kotikoiraksi. Kjell etsii ensisijasesti kotia toisen koiran kaverina, eikä Kjell sovellu kovin vilkkaaseen asuinympäristöön.

Kjell on The Black Familyn suurikokoisin nuorukainen, noin 5 – 50 cm korkea ja painoa on 22  kiloa. Kjell ei todennäköisesti juuri kasva, mutta rotevoitunee aikuistumisen myötä.

Päivitykset
20.10.2021
Kjell on mukana Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kjell saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kjell on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.