Päivitetty 05.05.2016

Kodin saanut koira: LINA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloidaan

 

18.3.2015
Romaniassa koiria löytyy päivittäin hylättyinä harhailemasta yksinään. Myös Linan löysi pentuna kehätien varrelta harhailemasta Kulkureiden yhteistyökumppani, hyväsydäminen eläinsuojelija Alina Murgu. Alina ei voinut jättää pientä pentua oman onnensa nojaan, vaan otti mukaansa ja vei turvaan säälimättömiltä rankkureilta. Siitä lähtien Lina on asunut Anda ja Alina Murgun perustaman yhdistyksen Asociatia Suflete Dragin Jilavan tarhalla.

Lina on luonteeltaan vilkas ja sosiaalinen. Aluksi se alistuu ihmiselle, mutta reipastuu, kun huomaa, ettei ihminen tee mitään pahaa. Lina on erittäin aktiivinen nuori koira ja se leikkisi mielellään toisten koirien kanssa päivät pitkät. Linan mielestä olisi varmasti mukavaa, jos tulevassa kodissa olisi jo leikkisä koirakaveri odottamassa. Sohvaperunaksi Linasta ei ole, joten tulevan kodin on varauduttava tarjoamaan runsaasti liikuntaa ja virikkeitä tälle energiapakkaukselle. Lina ei ole herkkä haukkumaan, joten tuleva koti voisi sijaita myös kerros-tai rivitalossa.

Olisiko sinulla riittävästi aikaa ja halua tarjota upealle Linalle aktiivinen ja huolehtiva koti, jossa rakkautta ja rajoja tarjottaisiin positiivisella otteella?

Lina painaa noin 17kg ja sen säkäkorkeus on noin 50cm.

11.5.2015
Aktiivimme tapasivat Linan toukokuussa ja he kuvaavat Linaa hauskaksi, hyväntahtoiseksi ja nauravaiseksi koiraksi. Lina on nuoren koiran lailla energinen ja iloinen, välillä hiukan “sählääväkin.” Kaikesta touhuamisesta huolimatta se osaa kuitenkin myös rauhoittua. Lina on sosiaalinen ja muiden koirien kanssa hyvin toimeentuleva. Se mielummin väistää kuin hakeutuu riitatilanteisiin. Lina kaipaa selvästi ihmisen läheisyyttä ja tuo itseään ihmisille kovasti tykö. Tällä hetkellä Lina on hieman pulskassa kunnossa, mutta paino normalisoituu varmasti tulevassa kodissa riittävällä liikunnalla yhdistettynä säännölliseen ruokailuun ja hyvälaatuiseen ruokaan.

12.7.2015
Aktiivimme tapasivat jälleen hurmaavan Linan heinäkuussa 2015. He kuvaavat Linaa sosiaaliseksi ja rohkeaksi koiraksi, joka antaa ihmisen käsitellä itseään, kunhan vain malttaisi pysyä paikoillaan. Väkisin paikallaan pitämisestä Lina ei kovasti pitänyt. Lina on iloinen ja leikkisä koira, joka saa ilohepuleita ja iloissaan hyppii myös ihmisiä vasten. Vierailupäivänä Lina ei lähtenyt muiden koirien haukkumiseen mukaan ihmisen ollessa häkissä.

15.9.2015
Syyskuun matkallaan aktiivimme tapasivat myös Linan ja he kuvaavat Linaa sanoilla sosiaalinen,sympaattinen,Iloinen, tasapainoinen ja nauravainen.Vierailupäivänä Lina käyttäytyi melko rauhallisesti ja tuntui jäävän hiukan muiden varjoon. Se antoi ihmisen käsitellä itseään hienosti ja nautti selvästi huomiosta. Lina tuntui myös tuleva oikein hyvin muiden koirien kanssa toimeen. Linalle lisätään uusia kuvia lähipäivien aikoina.

18.9.2015
Linalle lisätty tuoreita kuvia.

28.11.2015
Aktiivimme Veera tapasi Linan marraskuussa 2015 ja hän kuvaa Linan olleen tapaamispäivänä hyvin aktiivinen ja sosiaalinen sekä ihmisille ja koirille. Lina pyörii innokkaana ihmisen ympärillä ja se tuntuisi kaipaavan kovasti tekemistä. Ehkä jo pian löytyy aktiivinen perhe, joka haluaa tarjota Linalle mahdollisuuden elää tasapainoista koiran elämää rakastettuna perheenjäsenenä.Lisätty myös muutama uusi kuva Linasta.

18.1.2016
Aktiivimme matkasivat Romaniaan jälleen tammikuussa 2016 ja tapasivat matkallaan myös hurmaavan Linan. Lina antaa itsestään riehakkaan vaikutelman, mutta rauhoittuu saadessaan rapsutuksia. Linan riehakkuus on varmasti myös turhautumista vähävirikkeiseen ympäristöön tarhalla ja se nauttisikin takuulla oman perheen kanssa touhuilusta. Myös namit maistuvat Linalle hyvin.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

04.05.2016

Lina on löytänyt oman kodin Ranskasta.

Linan yhteyshenkilönä toimii: Jenni Huuskonen

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.