Päivitetty 20.10.2021

Kotia etsivä koira: KNUUT (The Black Family)


Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
20.10.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys. Koiria tarhalla on joitain satoja.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Vuonna 2020 syksyllä tarhalle päätyi, varmasti osittain koronan aiheuttamasta sekasorrosta johtuen, niin uskomaton määrä pentuja, että Adinalla ei ollut mitään mahdollisuutta pitää lukua siitä, miten yksittäiset pennut tarhalle päätyivät. Hänellä oli täysi työ huolehtia koirien perushoidosta ja siitä, että kaikki pysyivät kunnossa ja elossa. Siksi Adina ei osannut kertoa Knuutin tarinaa kovin tarkasti, mutta muistaa kuitenkin, että Knut on yksi yhdeksästä mustastasta pennusta, jotka saapuivat tarhalle yhdessä ruskean Kjellin kanssa. Nämä pennut tunnetaan nimellä The Black Family, ja ne elivät muiden koronasyksyn pentujen tapaan vapaana tarhan pentupihalla, kunnes kasvoivat isoiksi, ja päätyivät omiin häkkikuntiinsa majailemaan. Knuut, Kialo, Kjell ja Kaius majailevat yhdessä kahden saman pentueen koiran kanssa, mutta ikävä kyllä nämä kaksi nimetöntä ovat niin arkoja, että niitä ei toistaiseksi ainakaan ole voitu ottaa adoptio-ohjelmaan.

The Black Family ei myöskään ole rohkeimmasta päästä, mikä ei ole ihme, sillä nämä nuoret ovat kovin tottumattomia. Tuttua hoitajaansa Fanea ne tervehtivät iloisesti ja häntä heiluen ja Fane kertookin, että hänen kanssaan koirat ovat reippaita ja leikkisiä. Vieraisiin ihmisiin The Black Family suhtautuvat varovaisesti ja selvästi jännittävät. Kun vieras saa koirat kiinni, ne antavat kyllä ystävällisesti koskettaa ja käsitellä, mutta kaipaavat selvästi vielä paljon harjoitusta ja hyviä kokemuksia ihmisen kanssa olemisesta. Koirat haukkuvat ajoittain, mikäli muutkin haukkuvat, mutta tämä on tavallista tarhalla. Knuut on adoptio-ohjelmaan otetuista The Black Familyn pennuista selvästi ujoin.

Ujo Knuut etsii koirakokenutta ja sitoutunutta kotia rauhallisesta ympäristöstä. Tärkeää on, että kodissa on entuudestaan toinen, sosiaalinen ja ystävällinen koirakaveri, helpottamassa uuteen elämään tottumista. Knuutia siis ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi, eikä lapsiperheeseen. Knuut on tällä hetkellä arka, ja tulee tarvitsemaan runsaasti aikaa, kärsivällisyyttä ja oikeanlaista tukea kasvaakseen reippaammaksi, mutta on täysin mahdollista, että Knuutista ei tule koskaan seurapiirihaita. Knuutin adoptio edellyttää sitoutumista koiralähtöisyyteen.

Knuut on noin 45 – 50 cm korkea ja painoa on 16 – 18 kiloa, eikä tästä todennäköisesti juuri kasva, mutta rotevoitunee aikuistumisen myötä.

Päivitykset
20.10.2021
Knuut on mukana Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Knuut saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Knuut on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa