Päivitetty 02.01.2016

Kuulumisia Virosta 26.2.2014


Kulkurien kaksi aktiivia vierailivat Rakveren tarhalla 21.2.2014. Tarhalle vietiin farmariautollinen lahjoituksia, pääasiassa ruokaa sekä kissoille että koirille. Vierailun aikana keskustelimme tarhan johtajan kanssa tarhan tilanteesta ja saimme kuulla huhun, jonka mukaan Virumaan lääniin olisi suunnitteilla uusi tarha. Varmaa on, että tämän hetkinen Rakveren tarha puretaan uusien asuinrakennusten tieltä. Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan, miten tilanne etenee.

Sass-koiraa sai halaillakin lenkillä


Ehdimme tutustua päällisin puolin tarhan jokaiseen koiraan ja lenkittääkin osaa heistä. Tarhalla työntekijät pyrkivät kerran päivässä lenkittämään jokaisen koiran niiden häkin siivouksen aikana. Poikkeuksiakin toki löytyy, kuten liian innokas Rommi, jota ei meinaa saada takaisin häkkiinsä ja arka Hundu, joka ei tule kopistaan ulos ihmisen läsnäollessa.

 

 

Tarhalla asuva vanha uros

 

Virossa, kuten esimerkiksi Romaniassakin, eläinten eutanasia on arka paikka. Virossa kuitenkin on otettu selkeä edistysaskel, sillä tarhalla elävät kaksi suurta, vanhaa ja vaivaista koiraa ollaan suunnittelemassa päästää ikiuneen. Vielä kaksi vuotta taaksepäin kun Kulkurit alkoivat avustaa Rakverea, ei eutanasiaa voinut edes ottaa puheeksi, jolloin vanhat ja sairaat koirat seisoivat tarhalla vuosikausia.

 

 

Yleiskuvaa tarhalta

Tarhalla on tällä hetkellä hieman yli 20 koditonta koiraa. Stressikierrokset vieri vieressä olevissa verkkohäkeissä asuvilla koirilla ovat korkealla. Suurin yksittäinen syy stressiin on se, että tällä hetkellä tarhan kaikki urokset ovat leikkaamattomia ja ne reagoivat tarhalla oleviin leikkaamattomiin narttuihin vahvasti. Tunnelma rauhoittuisi, jos saisimme kastroitua edes osan uroksista ja nartut steriloitua sterilointiprojektimme avulla, lisää projektista voit lukea täältä. Projektin etenemistä koirien osalta voit seurata täällä.

 


Kissojen määrä ei ole juuri tällä hetkellä hälyttävä, joskin suurin osa kissoista on leikkaattomia jolloin ne eivät pääse yhteiseen, kissoille mieluisaksi rakennettuun parakkiin jossa ne saavat liikkua ja leikkiä vapaasti, vaan joutuvat elämään häkeissä eristettynä toisistaan. Olisi hyvin tärkeä saada kissoja steriloitua ja kastroitua myös kodinsaantimahdollisuuksien parantamiseksi, sillä kevät on tulossa mikä yleensä tarkoittaa kissojen määrän vuosittaista kasvua tarhalla. Jos haluat auttaa kissojen steriloinneissa ja näin parantaa niiden elämänlaatua, tutustu tarkemmin Viron sterilointiprojektiin ja sen etenemiseen kissojen osalta.

 

 

Kaksi nuorta ja hyvin adoptiokelpoista koiraa matkasivat reissun päätteeksi Suomeen kotihoitoon. Nämä siskokset ovat nimeltään Dalia ja Dina. Dalian ja Dinan emo Leedi ja kaksi muuta siskoa Dimma ja Daisy jäivät vielä tarhalle odottamaan omaa kotiaan. Lisätietoja heistä, kuten muistakin tarhan koirista, voi kysellä lisää Nealta.

 

 

 

Tällä hetkellä Rakveren tarhaa asuttaa usean aikuisen löytökoiran lisäksi tämä alla näkyvä koiraperhe. Pentueeseen kuulu huolehtivan emon lisäksi kuusi terhakasta, nyt noin yhden kuukauden ikäistä, pentua. Perheelle syötetään tällä hetkellä samaa ruokaa kuin muillekin tarhan koirille: kouluista saatavaa ilmaista ruokajätettä sekoitettuna pieneen määrään kuivaruokaa. Edes aikuiselle koiralle ruokavalio ei ole kovinkaan terveellinen, saati imettävälle emolle ja kasvaville pennuille. Pennut siirtyvät pikkuhiljaa syömään kiinteää ruokaa, joten nyt olisi oikea aika saada tarjottua pennuille niiden tarvitsemaa laadukasta penturuokaa. Pentueen imettävän emon olisi myös tärkeää saada normaalia enemmän tärkeitä ravintoaineita, jotta se jaksaisi huolehtia kasvavista pennuistaan paremmin ja palautuminen tästä raskaasta pentuevaiheesta kävisi helpommin.

Kuuden pennun kasvattaminen iloisiksi ja terveiksi koirakansalaisiksi ei ole helppoa, haluaisitko sinä auttaa?

Mikäli haluat tehdä lahjoituksen, voit tehdä sen Rescueyhdistys Kulkurien tilille FI73 1029 3000 3566 41. HUOM!! Käytäthän maksaessasi viitettä 1355. Tilisiirtoihin kirjoitetut viestit eivät näy meille.

Poliisihallitus on myöntänyt Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle rahankeräysluvan lupanumerolla POL-2015-11312. Lupa on voimassa 1.1.2016 – ­31.12.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Ruoka- ja tavaralahjoituksia emme juuri nyt ota vastaan tälle perheelle, koska seuraavan reissun ajankohta ei ole tiedossa. Lahjoitusvaroilla tarhan henkilökunta voi hankkia pennuille tarkoitettua ruokaa ja tarvittaessa myös mahdollisesti lisäravinteita ja muuta koiraperheelle tarpeellista paikanpäällä. Kampanja jatkuu maaliskuun 2014 loppuun asti.

Koiraperhe

Seuraamme ja päivitämme koiraperheen elämää ja pentujen kasvamista sekä sterilointiprojektin etenemistä koti- ja facebooksivuillamme. Kuulumisiin!

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.