Päivitetty 29.11.2021

Kodin saanut koira: LAHJA


Syntymäaika: n. 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

21.4.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Lahja on noin 3-vuotias narttukoira joka on tammikuussa hylätty tarhalle. Syitä tai taustaa hylkäämiselle ei ole tiedossa. Lahja jakaa häkkinsä ihmisaran uroskoiran kanssa ja tulee tämän kanssa hyvin toimeen. Narttujen kanssa Lahja ei tule toimeen narttujen kanssa vaan on heitä kohtaan hieman pomottava. Lahja haukkuu tarhalla normaalin koiran tavoin. Lahja muistuttaa pienten korviensa takia hieman sharpeita, muutoin ulkonäkö ja luonne antaa vahvasti viitteita molossiperimästä. Tulevalta kodilta edellytetään kokemusta vahvaluonteisista, molossirotuisista koirista, eikä Lahjaa luovuteta varmuuden vuoksi toisen narttujen kaveriksi. Lahja tulee rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen.

Kokoa Lahjalla on noin 50cm  ja painoa 20-25 kiloa.

Päivitykset:

27.11.2021

Lahjan kotimatkaa viivästytti sydänmatohoidot. Nyt neiti on kuitenkin kunnossa ja matkasi Suomeen. Lahja otti uuden elämänsä ja perheensä häntä heiluen vastaan <3 Onnea Lahja ja perhe!

27.9.2021

Valloittava Lahja huomattiin vihdoin ja nyt sitä odottaa ikioma koti ja perhe Suomessa <3

1.9.2021

Lisätty uusi video.

11.8.2021
Saimme Romaniasta Lahjan kuulumisia tarhalla heinäkuussa vierailleilta henkilöiltä. Lahja on valloittava oma itsensä mitä tulee ihmiskohtaamisiin, hän on hurjan innoissaan vieraista ja suorastaan heittäytyy syliin rapsuteltavaksi. Ihmiset ovat selvästi todella rakkaita ja Lahja tuntuu lähinnä kiirehtivän ihmisen luota toiselle, jotta voi taas kellahtaa rapsuteltavaksi. Vaikka Lahjalla piti kiirettä ottaa kaikki ilo irti ihmisten huomiosta, häntä ei kuvattu kuitenkaan liian hösääjäksi, Lahja vaikuttaa tasapainoiselta koiralta jolta ei iloa ja leikkisyyttä puutu, varmasti hyvää lenkkiseuraa ja potentiaalia on vaikka harrastuksiin. Kaikinpuolin ihana ja veikeän näköinen koira. Lisätty uusia kuvia ja video.

11.5.2021

Lisätty uusi video.

21.4.2021

Lahja aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

———————————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lahjan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Lahja saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lahja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot:  Anne-Mari Vihtonen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.