Päivitetty 10.12.2018

Kotia etsivä koira: LENNARD


Syntymäaika: 3/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
10.12.2018

Romaniassa suurin osa kodittomista koirista hylätään kaduille. Omistettuja koiria ei ole leikattu ja niinpä ei-toivottuja pentuja syntyy jatkuvasti. Pennuista ei ole varaa huolehtia ja niinpä ne hylätään kadunvarteen tai pellonlaitaan, missä niillä on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä hengissä. Toisinaan tällaisia pieniä pentuja kohtaa onni ja ne päätyvät eläinsuojelijoiden ylläpitämille tarhoille. Näin kävi myös lato-pennuille, kun ne löydettiin läheltä Kulkurien yhteistyökumppanina toimivaa One Rescue Associationin tarhaa Cosobassa. Aiemmin Leanne, Leyla ja Lenny aloittivat kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja nyt myös pentueen viimeinen pentu Lennard on valmis etsimään omaa kotiaan.

Lennard on sisarustensa tavoin tasapainoinen, avoin ja energinen pentu. Se ei ujostele lainkaan vieraita vaan on heti ensimmäisenä pomppimassa tulijoita vasten rapsutusten ja herkkujen toivossa. Herkut ovatkin kovasti Lennardin mieleen ja se osaa tarpeen tullen syöksyä salamana syömään myös kaverin herkut. Ruokahalustaan huolimatta Lennard tulee mainiosti toimeen niin narttujen kuin urostenkin kanssa. Lennard on sisarustensa tavoin hyvin aktiivinen ja touhukas ja se rakastaa leikkiä ja juoksennella ympäriinsä. Lennard viihtyisikin varmasti kodissa, jossa sen kanssa jaksetaan liikkua ja touhuta tarpeeksi. Lennard on ystävällinen ja reipas ja se sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.

Lennard on selvästi sisaruksiaan pienempi. Se on noin 40 cm korkea ja painaa noin 12 kiloa. Tällä hetkellä Lennard on hyvän ruokahalunsa ansiosta hieman pulleassa kunnossa.

10.12.2018
Lennard aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lennard saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lennard on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.