Päivitetty 08.08.2019

Kouvolan Sanomat 18.9.2017: Rescue-koiran kanssa edetään pienin askelin


Toimittaja Niko Kaartinen kirjoittaa Kouvolan Sanomissa 18.9.2017, että rescue-koiran kanssa tulee edetä pienin askelin. Suomeen tuo rescue-koiria liki 30 yhdistystä, joista kookkain on Rescueyhdistys Kulkurit ry.

Yhdistyksen toiminnanjohtana Salla Honkapää listaa luotettavan yhdistyksen piirteitä, joita ovat kattavat kotisivut, yhdistyksen rekisterinumero, mahdollisen rahankeruuluvan numero ja Eviran (nyk. Ruokavirasto) eläintentuontijärjestelmä Tracesin rekisterinumero. Honkapää lisää:

“Lisäksi yksi hyvän yhdistyksen tunnusmerkki on, että yhdistys yrittää vaikuttaa kohdemaansa eläinongelmaan muutenkin kuin tuomalla eläimiä Suomeen. Samalla pitää varoa, ettei tule tukeneeksi pentutehtailua.”

Kulkurien toiminnanjohtaja suosittelee välttämään eläimen adotoimisesta pelkän Facebook-sivun perusteella. Lisäksi hän muistuttaa, että rescue-koiraa hankittaessa pitää ottaa huomioon samoja asioita kuin pentua hankittaessa. Monet kaduilla tai laitoksissa eläneet koirat eivät ole tottuneet suomalaisen kotikoiran arkeen.

Monet yhdistyksen tarjoavat uuteen kotiin sopeutumisessa apua. Honkapää kertoo:

Mikäli koira ei yrityksistä huolimatta sopeudu, yhdistykset ottavat koiran mielellään takaisin.”

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa