Päivitetty 15.03.2015

Enkelikoira: LEXIE


Lexie

LEXIE

* arvioitu syntymäaika  10/2013

* narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

23.3.2014
Romaniassa kadulle päätyy joka päivä koiranpentuja. Osa on kotoisin kodeista, osa on jo useamman polven katukoiria. Toiset pennuista ovat sosiaalisia ja vilkkaampia, osa taas ujompia ja vetäytyvämpiä. Lexie kuuluu tähän vilkkaampaan porukkaan. Se on löytynyt kadulta muun pentueen kanssa, ja tällä hetkellä se asustelee Anda Murgun tarhalla, samassa häkissä aikuisen uroksen ja muiden pentujen kanssa. Samassa häkissä asuu myös sivujemme kautta kotia etsivä Riia-koira.

Kaunis mustavalkoinen Lexie on pentueen rohkeimpia. Se on reipas tättähäärä, joka on ensimmäisenä tutustumassa, kun häkkiin tulee ihminen. Luonteeltaan se on utelias ja hassu, normaalin pennun oloinen. Ikää Lexiellä on noin 4-5 kuukautta. Sen paino on nyt 7-8 kg, aikuisena siitä todennäköisesti tulee keskikokoinen, noin 20 kg painoinen ja säkäkäkorkeudeltaan 50 cm tienoilla olevat koiraneiti.

Pennunottajan on hyvä muistaa jo harkintavaiheessa, että pentuun sitoudutaan pitkäksi aikaa. Lexie tulee vaatimaan koulutusta ja ymmärrystä koiran aktivoinnista, sekä siitä miten energian saa purettua luvalliseen tekemiseen.  Motivaatio ja omat resurssit tulee punnita tarkasti, sekä ottaa huomioon se, että kun kyseessä on pentukoira, saattaa luonne muuttua matkalla montakin kertaa aikuistumisen mukana. Lexietä ei todennäköisesti steriloida Romaniassa nuoren ikänsä vuoksi, joten uusi omistaja sitoutuu steriloimaan koiran Suomessa. Yhdistys osallistuu kustannuksiin 25% osuudella, kunhan toimenpide suoritetaan kohtuullisessa ajassa.

12.6.2014
Kulkurit tapasivat Lexien Romanian matkallaan toukokuussa 2014, mutta valitettavasti Lexiestä ei saatu uusia kuvia. Lexie on todella sosiaalinen, leikkisä ja vauhdikas, kaiken kaikkiaan reipas ja hauska likka. Se lähestyy ihmisiä rohkeasti ja hakee jatkuvasti huomiota. Tällä hetkellä Lexiellä on iho-ongelmia, minkä vuoksi sen turkki on kärsinyt. Se tuskin kasvaa enää kovin paljoa, nyt neidillä on korkeutta noin 40 cm ja painoa 12 kg.

30.7.2014Kulkurit tapasivat suloisen ja vilkkaan Lexien Romanian reissulla heinäkuun alussa. Lexiellä oli aiemmin iho-ongelmia, mutta nyt koiran iho oli hyvässä kunnossa. Lexie on hyvin leikkisä, aktiivinen ja iloinen, ja se hyppii jonkin verran. Lexie tulee kaikkien koirien kanssa hyvin toimeen.

8.1.2015
Lexiellä oli syksyllä jonkin verran iho-ongelmia, mutta se on silti oma iloinen itsensä. Lexie odottelee vielä oman kotinsa löytymistä Andan tarhalla Romaniassa. Lexielle lisätty kuvia.

15.3.2015
Saimme juuri ikäviä uutisia Romaniasta. Lexie on menehtynyt tarhalla ja siirtynyt sateenkaarisillalle.

Varaajana toimi Evi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.