Kuulumisia Virosta 29.4.2014

Lahjoituksia saatiin vietyä todella paljon yhdellä farmariautolla

Lahjoituksia saatiin vietyä todella paljon yhdellä farmariautolla

Tarhareissua edeltävänä päivänä kävimme varastolla täyttämässä auton. Auto saatiin täyteen ja varasto melkein tyhjäksi, mutta kyllä siinä aikaa ja vaivaa sai nähdä, kun jokainen tyhjä kolonen täytettiin ja pieninkin reikä tukittiin petitarvikkeilla. Tarhalle matkasi jälleen mukavat määrät ruokaa, hihnoja, pantoja, leluja, nameja ja muuta tarpeellista. Pitkän odotuksen jälkeen saimme toteutettua tarhan haaveen ja veimme heille kaksi metallihäkkiä kissoja varten.

Vastaanotto tarhalla oli jälleen lämmin, ystävällinen ja koimme olevamme tervetulleita vierailijoita. H-pentueen kaksi vielä tarhalla olevaa kakaraa toivottivat meidät omalla tavallaan tervetulleiksi naskalihampain ja terävin kynsin, voi sitä energian määrää ja elämäniloa, mikä näistä karvalapsista huokuu! Toinen pennuista, Heta, on varattu omaan kotiinsa Suomeen, mutta sisko Helmi on edelleen vailla omaa kotiaan.

Helmi kuuluu viiden pennun sisarusparveen, johon kuului neljä siskoa ja yksi veli. Pennut nimettiin Kulkurien facebookissa järjestetyn nimikilpailun tuloksena H-pennuiksi. Pentujen kasvessa luovutusikään ja niiden saatua tarvittavat rokotukset, saivat pennut yksi kerrallaan kodit Virosta. Vain Helmi jäi jäljelle odottamaan omaa kotiaan jo Suomeen varatun siskonsa Hetan kanssa.

Helmi, arvioitu syntymäaika 1/2014. Valmis matkaamaan Suomeen toukokuun puolessavälissä.

Helmi, arvioitu syntymäaika 1/2014. Valmis matkaamaan Suomeen toukokuun puolessavälissä.

Helmi on aivan valloittava tapaus. Pennun intohimo ja uteliaisuus, leikkisyys ja rohkeus aivan häkellyttävät. Helmistä löytyy myös se rauhallinen, sylissäpidettävä ja pusuteltava puoli, kunhan liiat energiat on purettu painin ja leikin avulla. Helmi rauhoittuu syliin tai jalkapöydän päälle istumaan, nauttii huomiosta ja se selkeästi kiintyy ihmiseen todella nopeasti. Helmillä on omaa tahtoa eikä ole mikään vässykkä, mutta se ei hae ongelmia eikä halua riitaa kenenkään kanssa. Helmiä voisi kuvailla hyvinkin normaaliksi, aktiiviseksi ja innokkaaksi pennuksi, joka on juuri oikeassa iässä oppimaan kotikoiran tapoja! Helmi kasvaa arviolta n. 50-55cm korkeaksi. Pelkäämme, että Helmin potentiaali menee täysin hukkaan, mikäli se joutuu kasvamaan tarhaoloissa. Jos siis olet harkinnut adoptoivasi koiranpennun, tässä olisi yksi mitä mainioin tyyppi! Helmi pääsisi Suomeen samalla kyydillä siskonsa Hetan kanssa toukokuun puolessavälissä. Kyselyt Helmistä (ja muista tarhan koirista) voi laittaa Nealle.

Sterilointiprojekti on saanut mukavasti lahjoituksia. Projektin nimissä on steriloitu viimeisinpänä nartut Hilma-mamma ja Doora. Dooralle on oma koti odottamassa Virossa ja Hilma-mamma etsii edelleen sitä omaa kotiaan. Lisää Viron sterilointiprojektista pääset lukemaan tästä.

 

Keräsylipas läheisessä kauppakeskuksessa

Keräsylipas läheisessä kauppakeskuksessa

Rakveren tarhan kehitys vuosien mittaan on ollut havaittavissa erityisesti lähiaikoina. Tarha kerää omatoimisesti varoja eläinten sterilointeihin ja ovat onnistuneetkin tässä hyvin. Heillä on oma keräyslipas läheisessä kauppakeskuksessa, ja sinne oli ihmiset tiputelleetkin roposiaan. Tarha on myös saanut mukavasti näkyvyyttä Facebook-sivunsa avulla ja pyyntö on lähetetty, josko postaukset olisi luettavissa myös englanniksi jatkossa. Toivotaan, että tulevaisuudessa tämä olisi mahdollista!
Tarhareissulla pääsimme keskustelemaan tarhan tilanteesta, tulevaisuuden näkymistä ja asenteista, jotka ovat mukavasti muuttuneet todella paljon parempaan lähiaikoina. Vanhat ja sairaat koirat lopetetaan, varoja kerätään itsenäisesti, mainostus ja näkyvyyden hankkiminen vastaa aikaansa ja ruokintaankin ollaan saatu jo vähän ideoita istutettua henkilökunnan mieliin. Ehkäpä vielä joku päivä ravintolasta saatu biojäte todella jäisi pois kokonaan ja koirien vartalonmalli alkaisi sulaa taas normaaliksi koirille tarkoitetun ruoan avulla.

kotihoidossa Suomessa oleva Kikki

kotihoidossa Suomessa oleva Kikki

Paljon on jo tapahtunut ja suunta on nyt oikea! Kiitos kuuluu kaikille Kulkurien tukijoille, jotka olette mahdollistaneet työn kohteen hyväksi ja kohteessa. Kiitos, jatketaan samaan malliin!

 

Neljä kissaa pääsivät kyydissämme Suomeen kotihoitoon. Näihin ja kaikkiin sivuillamme kotia etsiviin kissoihin pääset tutustumaan kotisivuillamme.

 

Mikäli olisit kiinnostunut adoptoimaan Rakveren tarhalla asuvan koiran tai sinulla on muuten kysyttävää niihin liittyen, voit olla yhteydessä Neaan. Rakveren tarhan kissojen asioita hoitaa Mari, mari (ät) kulkurit.fi. Viron sterilointiprojekti vaatii jatkuvasti lahjoituksia pyöriäkseen taukoamatta. Rakveren tarhan esittelysivulta voit tutustua tarkemmin, miten autamme Virumaan maakunnassa sijaitsevaa Rakveren tarhaa. Kaikki Viron Kuulumiset pääset lukemaan täältä.