Päivitetty 02.04.2014

Kuulumisia Virosta 1.4.2014


Kun kerroimme teille aiemmin Kuulumisissa Rakveren tarhan tilanteesta, sterilointiprojektista sekä pentueesta, emme osanneet edes toivoa näin suurta apua tukijoiltamme; lahjoituksia tuli 12.3.2014 asti 445€, eikä tämä ole aprillipilaa! Voimme siis steriloida kaksi narttua ja kastroida kolme urosta sterilointiprojektimme nimissä, ja pentue sai tarvitsemaansa penturuokaa! Ihan huikeaa, kiitos kaikille osallistujille ja tietoa jakaneille!

lahjoitukset 280314

28.3.2014 Rakveren tarhalle on jälleen viety suuri määrä lahjoituksia. Pakettiautollinen tavaraa ilostutti tarhan henkilökuntaa ja varsinkin penturuoka lämmitti kovasti heidän mieltään. Lahjoituksista suurin osa oli ruokaa ja petitarvikkeita, mutta joukossa oli myös pantoja, hihnoja, leluja, kissantarvikkeita ja muuta tarpeellista.

Reissaajat ehtivät tutustua matkallaan myös tarhan asukkaisiin. Uusia koiria oli tullut useita ja vanhat tuttavuudet moikkailivat vieraita innoissaan. Tässä heistä muutama:

Doora Jõmm/Ukko Tipp H-puppies Sonda

Noora                      Jõmm/Ukko                             Tipp                          H-puppies                    Sonda

Noora on hellyyttävä pieni narttu, joka luultavasti on saanut pennut hiljattain nisistä päätellen. Noora löytyi kuitenkin ilman pentuja eikä niitä etsinnöistä huolimatta löydetty. Noora on hyvin hämmentynyt tarhaoloista, eli luultavasti sillä on ollut oma koti joka ei vaan halunnut huolehtia pennuista, joten Noora joutui kadulle. Video1 ja Video2 Noorasta.
Jõmm pääsi jo kerran omaan kotiin Viroon, mutta palasi tarhalle, kun uudessa kodissa selvisi Ukolla olevan sydänvika, joka tulee vaatimaan lääkityksen ainakin jossain vaiheessa. Koti ei halunnut pitää sairasta koiraa, joten jälleen Ukko asuttaa yhtä Rakveren tarhan häkkiä. Ukko ei tule toimeen muiden koirien kanssa ja vaatii kokeneen kodin vaativan rotumixinsä ja suuren kokonsa vuoksi, korkeutta noin 65cm. Ihmistä Ukko rakastaa kovin! Video Ukosta.
Tipp muistuttaa ulkoiselta olemukseltaa kovasti husky-mixiä, joten voidaan olettaa sen rotumixiin kuuluvan ainakin jotain sen tyyppistä rotua. Tästä pennusta saa joku varmasti mukavan kaverin arkeen ja pyhään! Video Tippistä.
H-puppies onkin jo monelle tuttu jengi, joka toivoisi pääsevänsä Suomeen omiin koteihinsa. Pennuista kasvaa arviolta maksimissaan 55cm korkeita nassikoita, voi toki olla että jäävät hieman pienemmiksikin.
Sonda on tuotu Rakveren tarhalle sen omistajan kuoltua. Sonda vaikutti mukavalta ja hillityltä tapaukselta, vaikka jännittääkin uusia ihmisiä alkuun. Luultavasti omassa kodissa ajan ja rohkaisevan opastuksen kanssa Sondasta kuoriutuu oikein mukava ja reipas nuori poika. Kokoa pojalta löytyy n. 55-60cm.

unnamed-6

H-pentueen mamma-koira Hilma

 

Rakveren pentueen mamma-koira sai nimen pentujen teemaan sopivasti: HILMA. Hilma on oikein miellyttävän oloinen, n. 50cm korkea nuorukainen, joka pitää kovasti ihmsestä ja käyttäytyy paimenkoiramaiseen tapaan. Hilma olisi valmis lähtemään omaan kotiin heti steriloininn jälkeen, joka voidaan sille tehdä pian. Video Hilmasta.

 

 

 

Rakveren tarhan kissatilanne on vielä tällä hetkellä onnellinen, sillä kissoja on tarhalla vain pieni määrä. Tosin näistä kissoista suurin osa joutuu elämään häkeissä jotta ne eivät pääse lisääntymään, koska tarhalla ei ole varaa leikkauttaa niitä. Kevään tullen tulevat pentueet ja tiineet emokissat, jotka on potkittu kodeistaan kadulle synnyttämään, eikä tarhalla ole juurikaan häkkipaikkoja vapaana. Olisi ehdottoman tärkeää saada steriloitua ja kastroitua kaikki tarhalla olevat ja sinne päätyvät kissat, mutta siihen tarvitsemme teidän apuanne! Tutustuthan Viron sterilointiprojektiin mikäli koet asian tärkeäksi.

Katu

Katu

 

28.3.2014 saapui Suomeen kolme kissaa Rakveren tarhalta: Pätu pääsi omaan kotiinsa, ja Katu sekä Marjuka tulivat kotihoitoon. Katu on erittäin ihmisrakas ja ihana kissa kaikin puolin. Ikää sillä on noin 1vuotta. Katu rakastaa ihmisen läheisyyttä ja tulee hyvin toimeen muiden kissojen kanssa.

Kaikki kotia etsivät kissat löydät täältä.

 

 

 

Mikäli olisit kiinnostunut adoptoimaan Rakveren tarhalla asuvan koiran tai sinulla on muuten kysyttävää niihin liittyen, voit olla yhteydessä Neaan. Rakveren tarhan kissojen asioita hoitaa Mari, mari (ät) kulkurit.fi. Viron sterilointiprojekti vaatii jatkuvasti lahjoituksia pyöriäkseen taukoamatta. Rakveren tarhan esittelysivulta voit tutustua tarkemmin, miten autamme Virumaan maakunnassa sijaitsevaa Rakveren tarhaa. Kaikki Viron Kuulumiset pääset lukemaan täältä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.