Päivitetty 26.09.2020

Enkelikoira: MINI (nyk. Hertta)


Syntymäaika: 7/2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
Steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta
24.07.2013

Mini löytyi kolmen muun koiran kanssa tien varteen hylättynä Câmpinan kaupungista, noin 100 km Bukarestista pohjoiseen heinäkuun alussa. Vaikutti siltä, että samaa sukua oleva nelikko oli heitetty autosta paikkaan, mistä romanialainen eläinsuojelija Sorina Rinciog oli ne poiminut talteen. Ne ovat mitä todennäköisimmin olleet jonkun koiria, joista on syystä tai toisesta haluttu päästä eroon. Kaikeksi onneksi Sorina sai järjestettyä niin, että ne pääsivät OneVetin hoitolaan. Pienet koirat olisivat takuulla loukkaantuneet tai menehtyneet noissa olosuhteissa pian. Nyt ne etsivät kauttamme koteja Suomesta.

Mini on iloinen, pienikokoinen, ehkä noin 1,5-vuotias narttu. Sillä on korkeutta n. 30 cm verran ja painoa 6 kiloa – hyvin kompakti & kätevänkokoinen koira siis. Luonteeltaan Mini on hyvin pehmeä, iloinen ja miellyttämishaluinen. Vaikkakin se on hyvin sosiaalinen, se ei höntäile suin päin. Uusiin ihmisiin se tutustuu varovaisesti, mutta vapautuu kuitenkin pian tuoden hurmaavan persoonansa esiin.

Uuden kodin on ymmärrettävä, että Mini tarvitsee aikaa sopeutumiseen ja opastusta Suomi-koiran tavoille rauhallisin ottein. Sen sisäsiisteydestä ja hihnassakävelytaidosta ei ole takeita, joten niiden opettelemiseen tai ainakin mieleen palauttamiseen tulee varautua. Koska Mini on jo kertaalleen hylätty, uuden omistajan on pystyttävä sitoutumaan siihen sen loppuelämän ajaksi. Muistathan, että mitään eläintä ei pidä ottaa hetken mielijohteesta.

Päivitykset

26.9.2020
Surullisia uutisia. Suloinen, rakas Hertta nukkui pois vanhuuden vaivoja uuvuttamana. Herttaa jäävät kaipaamaan rakastava perhe.

5.5.2015
Hertta (ent. Mini) löydettiin tien varresta Campinan kaupungista heinäkuussa 2013. Se oli todennäköisesti tuotu sinne autolla ja hylätty. Elämä kuitenkin heitti Hertan eteen onnenpotkun, ja se sai uuden, oman kodin Suomesta 15.8.2013. Enää Herttaa ei hylätä, vaan se saa viettää lokoisaa koiranelämää onnellisena ja rakastettuna perheenjäsenenä.

Kiitos Hertan perheelle kuulumisista!

15.08.2013
Mini on saanut oman kodin Suomesta ja sen nykyinen nimi on Hertta.

Mini luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.