Päivitetty 07.01.2018

Kodin saanut koira: TINKERBELL, (nykyisin Tinkru)


TINKERBELL

* 3-4 v

* steriloitu narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

Tämän pienen söpöläisen tarina on romanialaisittain hyvin tavallinen; se löytyi hylättynä vilkkaasti liikennöidyn tien varresta toisen pienikokoisen koiran, Cassien, kanssa. Tinkerbelliä onnisti, sillä paikallinen eläinsuojelija löysi pikkuiset, poimi ne turvaan ja toimitti ne bukarestilaisen eläinlääkäriklinikan hoitolan tiloihin, jossa ne ovat viettäneet nyt muutaman viikon.

Tinkerbell on arviolta kolme-neljä vuotias, steriloitu, ystävällinen narttu, joka painaa tällä hetkellä nelisen kiloa. Tinkerbell on siis nimensä mukaan kevyt kuin keiju 🙂 Hoitolassa kaiken hälinän keskellä se on hieman jännittynyt ja tarkkailee tilannetta mielummin hieman taka-alalta. Tinkerbellin olisikin hyvä päästä pian rauhallisiin kotioloihin, kotona pikkuinen varmastui reipastuu pian. Hoitolassa Tinkerbell ei juurikaan hauku.

Pikkuruinen Tinkebell etsii kotia jossa ymmärretään pienenkin koiran tarvitsevan kunnollinen koiran elämä, liikuntaa ja huolenpitoa. Hyvin tärkeää on lisäksi muistaa ettei mitään eläintä saa ottaa hetken mielijohteesta. Uuden kodin on lisäksi oltava valmis opettamaan tytölle kotikoiran tapoja, kuten sisäsiisteyttä ja hihnakäytöstä, mikäli ne eivät ole vielä hallinnassa.

Yhteydenotot Taijalle.

Päivitetty 6.11.2012

Tinkerbell sai oman kodin Suomesta 7.12.2012.

Päivitetty 16.12.2012

07.12.2017

Tänään on hyvin tärkeä merkkipäivä, sillä viisi vuotta sitten Tinkru (Tinkru-Naattori Steppi-Steffy Syrjä-Mäkelä), (https://kulkurit.fi/kotia-etsiva-tinkerbell/ ) lensi Suomeen omaan kotiin. Viiteen vuoteen mahtuu uskomaton määrä ikimuistoisia hetkiä ja seikkaluja.

Suomeen saapuessaan Tinkru oli melkoinen reppana, se oli hyvin arka ja sisätiloissa kaikki oli sille uutta. Ulkona se jähmettyi paikalleen ohi ajavista autosta ja vastaantulevat koirat aiheuttivat melkoisen huutoreaktion. Talvella toppapuvun kahina oli Tinkrulle liian pelottava, joten pukuna käytettiin vanhaa villasukkaa. Pelkoa aiheutti myös kamera ja sille ostetut pehmolelut.

Tinkrulla oli karvattomia kohtia turkissa ja rupia nenän päässä. Sen häntä on katkennut Romaniassa ja kylkiluu on saanut jonkin tyyppisen iskun.
Onneksi kuitenkin nämä pahimmat möröt ja pelot on voitettu jo vuosia sitten. Tinkru on vuosien aikana saanut valtavasti itseluottamusta.

Tinkru on todella viisas koira, joka oppii uusia asioita hyvin nopeasti. Vuosien aikana Tinkru on oppinut kymmeniä erilaisia temppuja, se osaa muun muassa puhua, rullata mattoa, antaa nenun ja rukoilla. Temppujen opettelu on ehdottomasti Tinkrun lempipuuhaa. Lisäksi Tinkru tykkää hyvästä ruuasta, pitkistä yöunista, päiväunista, rutiininomaisesta arjesta, jahtaamisleikeistä, pahvitykkien (eli vessapaperirullien) tuhoamisesta, masu -ja korvahieronnasta, rinnusrapsutuksista ja erilaisista etsimisleikeistä, joissa se saa käyttää nenäänsä.

Tinkru ei tykkää vieraista ihmisistä, märästä tai liasta tai mistään mikä poikkeaa arjen rutiineista. Pahimpia vihollisia ovat kissat, kurreoravat, piikkipaistit (siilit) ja puput.

Sadepäivinä ja märällä ilmalla Tinkru matkustaa sylissä ulos ja sille etsitään valmiiksi sopiva paikka tarpeiden tekoon. Jos lenkillä sattuu sade yllättämään, Tinkru jähmettyy paikoilleen, alkaa tärisemään ja nostaa etutassun ylös. Pikkuinen ei tykkää metsälenkeistä, sillä siellä on likaista ja esimerkiksi havunneulaset tarttuvat turkkiin kiinni. Mieluisin lenkkipolku on puhdas asfaltti.

Tinkru on aina tullut todella hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Erityisen mukavia kavereita ovat sitä noin kymmenen kertaa isompikokoiset koirat.
Kotona ihana Tinkru on aina arjen touhuissa mukana, se on kuin pieni varjo joka kulkee aina vierellä.

Ystävällinen, kaunis ja hyvin rakas Tinkru on täydellinen juuri tuollaisena kuin se on. Toivottavasti meillä on vielä useita yhteisiä vuosia edessä.

Kiitos tästä mitä parhaimmasta koiraystävästä kuuluu Kulkureille, erityisesti Tinkrun silloiselle yhteyshenkilölle Taijalle sekä paikalliselle eläinsuojelijalle Sorinalle, joka neidin poimi turvaan vilkkaan tien varresta Câmpinan kaupungista.

Rauhallista joulun odotusta kaikille!

Toivottaa Tinkru ja sen perhe

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.