Päivitetty 03.11.2019

Kotia etsivä koira: LINCOLN, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parissa. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Ioana löysi turkki takussa ja likaisena olevan Lincolnin paikallisen kyläkaupan edestä elokuun 2019 alussa, minne joku oli hänet jättänyt. Ioana otti pojan mukaansa ja toi turvaan Cosobaan.  Lincolnilla on varmaan ollut joskus oma koti, koska hän on todella luottavainen ihmisiä kohtaan. Lincolnia saakin silitellä ja koskea miten vaan. Tämä karvaturri on reipas, iloinen ja ihmisistä kiinnostunut koira, joka seuraa aktiivien touhuja tarkasti. Lincoln nauttii niin ihmisten huomiosta kuin herkuistakin. Tämä poika voisikin soveltua monenlaiseen elämän menoon. Lincoln asuu yhdesssä Erikan kanssa ja he tulevat hyvin toimeen. Lincolnin tulevan perheen on oltava jonkin verran kiinnostunut turkin hoidosta, turkkia on harjattava säännöllisesti ja sitä voi olla hyvä trimmata tarpeen mukaan.

Lincolnilla on oikeassa silmässä takaosan linssiluksaatio ja sarveiskalvo on turvonnut. Hän saa tähän lääkettä, mutta voi olla, että linssiluksaatio tulee vaatimaan jossain vaiheessa leikkauksen. On myös mahdollista, että Lincoln sokeutuu myöhemmin. Lincolnilla on myös alkava nivelrikko. Hän tarvitsee tähän nivelapuaineita esim. Carthopen ja nivelrikko voi aiheuttaa myöhemmin muutakin hoidon tarvetta. Lisäksi hänellä on näkynyt röntgenissä mahdollinen vierasesine paksusuolessa. Tämä olisi hyvä tutkia Suomessa tarkemmin ja tarvittaessa leikata.

Lincolnin kohdalla tulee siis varautua siihen, että erilaisia terveyteen liittyviä kustannuksia hänen hoitamisestaan tulee. Lincolnin elämänlaatu on kuitenkin hyvää ja hän on iloinen ja reipas sekä ihmisrakas koira, jolle todella soisi sen oman kodin, jossa hän saisi puuhastella oman perheensä kanssa ja päivän puuhastelujen jälkeen rentoutua yhdessä sohvalla torkkuen.

Lincoln on arvioilta 45 cm/18kg.

Päivitykset
3.11.2019
Iloinen Lincoln tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

**********

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lincoln saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.  Lisäksi Lincoln on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.