Päivitetty 08.11.2018

Kotia etsivä koira: LIILA


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/OR)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
8.11.2018
Romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 400 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on OneVetissa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta. Yksi Ioanan suojateista on suloinen mummokoira Liila. Sen elämän alkuvaihesta meillä ei ole tarkkaa tietoa. Pitkään Liila kuitenkin eleli kadulla yhdessä siskonsa Roseyn kanssa. Ioanan naapuri, jonka sydän sykkii niin ikää hylätyille koirille seurasi siskosten elämää tovin ja päätti sitten ottaa ne kadulta turvaan ja toimittaa Ioanan hoiviin. Kulkurien adoptio-ohjelmaan Liila lisättiin lokakuussa 2018 sen hurmattua yhdistyksen aktiivit syksyisen romanianmatkan yhteydessä.

Muiden seniorikoirien tapaan myös Liila vaikuttaa tasapainoiselta koiralta, jolla tuntuu olevan rutkasti elämän tuomaa viisautta turkissaan. Todella tavallisen ulkonäkönsä vuoksi se hukkuu helposti koirien joukkoon, mutta on taatusti tutustumisen arvoinen. Saadessaan vieraita häkkiinsä Liila tulee reippaasti luokse, on avoin ja ystävällinen. Se antoi hyvin tutkia ja tunnustella itseään. Jos mummukalta olisi kysytty, olisi se ollut heti valmis lähtemään aktiiviemme matkaan pois tarhalta ja kotiin.   Tarhalla Liila asuttaa samaa häkkiä toisen koiran kaverina ilman ongelmia. Aktiivimatkan aikana sen ei kuultu haukkuvan lainkaan. Liila olisi varmasti parhaimmillaan rauhallisessa aikuiskodissa jossa nauttia kiireettömistä eläkepäivistä oman ihmisen vierellä.

Liila on noin 50cm korkea ja painaa reilun 20kg.

Seniorikoirille tyypilliseen tapaan ovat Liilankin hampaat hammashoitoa vailla. Tulevan kodin tuleekin varautua hammaslääkärikäyntiin mummukan kotiuduttua.

Liila on käynyt hiljattain verikokeissa, jolloin sen maksa-arvojen todettiin olevan koholla. Se saa nyt erityisruokaa. Arvot tullaan kontrolloimaan dieetin jälkeen ja tiedotamme mummukan terveystilanteesta ajantasaisesti. Liilan perusvointi on hyvä.

—————————————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Liila saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Liila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa