Päivitetty 27.08.2013

Kuulumisia Viron kissojen sterilointiprojektista


Syksyllä 2012 alkanut kissojen sterilointiprojekti Viron Rakveressä jatkuu.

23.4.2013 steriloitiin projektin puitteissa kissat LIISA, PISAR ja MELISSA.

Liisa sai kodin steriloinnin jälkeen Virosta kesäkuun lopulla oltuaan tarhalla 10 kk, sekä Melissa elokuun alussa odotettuaan kotia helmikuusta lähtien. Molemmat olivat etsineet kotia myös Suomesta yhdistyksen sivuilla. Pisar odottaa tarhalla vielä omaa Viron kotia.

Huhtikuussa tyttökissojen sterilointien lisäksi ryhdyttiin myös poikia kastroimaan projektin puitteissa. Poikakissan kastrointi maksaa 28 euroa. Ensimmäisenä kastroitiin nuori harmaa KUSTI, joka saikin kodin heti sen jälkeen Virosta.

Projektiin alunperin suunnitellut 10 kissaa tulivat tässä vaiheessa täyteen, mutta projektia päätettiin jatkaa ainakin vielä 10 verran ja tilannetta katsotaan taas sen jälkeen rahavarojen mukaan.

23.5. leikattiin pojat JOKO ja POKU sekä tytöt LILI ja MIA.

Seuraavana olivat toukokuussa vuorossa pojat Joko ja Poku. Vilkas Joko sai kodin Virosta siitä reilun kuukauden kuluttua kesäkuun lopulla. Ja Poku sai kodin Virosta heinäkuussa sekin.

Samalla toukokuussa steriloitiin myös kaksi tyttöä, Lili ja Mia. Lili etsii kotia vielä myös yhdistyksen sivuilla, mutta kilppari Mia sai kodin Virosta kesäkuussa, oltuaan tarhalla lokakuusta 2012 asti.

Kesäkuussa kastroitiin komea kollikolmikko REMMI, ROBI ja JOOSU. Musta Joosu odottaa toistaiseksi tarhalla omaa kotia Virosta, Remmi ja Robi etsivät kotia myös Suomesta.

 

Projektiin on steriloitu tähän mennessä 11 tyttökissaa, joista yhdeksän on saanut jo kodin Virosta elokuun 2013 alkuun mennessä. Kolleja on kastroitu kuusi kappaletta, joista Virosta kodin on saanut kolme. Kaiken kaikkiaan projektiin on steriloitu tai kastroitu 17 kissaa.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.