Päivitetty 02.03.2023

Varattu koira: LADY FETITA


Syntymäaika: 9/2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja taustat
11.09.2022
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Luiza on pelastanut Lady Fetitan naapurista, missä se on elänyt koko elämänsä lyhyen narun päässä. Lopulta Luiza pelasti Fetitan, kun sai tietää, että naapurin lapset yrittivät pahoinpidellä koiraa työntämällä oksaa sen pyllyyn.

Vuorottelee etupihan häkissä Jasonin ja Romeon kanssa eli on siellä silloin, kun pojat eivät ole. Yöksi Fetita viedään sisälle ja on siellä silloin häkissä. Vieraiden saapuessa Luizan luokse, mummeli haukkuu ensimmäisenä päivänä, mutta lopettaa heti kun pääsee tervehtimään vieraita. Toisena päivä mummeli jälleen haukkuu saapuville vieraille, mutta hiljenee heti, kun vieraat menevät sen aitaukseen. Muilta osin Lady Fetitan ei kuulla haukkuvan, mutta Luiza kertoo, että mummeli haukkuu jonkin verran. Herttainen mummeli menee rohkeasti vieraiden luokse ja nauttii rapsutuksista. Fetita on selvästi ystävällinen, kiltti ja sosiaalinen ihmisiä kohtaan. Mummelia saa hyvin käsitellä ja koskea ja se ei pelästy ihmisen liikkeitä tai liikkumista. Hampaiden katsominen Fetitan mielestä ei ole kovin mukavaa. Mummeli on myös tottunut pantaan ja hihnaan. Lady Fetita on todella perso namien ja herkkujen perään, minkä huomaa myös mummelin ulkomuodosta. Fetita muun muassa kiipesi matkalaukkuun, kun haistoi siellä olevan herkkuja. Stefan joutui lopulta hakemaan hihnan, että sai mummon pois matkalaukusta herkkujen luota. Mummeli on todella pullea ja sillä on huomattavasti ylipainoa. Tulevassa kodissa on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota ruokavalioon ja ruuan määrään sekä liikkumisen ja liikunnan aloittamiseen erityisen varovasti ja rauhassa. Mummelilta on juurikin otettu verikokeet ja verikokeissa kaikki oli kunnossa. Hammaskiveä Fetitalle on vuosien varrella kertynyt runsaasti, joten tulevan kodin on hyvä varautua siihen, että hammashuollosta kertyy kustannuksia.

Lady Fetitalla tällä corgimallisella patukalla on säkäkorkeutta arviolta noin 35 cm ja painoa ainakin 15 kg. Ikää mummelilla on arviolta noin 12 vuotta.

02.03.2023
Fetita on varattu omaan kotiin. Onnea upealle mummukalle ja sen tulevalle perheelle <3 

11.09.2022
Lady Fetita on lisätty adoptio-ohjelmaan.

____________________________________________________________________________________________
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lady Fetita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lady Fetita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lady Fetitan yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.