Kodin saanut: LILY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

LILY

* noin 2,5 kk

* narttu

* Romaniassa

* HUOM. koska Lilystä on tullut niin paljon kyselyitä, emme ota toistaiseksi niitä enempää vastaan. Kiitos!

 

 

7.5.2013

Glinan tarhan uusin tulokas on Lily, tällä hetkellä noin 3 kg:n painoinen koiralapsi. Rääpäle oli löydetty eräältä bukarestilaiselta kadulta aamukuudelta, jossa se oli kiljunut täyttä kurkkua omassa yksinäisyydessään auton alla piilotellen. Eläinsuojeluaktiivien mukaan alueella ei ole steriloimattomia koiria eikä muita pentuja, joten he olettavat, että tämä vauvakoira oli hylätty kadulle. Serenadia laulellessaan se oli herättänyt koko naapuruston ja samalla säikyttänyt myös kaikki alueen kaduilla asuvat koirat. Lily oli valtavan peloissaan ja sen turvaan saamiseksi tarvittiin kolme ihmistä, jotka puolen tunnin ajan yrittivät saada sitä pois auton alta, missä se piilotteli. Lopulta tehtävä oli saatettu loppuun, ja vauva vietiin tohtorille.

Lily on tällä hetkellä noin 2 kuukauden ikäinen ja aikuisenakin se jää kooltaan pieneksi, arviolta max 10 kiloiseksi. Se on madotettu ja saa pian ensimmäiset rokotuksensa. Suomeen Lily on valmis matkustamaan kesäkuun lopussa/heinäkuun alussa.

Lily on ollut viime päivät vahvistumassa ja rauhoittumassa A Doua Sansan vapaaehtoistyöntekijän kotona, ja viime viikonvaihteessa se oli siirretty Glinan tarhalle, jossa se saa tutustua kaiken ikäisiin ja –kokoisiin lajitovereihinsa. Voisikin olla hyvä, jos tulevassa kodissa olisi koirakaveri valmiina. Mikäli Lilyllä on suunnitelmia jatkaa sopraanon uraansa myös tulevaisuudessa, lienee parempi, ettei uusi koti sijaitsisi kerrostalossa.

Lily etsii vastuullista omistajaa, joka on valmis antamaan sille täysipainoisen koiran elämän seuraavaksi 10-15 vuodeksi. Uuden kodin on muistettava, että koiran tulee mahtua perheen elämään kaikissa tilanteissa ja että mitään eläintä ei saa ottaa hetken mielijohteesta! Lily, kuten kuka tahansa koiranpentu, tulee tarvitsemaan kärsivällistä opastusta aina sisäsiisteyden opettelusta hihnassa kävelyyn. Tyttö on myös melkoisen tomera, joten miksikään pehmoleluksi sohvannurkkaan siitä ei ole 🙂

Lily tullaan luovuttamaan sirutettuna, loishäädettynä, rokotettuna ja oman EU-passin omaavana. Huomioithan myös, että tuleva koti sitoutuu steriloimaan Lilyn kohtuullisen ajan kuluessa Suomessa (Kulkurit osallistuvat sterilointikuluihin 25 %:lla).

Jos olet huolellisesti tutustunut sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja tiedät voivasi tarjota Lilylle turvallisen kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Taijaan. HUOM. koska Lilystä on tullut niin paljon kyselyitä, emme ota toistaiseksi niitä enempää vastaan. Kiitos!

11.5.2013

Lily on reipastunut valtavasti! Se rakastaa rapsutuksia ja ihmisen huomiota yli kaiken, kuten tämänpäiväisistä kuvista näkyy <3

12.5.2013

Lily Linssiluteesta lisätty taas yksi uusi valokuva <3

20.5.2013

Iiiik, miten ihania kuvia on juuri lisätty Lilyn kuvagalleriaan <3

26.5.2013

Lily on varattu omaan kotiin <3

29.6.2013

Lily on saanut oman kodin Suomesta <3

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: