Päivitetty 19.04.2015

Kodin saanut: GLORIA


GLORIA

* arvioitu syntymäaika 02/ 2013

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

15.4.2013

Pienen Gloria pennun aurinko alkoi paistamaan sinä päivänä kun Asociatia A Doua Sansa järjestön Carmen ja Onevet eläinlääkäriaseman eläintenhoitaja Alexandra olivat Bukarestin ulkopuolella etsimässä erästä koiraa. He tiesivät koiran olevan loukkaantunut ja se piti saada toimitettua hoitoon, valitettavasti he eivät kuitenkaan tälläkertaa löytäneet sitä. Sen sijaan he löysivät roskakasasta nukkumasta pienen Lyn-koiran ja päättivät ottaa tytön mukaansa. Kun he olivat lähdössä paluumatkalle, heidän peräänsä juoksi henkensä hädässä takkuinen ja likainen pieni pentu, Gloria, joka ilmeisesti oli hakenut turvaa Lynista. Carmen ja Alexandra eivät luonnollisesti voineet jättää pentua yksin ja nyt tämä kaksikko asuttaakin Onevet hoitolan yhtä huonetta yhdessä.

Kun pieni ja likainen kulkukoiranpentu katselee kaihoisasti suoraan silmiin, haluaisi sen laittaa kainaloon turvaan ja pitää siellä. Gloria on juuri sellainen tapaus! Tämä nuori neiti osoittaa ihmisille rajattoman kiintymyksensä haluamalla syliin kokoajan ja pusuttelemalla taukoamatta. Sylissä on niin mukavaa ja lämmintä, ettei sieltä millään haluaisi pois….

Luonteeltaan Gloria on reipas, avoin ja sosiaalinen. Se tulee toimeen toisten koirien kanssa ja on hyvinkin kiintynyt “emähahmoonsa” Lyniin. Tämän vuoksi Glorian tulevassa kodissa voisikin olla lempeä ja rauhallinen koira ottamassa Gloriaa vastaan ja opastamassa sitä kotikoiran saloihin.

Tällähetkellä Gloria painaa vajaa viisi kiloa ja säkäkorkeutta sillä on noin 25 cm. Kunhan tyttönen saa kunnon hoitoa ja ruokaa se tulee vankistumaan ja kasvamaan oletettavasti keskikokoiseksi koiraksi, jonka säkäkorkeus huitelee 50 cm molemmin puolin.

Gloria on madotettu jo kertaalleen ja se on saanut ensimmäiset rokotuksensa. Tyttö on valmis matkustamaan uuteen kotiinsa toukokuun lopussa kun rokotusohjelma on saatu päätökseen.

11.6.2013

Tapasimme Gloria Onevetin hoitolassa kesäkuun Romanian reissullamme. Pienestä pörröisestä Gloria pennusta on kasvanut kaunis, aikuisiän kynnyksellä oleva tyttö.

Gloriaa jännitti uusien ihmisten tapaaminen kamalan paljon, mutta tuttujen hoitajien sylissä se tunsi olonsa turvalliseksi ja luottavaiseksi. Glorian tulevan kodin tulee varautua siihen että Gloria tarvitsee ohjausta, kannustusta ja sosiaalisia kontakteja, jotta sen itsevarmuus myös vieraita ihmisiä kohtaan kasvaisi.

Säkäkorkeudeltaan Gloria on tällähetkellä n.45 cm ja tulee tästä varmasti vielä hieman kasvamaan.

Gloria etsii kotia jolla on koirakokemusta entuudestaan. Rohkea, kärsivällinen ja kannustava lajitoveri olisi suurta plussaa Glorian kotiutumisen edistymiselle.

26.7.2013

Kulkureiden heinäkuun Romanian reissulla matkalaiset tapasivat myös Glorian.

Tyttö on edelleen ujo vieraita ihmisiä kohtaan, mutta tutut hoitajat voivat huoletta käsitellä Gloriaa. Myös tulevan omistajan täytyy ensin voittaa Glorian luottamus puolelleen jonka jälkeen yhteiselo on varmasti paljon antoisampaa. Koska Gloria tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, tulevassa kodissa voisi odotella se reipas lajitoveri auttamaan Glorian ensiaskelissa kotikoiraksi.

Tällä hetkellä Gloria painaa n.9 kg.

Lisätty uusia kuvia.

31.8.2013

Elokuun romanian reissulaiset tapasit myös Glorian matkallaan. Tyttö on edelleen ujo ja jännittää uusia ihmisiä, mutta tuttujen hoitajien kanssa ei ongelmia ole syntynyt.

Kulkurit kirjasit muistiin Gloriasta seuraavaa: “Gloria oli todella jännittynyt alkuun, makasi paikallaan ihan jäykkänä ja jännitti vielä Alexandran sylissä kun otettiin kuvia. Ei kuitenkaan pyrkinyt karkuun, kun menimme silittelemään ja antoi ihan nätisti koskea itseensä, tassuihin yms. Jotenkin todella herkän oloinen tyttö, ennemmin ujo kuin suoranaisesti arka… Jännitti kyllä vieraita, muttei reagoinut mitenkään negatiivisesti mihinkään. Todella nätti tyttö, ei varmaan enää hirveästi kasva.”

Gloria odottelee omakseen kotia josta löytyy sekä koirakokemusta että reipas ja sosiaalinen koirakaveri.

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja muistathan ettet tarjoa koiralle kotia hetken mielijohteesta, vaan ajatuksesta että se viettää kanssasi mahdollisesti jopa seuraavat 15 vuotta.

15.10.2013

Gloria on varattu omaan kotiinsa.

27.10.2013

Gloria matkusti omaan kotiinsa 26.10.13

19.4.2015
Gloria-tytön kotiin tulosta on ehtinyt jo vierähtää tovi ja tässäpä mukavia kuulumisia luettavaksi:

Tässähän on ehtinyt aikaa vierähtää! Näin nopeasti jos summaa edellistä vuottamme, niin se oli vallan vauhdikas Viime kesän aikana Gloria keräsi itselleen huikean määrän rohkeutta Tampereella asustellessamme, mutta ei tuo loppuaikanakaan suostunut Hämeenkadulle, Pyynikki oli kivampi 😀

Täysin sisäsiistikin tytöstä tuli kesän jälkeen, jo keväällä päästiin hyvään vaiheeseen, mutta satunnaisetkin pissailut loppuivat ennen Jyväskylään palaamista. Aikaa se vei siis mitä kilteimmänkin koiran kanssa! Nykyään lenkille lähteminen on niin huippu juttu, että eteisessä mölistään vaikkei omistajalla ole vielä edes kenkiä jalassa!

Morellosta on tullut Glorialle koko ajan tärkeämpi ja tyypit leikkivät päivittäin yhdessä, mukava nähdä että aloitteen karvaformuloihin tekee vuorollaan kumpainenkin. Meillä usein myös nukutaan vieretysten ja liitteenä olevista kuvista voi jotain päätelläkin näiden kahden yhteiselosta. 🙂

Gloria kävi perustottelevaisuuskurssin koirakoulu Taitavilla Tassuilla ja sai täyden kympin paperit: jokainen osio loppukokeessa onnistui! Tästä ilahtuneina jatkoimme suoraan agilityharrastuksen pariin ja nyt käymme jo jatko a -kurssia. Joka kerta saa yllättyä siitä mitä oma koira osaa (teki muuten ensimmäsen 6 esteen ratansa 7,03 sekuntiin 😀 )!
Tätä harrastusta aiomme siis jatkaa, katsotaan tuleeko rinnalle jotain muutakin, täytyy kuitenkin muistaa ehtiä harrastaa Morellonkin kanssa. 🙂

Vaikka alku oli raskas ja välillä mietin jo koirasta luopumista, olen onnellinen että nyt ollaan tässä. Päivääkään en vaihtaisi, en edes niitä vaikeita. Sain kauttanne niin suuren persoonan elämääni, että ei tuota meinaa itse edes käsittää! <3

Glorian varausta hoiti Kata

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.