Päivitetty 18.03.2019

Kotia etsivä koira: LIILA


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/OR)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 18.3.2019)
Romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 400 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on OneVetissa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta. Yksi Ioanan suojateista on suloinen mummokoira Liila. Sen elämän alkuvaihesta meillä ei ole tarkkaa tietoa. Pitkään Liila kuitenkin eleli kadulla yhdessä siskonsa Roseyn kanssa. Ioanan naapuri, jonka sydän sykkii niin ikää hylätyille koirille seurasi siskosten elämää tovin ja päätti sitten ottaa ne kadulta turvaan ja toimittaa Ioanan hoiviin. Kulkurien adoptio-ohjelmaan Liila lisättiin lokakuussa 2018 sen hurmattua yhdistyksen aktiivit syksyisen romanianmatkan yhteydessä.

Muiden seniorikoirien tapaan myös Liila vaikuttaa tasapainoiselta koiralta, jolla tuntuu olevan rutkasti elämän tuomaa viisautta turkissaan. Todella tavallisen ulkonäkönsä vuoksi se hukkuu helposti koirien joukkoon, mutta on taatusti tutustumisen arvoinen. Saadessaan vieraita häkkiinsä Liila tulee reippaasti luokse, on avoin ja ystävällinen. Se antoi hyvin tutkia ja tunnustella itseään. Jos mummukalta olisi kysytty, olisi se ollut heti valmis lähtemään aktiiviemme matkaan pois tarhalta ja kotiin.   Tarhalla Liila asuttaa samaa häkkiä toisen koiran kaverina ilman ongelmia. Aktiivimatkan aikana sen ei kuultu haukkuvan lainkaan. Liila olisi varmasti parhaimmillaan rauhallisessa aikuiskodissa jossa nauttia kiireettömistä eläkepäivistä oman ihmisen vierellä.

Liila on noin 50cm korkea ja painaa reilun 20kg.

Seniorikoirille tyypilliseen tapaan ovat Liilankin hampaat hammashoitoa vailla. Tulevan kodin tuleekin varautua hammaslääkärikäyntiin mummukan kotiuduttua.

Liila on todettu maksa-arvojen olevan koholla, joten se saa nyt tästä johtuen erityisruokaa. Arvot tullaan kontrolloimaan dieetin jälkeen. Liilan perusvointi on hyvä.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan.
18.3.2019
Aktiivit tapasivat Liilan helmikuun tarhamatkallaan. He kertovat, että Liila on edelleen avoin ja herttainen, aito aivan ihana mummokoira. Liila tulee vierailijoiden luokse rauhallisesti ja sympaattisena, kerjää nameja, mutta istuu ja odottaa niitä nätisti. Liila ei huijata namien suhteen. Namien avulla mummokoiralle saisi varmasti vielä opetettua uusia taitoja.  Pääsisipä tämä hellyyttävä mummokoira pian omaan kotiin oman perheen luokse!

10.12.2018
Aktiivien tavatessa Liilan marraskuussa asui se samassa ulkotarhassa hyvin aran koiran kanssa. Keskenään koirat tulevat hyvin toimeen. Liilan häkkikaveri ei uskoltanut tulla lainkaan tapaamaan vieraita, mutta Liila sen sijaan oli oikein rohkea muori. Se tuli heti moikkaamaan vieraita ja ihmettelemään kameraa. Liila antoi hyvin  koskea ja rapsutella itseään. Namit muorille kelpasivat erityisen hyvin ja niitä se osasi kohteliaasti vaatiakin. Ja kuka voisikaan vastustaa noin suloisia mummosilmiä. Perusolemukseltaan Liila on hyvin rauhallinen ja tasapainoinen koira. Vierailun aikana Liilan ei kuultu haukkuvan lainkaan. Erityisruokaa se söi edelleen.

Lisätty kuvia.

 

——————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Liila saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Liila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Liilan yhteyshenkilö on Mari Jokinen

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.