Päivitetty 04.03.2023

Kodin saanut koira: KURANES


Syntymäaika: 1/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
4.3.2023

 

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Kuranes päätyi tarhalle jokakeväisen “pentusesongin” aikaan. Tuolloin tarhalle hylättiin lukemattomia pentuja, joiden joukossa myös Kuranes oli. Alkuun Kuranes eli häkissä ja oli siellä asuessaan hyvin ujo poika, mutta kohtalo päätti tulla puuttua peliin. Kesällä myrsky tuhosi osan tarhan häkeistä, myös Kuranesin häkin. Kuranes säästyi onneksi ehjänä onnettomuudesta ja jäi tarhan sisäpihalle asumaan. Elämä vapaana muiden koirien laumassa on tehnyt Kuranesille hyvää, sillä jostain syystä poika on reipastunut ihan huomattavasti pihalla eläessään. Tällä hetkellä Kuranes on erittäin kiintynyt Adinaan, hakeutuu jatkuvasti Adinan luo ja jää rauhassa Adinan rapsuteltavaksi. Oikein painautuu vasten Adinan jalkoja nauttien läheisyydestä. Vieraan ihmisen kosketus on alkuun uutta ja se selvästi Kuranesia jännittää, mutta herkkujen avulla tuttavuuden tekeminen onnistuu hyvin ja pian Kuranes on myös vieraiden ihmisten kanssa paras kaveri. Iloinen poika heiluttaa häntää ja kirputtaa leikkisästi vieraan vaatteita. Ihana ja veikeä kaveri siis. Kuranes seurailee mielellään tarhan tapahtumia, ja on myös koiraporukassa oikein sopuisa nuorukainen. Se ei joudu konflikteihin ja väistää tarvittaessa. Kuranesin ei kuulla haukkuvan. Kuranes on kaikkeen vielä kovin tottumaton, mutta ei lainkaan aran oloinen. On kuitenkin hyvä huomioida, että suuren elämänmuutoksen myötä tilanne saattaa taantua ja uuteen kotiin saapuneen Kuranesin reippaus ottaa todennäköisesti hieman takapakkia.

Kuranes etsii kotia, jossa on entuudestaan sosiaalinen ja kiva koirakaveri odottamassa. Ensisijaisesti Kuranesille sopisi koti, jossa se sillä on mahdollisuus viettää aikaa vapaasti esimerkiksi aidatulla pihalla, mutta myös muunlaisia ratkaisuja harkitaan. Lähtökohtaisesti emme kuitenkaan suosittele Kuranesia kovin pieneen kaupunkikotiin. Tärkeintä on, että tulevassa kodissa ymmärretään rescuetaustaisen koiran erityispiirteitä, ja että kodissa ollaan valmiita sitoutumaan Kuranesin tukemiseen ja kouluttamiseen koiralähtöisin menetelmin. Kuranes on nyt teini-iässä, eli kärsivällisyyttä ja huumorintajuakin pitää tulevalla omistajalla olla.

Huikean kaunis Kuranes on noin 55+ cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

Päivitykset

4.3.2023

Kuranes sai onnellisia uutisia joita joutui odottamaan liian kauan, hänet on adoptoitu ja uusi koti odottaakin Saksassa. Onnea Kuranesrakas matkaan, tarhaelämä on nyt ohi <3

29.9.2022

Aktiivimme tapasivat Kuranesin syyskuun alussa tarhalla. He kertovat sen olleen hellyydenkipeä ja sosiaalinen, tullut syliin ja hakeutunut rapsuteltavaksi. Kuranesin elämä vaikuttaa siis olevan mallillaan, ja onkin lähes ihme miten tasapainoisena ja avoimena Kuranes on vaikeista tarhaolosuhteista huolimatta pysynyt. Kuranes onkin varsin hurmaava poika, ja toivommekin kovasti, että oma koti huomaa tämän ihanan pojan mahdollisimman pian.

Lisätty muutamia kuvia ja video Kuranesista.

16.6.2022

Tapasimme kesäkuun aktiivireissulla Kuraneksen vapaana olevien pihakoirien joukossa Cosoban tarhalla. Kuranes-kulta oli kiinnostunut ja utelias ja seurasi menoamme. Oli oma itsensä, tasapainoinen ja iloinen. Kuranes vahtasi vähän herkkuja muita koirilta, mutta ei niin intensiivisesti kuin muut. Kuranes on kuitenkin selvästi herkkujen perään, ja ne ovatkin tainneet maistua, kun vatsaa on tullut vähän lisää. Kuraneksen takahampaiden huomattiin olevan vähän huonossa kunnossa tai ainakin niissä on tarhakoiralle tyypilliseen tapaan hammaskiveä. Iloinen söpöliini odottaa oman perheen löytymistä. 

6.5.2022

Lisätty uusia kuvia upealle Kuranesille.

11.4.2022

Tapasimme Kuranesin jälleen maaliskuussa ja Kuranes ei kertakaikkiaan saa tarpeekseen ihmishuomiosta. Isossa koiraporukassa tämä nuorimies juoksee aina etunenässä ihmisä tapaamaan ja on todella kiinnostunut nameista. Nameilla Kuranes kiipeäisi luultavasti vaikka kuusenlatvaan, joten hänestä saisi joku kenties erinomaisen harrastekaverin. Myös ihmisen huomio on palkinto, josta Kuranes on valmis kilpailemaan muiden koirien kanssa. Se toisinaan ajaakin ärähtämällä muut koirat pois, kun haluaisi ihmisen kokonaan itselleen. Kuitenkin, Kuranes myös leikkii sopuisasti isossa koiraporukassa, joten ei se mikään mahdoton päsmäri ole, vaikka pitääkin huolen omista eduistaan. Kuranes on tarhaoloissa rohkea ja itsevarma, mutta toki suuri koiralauma ympärillä to turvaa. Kuranesin kokemukset tarhan ulkopuolelta ovat rajalliset, joten takapakkiin rohkeudessa tulee varautua, kun ympäristö vaihtuu pois tutusta ja turvallisesta tarhasta. Lisätty videoita ja kuvia.


29.1.2022
Tapasimme Kuranesin matkallamme joulukuussa. Upea nuorukainen asustaa vapaana Cosoban tarhan alueella isossa laumassa. Saapuessamme hän tulee kiinnostuneena luokse ja pysyykin koko loppuajan mukana. Aluksi kohtelias, mutta oltuaan jonkun aikaa meidän mukana, alkaa resursseilla ärhäköidä muille koirille jotka pyrkivät lähelle, mutta onneksi maltillisesti. On hassua ajatella, että tämä koira on joskus ollut ujo, sillä nyt hän on kovin reipas ja avoin nuori mies. Kuranes syö nameja niin innolla että meinaa sormet lähteä mukaan, alkaa leikkiä hammastelemalla jonkun aikaa meitä seurattuaan. Takajalat näyttävät pitkään ja huolellisesti tarkasteltuna vähän jäykiltä, joten voisi olla hyvä kuvauttaa poika Suomessa. Aivan upeaakin upeampi koira.

Lisätty kuvia ja video.

25.11.2021

Kuranes sai mahdollisuuden ja pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kuranes saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kuranes on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot:  Anne-Mari Vihtonen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.