Kodin saanut: PEKI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

PEKI

* n. 4 vuotias

* steriloitu

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

17.11.2013

Peki on yksi Cornelia Stanin Rosiorin kunnalliselta tappotarhalta pelastamista koirista. Tällähetkellä Peki on Bukarestissa, Onevetin hoitolassa, jossa sen elämä on varsin turvattua.

Kutkuri-naiset vierailivat Romaniassa lokakuun loppupuolella. Tuolloin aktiivit vierailivat myös hoitolassa ja tutustuivat muiden koirien lisäksi myös pieneen ja rauhalliseen Pekiin.

Peki asusteli samassa kenneltilassa muutaman muun koiran kanssa ja koko lauma tuli keskenään toimeen oikein hyvin. Laumassa Peki tuntui toisia koiria kohtaan olevan mielummin nöyrä kuin pomotteleva. Uudet, entuudestaan tuntemattomat ihmiset se vastaanotti ujosti, mutta kuitenkin rauhallisesti.

Pekille on tapahtunut lyhyen ajan sisällä monta sen elämää mullistaa asiaa. Se todennäköisesti on hämmentynyt vielä ja tulee varmasti reipastumaan päästyään omaan kotiinsa. Pekin kotiutumiseen tulee varata riittävästi aikaa, jotta se oppii luottamaan omiin ihmisiin ja omaan laumaansa. Pekin tulevassa kodissa voisi olla myös esimerkiksi rauhallinen uros opastamassa ja turvaa antamassa tytön ensiaskeleilla koitikoiraksi.

Peki on säkäkorkeudeltaan n.35 cm ja painoa sillä on tällä hetkellä n.7 kg.

Jos olet tutustunut sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa ja tiedät voivasi tarjota tytölle turvallisen kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä.

Peki tullaan luovuttamaan uuteen kotiinsa asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä ja EU-passi valmiina.

21.11.2013

Peki on saanut kodin Saksasta

Pekin varausta hoiti Kata

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: