Päivitetty 25.11.2021

Kotia etsivä koira: KURANES


Syntymäaika: 1/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
25.11.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Kuranes päätyi tarhalle jokakeväisen “pentusesongin” aikaan. Tuolloin tarhalle hylättiin lukemattomia pentuja, joiden joukossa myös Kuranes oli. Alkuun Kuranes eli häkissä ja oli siellä asuessaan hyvin ujo poika, mutta kohtalo päätti tulla puuttua peliin. Kesällä myrsky tuhosi osan tarhan häkeistä, myös Kuranesin häkin. Kuranes säästyi onneksi ehjänä onnettomuudesta ja jäi tarhan sisäpihalle asumaan. Elämä vapaana muiden koirien laumassa on tehnyt Kuranesille hyvää, sillä jostain syystä poika on reipastunut ihan huomattavasti pihalla eläessään. Tällä hetkellä Kuranes on erittäin kiintynyt Adinaan, hakeutuu jatkuvasti Adinan luo ja jää rauhassa Adinan rapsuteltavaksi. Oikein painautuu vasten Adinan jalkoja nauttien läheisyydestä. Vieraan ihmisen kosketus on alkuun uutta ja se selvästi Kuranesia jännittää, mutta herkkujen avulla tuttavuuden tekeminen onnistuu hyvin ja pian Kuranes on myös vieraiden ihmisten kanssa paras kaveri. Iloinen poika heiluttaa häntää ja kirputtaa leikkisästi vieraan vaatteita. Ihana ja veikeä kaveri siis. Kuranes seurailee mielellään tarhan tapahtumia, ja on myös koiraporukassa oikein sopuisa nuorukainen. Se ei joudu konflikteihin ja väistää tarvittaessa. Kuranesin ei kuulla haukkuvan. Kuranes on kaikkeen vielä kovin tottumaton, mutta ei lainkaan aran oloinen. On kuitenkin hyvä huomioida, että suuren elämänmuutoksen myötä tilanne saattaa taantua ja uuteen kotiin saapuneen Kuranesin reippaus ottaa todennäköisesti hieman takapakkia.

Kuranes etsii kotia, jossa on entuudestaan sosiaalinen ja kiva koirakaveri odottamassa. Ensisijaisesti Kuranesille sopisi koti, jossa se sillä on mahdollisuus viettää aikaa vapaasti esimerkiksi aidatulla pihalla, mutta myös muunlaisia ratkaisuja harkitaan. Lähtökohtaisesti emme kuitenkaan suosittele Kuranesia kovin pieneen kaupunkikotiin. Tärkeintä on, että tulevassa kodissa ymmärretään rescuetaustaisen koiran erityispiirteitä, ja että kodissa ollaan valmiita sitoutumaan Kuranesin tukemiseen ja kouluttamiseen koiralähtöisin menetelmin. Kuranes on nyt teini-iässä, eli kärsivällisyyttä ja huumorintajuakin pitää tulevalla omistajalla olla.

Huikean kaunis Kuranes on nyt hieman alle vuoden iässä 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa. Kuranes tuskin tästä enää kasvaa.

Päivitykset
25.11.2021
Kuranes sai mahdollisuuden ja pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kuranes saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kuranes on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa