Päivitetty 23.04.2014

Kuulumisia Virosta 19.4.2014


Jass

Lahjoituksien mukana tullut trimmeri tuli tarpeeseen. Jass koiran kesä tulee olemaan nyt paljon viileämpi.

Kulkurien aktiivit Saila ja Nelli vierailivat kauniina keväisenä lauantaina Rakveren tarhalla. Mukana oli tietysti myös lahjoitukset. Pentujen ja aikuisten koirien ruokaa, pantoja, valjaita ja petitarvikkeita. Rakveren tarhalta oli myös toivottu lämpenevien säiden takia trimmeriä, joten sellainenkin sinne toimitettiin. Nyt ei tarvitse paksu- ja pitkäturkkisten koirien paahtua läkähdyttävän auringon alla.

Kaikenkaikkiaan päivä tarhalla oli todella posiitivinen kokemus, koiria oli tarhalla 19, joista neljä olivat pentuja. Katukoirakulttuuria ei oikeastaan enää Rakveressa ole vaan suurin osa koirista on joutunut tarhalle omistajan kuoleman, vanhan iän tai rikollisuuden takia. Positiivista olikin huomata että melkein kaikki tarhan koirat olivat miellyttäviä tapauksia ja tulevatkin todennäköisesti saamaan juuri tämän takia Virosta koteja.

 

Tarhalle vietyjä lahjoituksia.

Tarhalle vietyjä lahjoituksia.

Tarhan ns. ikiasukkaista oli vain muutama jäljellä. Vanha herra Jõmm eli Ukko oli taas innoissaan uusista ihmisistä ja nautti suunnattomasti saamastaan huomiosta. Rommi oli myös perinteiseen tyyliinsä huikean innoissaan meistä ja nameista. Hilman pentuja tarhalla oli enää kolme, joista yhdelle onkin jo koti tiedossa Suomessa. Kaikki pennut olivat avoimia ja reippaita koiran alkuja. Jo Suomesta kodin saaneen Leedin, kohta vuoden ikäisiä pentuja oli tarhalla vielä kaksi.

 

H-Puppies

H-Puppies

 

Yleisvaikutelma tarhasta ja sen väestä oli todella positiivinen, lauantai päivän aikana kaksi koiraa saivat Virosta loppulämänsä kodit. Koiria saadaan kastroitua/steriloitua ja tästä syystä myös virolaiset ovat halukkaampia tarjoamaan koteja koirille. Vahtikoirakulttuurikin on vuosien saatossa muuttunut ja koiria ei oteta enää samalla lailla ketjun päähän kuin ennen vaan ne pääsevät rakastetuiksi perheenjäseniksi. Oli ilo myös huomata, että Rakveren kaupungin asukkaat käyvät vapaa-ajallaan lenkittämässä tarhan koiria. Ehkäpä eläinsuojelullinen tilanne alkaa Virossa muuttumaan koko ajan parempaan.

 

Kissoja on saatu myös steriloitua tarhan omalla panostuksella, tarhan väki on vienyt keräyslippaita kauppojen kassoille ja näillä rahoilla oli juuri saatu kolme kissa leikattua, aivan mahtavaa! Kaikenkaikkiaan molemmille reissulaisille jäi hyvä mieli matkan jälkeen ja oli hienoa huomata että Virossa asiat alkavat olla eläinsuojellusesti aika hyvällä mallilla.

Reissun aikana tapaamiimme koiriin pääset tutustumaan tarhan sivuilta.

Mikäli olisit kiinnostunut adoptoimaan Rakveren tarhalla asuvan koiran tai sinulla on muuten kysyttävää niihin liittyen, voit olla yhteydessä Neaan. Rakveren tarhan kissojen asioita hoitaa Mari, mari (ät) kulkurit.fi. Viron sterilointiprojekti vaatii jatkuvasti lahjoituksia pyöriäkseen taukoamatta. Rakveren tarhan esittelysivulta voit tutustua tarkemmin, miten autamme Virumaan maakunnassa sijaitsevaa Rakveren tarhaa. Kaikki Viron Kuulumiset pääset lukemaan täältä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.