Päivitetty 06.03.2018

Kulkurien kouluvalistuspaketti testattu käytännössä


 

Kulkurien kouluvalistuspaketin ensivisiitti orpokotiin on nyt onnistuneesti takanapäin. Cristina tiimeineen vietti 5. joulukuuta muutaman tunnin bukarestilaisen orpokodin asukkaiden luona vieden heille tuliaisina makeisia ja tietoa koirien hyvästä kohtelusta, tavoista kohdata koira vaikkapa kadulla, tietoa miksi steriloinnit ovat niin tärkeitä ja millainen eläin se koira oikeastaan onkaan. Moni lapsista on tottunut koiriin maansa kaduilla ja pelloilla, mutta harva tietää niistä sen enempää, kuin että ne siellä ne aina ovat, melkein kuin näkymättömissä. Valistuksen tärkein tavoite onkin tehdä näkymättömästä näkyvää, koska vain sitä kautta muutosta voidaan saada aikaan.

Cristinalla oli mukanaan oma koiransa Baietel, joka oli ilmiömäinen. Osa lapsista vierasti aluksi suurehkoa tummaa, vierasta koiraa, mutta vierailun päätteeks jokainen lapsista siltti Baieteliä, tarjosi sille oikeaoppisesti herkkuja ja mikä parasta, lapset muistuttivat toinen toiselleen juuri oppimiaan asioita, miten Baieteliä tulee lähestyä ja miten sitä koskettaa. Jopa orpokodin autistinen asukas lähestyi Baieteliä luottavaisesti.

Cristinasta päivä oli onnistunut, heille kaikille jäi hyvä mieli. Orpokodin 19 asukasta, iältään 9-15-vuotiaita, saattoivat kaikki Cristinan ja Baietelin ulos ja heiluttivat portilla heidän lähtiessään.

Eihän tarina tietenkään tähän pääty. Illalla kotiin päästyään Cristina raportoi meille päivästä ja hän myös pyysi apuamme. Orpokodilla asuu noin viisi kissaa, ja Cristina pyysi voitaisiinko ne steriloida kustannuksellamme. Annoimme tietenkin mielellämme luvan. Kuultuamme lasten joululahjatoiveista, jotka olivat pääasiassa talvivarusteita, päätimme myös osallistua pienellä summalla niiden hankkimiseen.

Toivomme saavamme alkuvuodesta hyviä uutisia Cristinalta, joka tiimeineen yrittää löytää paikkoja, johon Kulkurien valistuspakettia voisi viedä. Jäämme jännityksellä odottamaan.

Kulkurien valistustoiminnalle on nyt avattu myös oma viitenumero. Jos siis haluat olla mukana tukemassa valistustoimintaamme lasten parissa, voit tehdä sen lahjoittamalla:

Lahjoitustili Nordea, IBAN: FI73 1029 3000 3566 41, viite 5911

Lue lisää kouluvalistuksesta

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa