Päivitetty 16.10.2019

Kulkurien ensimmäisessä mittavassa catch – spay – release -kampanjassa steriloitu 50 koiraa


Maanantai-illan kunniaksi meillä on mielettömän huikeita #sterilointiuutisia kerrottavana! Olemme nimittäin aivan supertäpinöissämme uudesta, todella tärkeästä yhteistyöprojektista sterilointirintamalla, ja projektin jatkon toteuttamiseen tarvitsemme teidän apuanne.

Olemme yhdessä eläinsuojelijan Alexandra Tanasescun, romanialaisen eläinsuojeluyhdistyksen Fundaţia Visul Luanei perustajan, kanssa löyneet viisaat päämme yhteen ja suunnitelleet yhteisen niin kutsutun catch-spay-release -projektin, joka ulottuu eri puolille Romaniaa. Catch-spay-release -metodilla koirat otetaan kiinni kadulta, steriloidaan, ja palautetaan omalle elinalueelleen, oman laumansa pariin. Jokainen yksilö pitää oman paikkansa laumassa, mutta koska lauman kaikki eläimet ovat steriloituja, eivät ne enää lisäänny.

Projektin ensimmäinen testikampanja toteutettiin 28.–29.9 eteläisessä Romaniassa, Limanun kaupungissa Mustanmeren rannalla ja se oli suurmenestys. Alexandra Tanasescun kokenut nukutus- ja sterilointitiimi keräsi kaduilta ja rannoilta kahden päivän aikana mukaansa 50 koiraa, jotka kaikki steriloitiin ja lopulta palautettiin takaisin omiin elinympäristöihinsä. Projektimme sai siis upean aloituksen ja testikampanjan jälkeen Alexandra kertoi paikallisten ihmisten ja jopa Limanun kaupungin viranomaisten olleen kampanjasta todella vaikuttuneita.

Toivoimmekin todella, että voimme jatkaa tätä mahtavaa ruohonjuuritason projektia yhdessä, mutta siihen tarvitsemme teidän tukeanne. Lahjoittamalla muutaman euron olet mukana vähentämässä kodittomien, kaduille elävien koirien määrää pysyvästi ja eettisesti.

Näytä tukesi näin:

1. Lahjoita tilille FI73 1029 3000 3566 41 sterilointiprojektien viitteellä 2299.

tai

2. Lahjoita Mobile Paylla numeroon 23855 kirjoittamalla viestiksi “steriloinnit”.

Voit lukea lisää Kulkurien sterilointiprojekteista Romaniassa sekä catch-spay-release -metodista täältä: https://kulkurit.fi/steriloinnit/sterilointimenetelmat/.

Kiitos, #spayingiscaring.

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa