Päivitetty 13.06.2019

Kotia etsivä koira: LADY MARCELA


Syntymäaika: 2006
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
13.06.2019
Romaniassa kodittomia koiria on todella paljon. Suurin osa elää kaduilla tai kunnallisilla tarhoilla, joissa niillä on pienet mahdollisuudet selvitä. Paikallisille eläinsuojelijoille työ on loputon ja tarhoille olisi jatkuvasti tunkua uusista koirista. Tarhan koiramäärän kasvaessa ujot koirat jäävät helposti uusien, reippaampien koirien varjoon.

Lady Marcelan tarina alkaa jo vuosia ennen Kulkurien ja Carmen Mandescun yhteistyön alkamista. Lady Marcela eli Carmenin entisellä Glinan tarhalla niin kauan, ettei kukaan enää muista mistä se on alunperin sinne päätynyt. Epävarmana koirana Lady Marcela vältteli ihmiskontakteja ja niinpä se jäi uusien tulokkaiden varjoon ja unohtui tarhalle.

Vuonna 2016 Carmen aloitti yhdessä Kulkurien kanssa uuden tarhan rakentamisen, jotta Lady Marcelan kaltaisilla koirilla olisi turvallinen ympäristö reipastua omaa kotia odottaessaan. Niinpä keväällä 2018 myös Lady Marcela pääsi muuttamaan uudelle Carpen tarhalle. Muutto rauhallisempaan ympäristöön on tehnyt Lady Marcelalle ihmeitä ja nyt se on valmis etsimään sitä oikeaa ihmistä, joka antaisi sille sen ansaitsemat viimeiset hetket onnellista elämää.

Rankat vuodet ovat tehneet Lady Marcelalle tehtävänsä. Se on jo hieman höperöitynyt eikä enää ole yhtä nopea ja tarkka kuin nuorempana. Vuosien saatossa se on unohtanut miltä ihmiskosketuksen kuuluu tuntua ja ihmisten läheisyys hieman jännittää sitä. Tästä huolimatta se suhtautuu rauhallisesti lähestyviin ihmisiin lempeästi ja antaa käsitellä itseään kiltisti. Vielä sen rohkeus ei riitä pyytämään huomiota, mutta silti se haluaa jäädä ihmisen lähelle. Ruoalla ja herkuilla vanhan mummun mielenkiinto herää helposti ja se onkin heti ensimmäisenä vieraita vastassa jos näillä on herkkuja mukanaan.

Lady Marcela on tarhalla elänyt vanhojen urosten kanssa ja tullut näiden kanssa hyvin toimeen.

Lady Marcelalla on jo iän tuomia vaivoja. Sillä on sydänviasta johtuva lääkitys ja sen ruoansulatus ei enää toimi yhtä hyvin kuin ennen. Se kuulo on heikentynyt eikä näkökään ole enää entisellään. Kaikesta tästä huolimatta se ansaitsisi sen elämänsä ensimmäisen kodin, jossa sillä olisi lämmin peti ja turvallinen olo.

Lady Marcela on noin 50 cm korkea ja painaa noin 14-16 kiloa.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

13.06.2019
Edelleen tämä kultainen mummeli odottaa, josko hänenkin vuoronsa vielä koittaisi. Marcela ja Fred ovat muuttaneet eri häkkeihin, sillä Fred ei antanut Marcelan syödä rauhassa. Marcela on kuitenkin aivan ennallaan. Se on edelleen varovainen vieraita kohtaan, mutta silti erittäin kiinnostunut. Nameja mummeli rakastaa ja hetken herkuttelutuokion jälkeen alkaa Marcelan häntäkin pikkuhiljaa vispaamaan. Marcela myös uskaltautuu takaapäin nuuskimaan aktiiviamme ja hänellä olevaa namipussia. Marcela on hyvin rauhallinen koira ja ansaitsikin loppuelämäkseen kodin, jossa sillä olisi oma peti, tarpeeksi ruokaa, mistä ei tarvisi kilpailla sekä se oma ihminen tukea ja turvaa antamassa. Viereisessä häkissä haukkuva koira näyttäisi selvästi hieman häiritsevän ja stressaavan Marcelaa.

2.2.2019
Marcela on selvinnyt jälleen yhden kylmän talven tarhalla. Se on saanut häkkikaverikseen pappakoira Fredin ja kaksikko tulee hienosti toimeen keskenään. Marcela lähtisi kovin mielellään omaan kotiin ennen kesän armottomia helteitä nauttimaan ansaitsemistaan eläkepäivistä. Lisätty Marcelalle tuore video ja kuvia.

23.9.2018
Lady Marcela aloitti kodin etsinnän Kulkurien sivuilla.

_________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lady Marcela saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lady Marcela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Nora Anttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.