Päivitetty 13.08.2017

Kodin saanut koira: LINZI


Syntymäaika: 02/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

20.12.2016
Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi. Tällaisessa tilanteessa olivat myös eräs emo ja sen kymmenen vastasyntynyttä pentua, kun Rosiorin kunnallista tarhaa ylläpitävä Cornelia sai puhelun keväällä. Emon entinen omistaja ilmoitti, että heillä ei ollut varaa hoitaa pentuja ja niinpä emo sekä koko pentue päätyisivät pellolle, ellei Cornelia ottaisi niitä turvaan. Cornelia ei tietenkään voinut jättää pentuja pulaan ja niinpä koko perhe päätyi turvaan. Koska Rosiorin kunnallinen tarha ei ole sopiva paikka pienille pennuille, pyysi Cornelia apua yhteistyötä tekevältä Onevetin tarhalta.

Nyt pennut ovat saaneet kasvaa tarhalla jo monta kuukautta. Pentujen emo  sekä osa pennuista ovat jo löytäneet kodit Saksasta, mutta jäljelle jääneet viisi pentua etsivät vielä omia kotejaan. Pennut ovat iloisia ja reippaita nuorukaisia ja tykkäävät leikkiä ja touhuta keskenään. Siskokset Linzi, Lilith, Lilo, Lani ja Laia ovat nyt valmiita adoptio-ohjelmaamme ja löytämään omat kotinsa.

Linzi on pentueen isoimmasta päästä. Se on tasapainoisen ja reippaan oloinen nuorukainen. Linzi ottaa vieraat iloisesti vastaan. Se on sosiaalinen ja ystävällinen ja touhottaa mielellään vieraiden ympärillä huomiota hakien. Marraskuussa Linzin tavanneet aktiivimme kuvailevat sitä käsittämättömän suloiseksi ja sympaattiseksi tytöksi. Linzi ei tarhalla juurikaan hauku ja se tulee mainiosti toimeen häkkikavereidensa kanssa. Linzi sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja esimerkiksi harrastustoimintaan.

Linzi on nyt noin 55 cm korkea ja 23 kiloa painava. Linzi mahdollisesti kasvaa vielä jonkin verran.

19.2.2017
Aktiivimme tapasivat tammikuussa myös iloisen Linzin. Linzi tervehti vieraita ystävällisen uteliaasti, vaikka tilanne sitä hieman jännittikin. Jännitystään se purki hosumalla ihmisen luota toiselle häntä villisti viuhuten. Aina välillä se malttoi myös pysähtyä rapsuteltavaksi ja silloin se tuntui olevan onnellisimmillaan. Linzi on kiltti nuori tyttö. Se asuu tällä hetkellä toisen nartun kanssa ja tytöt tulevat hienosti toimeen keskenään. Linzi on energinen ja touhukas nuorukainen, josta olisi varmasti itsevarmuuden karttuessa esimerkiksi harrastuskaveriksi.

26.3.2017
Linzistä on kasvanut todella upea nuorukainen. Se on hyvin kaunis, pitkäjalkainen ja solakka tyttö. Tämän lisäksi sen luonne on täyttä kultaa. Vaikka Linzi on selvästi innoissaan ihmisvieraista, se osaa käyttäytyä todella kohteliaasti. Iso vierasryhmä ei sitä jännitä, vaan se käy reippaasti tervehtimässä jokaisen häkkiin tulijan. Linzi osaa nätisti pyytää huomiota ja sillä on todella suloinen tapa antaa varovaisia suukkoja kaikille, jotka sitä edes hetken rapsuttavat. Linzi on sisaruksista ehdottomasti rauhallisin ja tylsästä tarhaelämästä huolimatta se on hyvin tasapainoisen oloinen. Linzi ei tarhalla hauku juuri lainkaan ja se tulee edelleen hienosti muiden koirien kanssa toimeen. Linzi on kiltti, ystävällinen ja kultainen nuori tyttö ja se sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja vaikka ensimmäiseksi koiraksi.

15.5.2017
Jäljelle jääneistä viidestä sisaruksesta kaksi on jo varattu omiin koteihinsa ja enää Linzi, Lani ja Lilo odottelevat omia vuorojaan. Aktiivimme tapasivat tytöt jälleen toukokuussa, eivätkä niiden mahtavat luonteet olleet muuttuneet miksikään. Linzi otti vieraat vastaan tuttuun tapaansa hillityn iloisesti. Se ei ujostele uusia ihmisiä, mutta antaa näille kohteliaasti tilaa. Huomio ja ihmisten kanssa touhuaminen ovat kovasti Linzin mieleen ja se yrittää kovasti tehdä juuri niin kuin ihminen sen toivoo tekevän. Ihmisen kehut ovat tytölle niin tärkeitä, että se unohtaa välillä jopa syödä palkkioksi tarjotut namit. Linzi vaikuttaa hyvin älykkäältä tytöltä ja se sopisikin varmasti myös harrastuskoiraksi. Linzi on edelleen tarhalla hyvin tasapainoinen, ystävällinen ja kiltti kaikkia kohtaan. Sen ujompi häkkikaveri hakee siitä usein jännittävissä tilanteissa tukea ja kaksikko tuleekin mainiosti toimeen.

24.7.2017
Linzi on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

13.8.2017
Linzi on tänään tehnyt elämänsä tärkeimmän matkan, ikiomaan kotiinsa. Onnea yhteiseen elämäänne Linzi ja koti! <3

________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Linzi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Linzi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.