Kodin saanut koira: LJUZER

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

 

05/2015

05/2015

 

LJUZER

* n. 6-vuotias

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

19.5.2014
Tyypillinen paimenkoira, energinen yhden ihmisen tai perheen koira. Tällainen on Ljuzer näin ykskantaan sanottuna. Ljuzer on ollut Andan tarhalla melkein pennusta saakka eli Ljuzer on tällä hetkellä n. 6-vuotias. Se on äärettömän pitkä aika aktiivisen koiran elämässä olla virikkeettömässä häkissä. Ljuzer on kuitenkin selviytynyt kohtalostaan hyvällä hermorakenteella ja positiivisella asenteella eikä sitä sentään ole pahoinpidelty fyysisesti.

Paimenkoiratyyppisillä koirilla on tarve tehdä töitä. Jos koira ei pääse toteuttamaan itseään, usein syntyy epätoivottua käytöstä. Tällaiseen käytökseen ei komentaminen tai kieltäminen auta, vaan ainoa ratkaisu on koiran tarpeiden tyydyttäminen – Omistaja, joka haluaa tehdä koiran kanssa yhteisiä asioita.

Ljuzer purkaa turhautumistaan haukkumalla. Se seuraa hyvin tarkkana ihmisten liikkeitä tarhalla – Ja haukkuu; Välillä ryhdikkäästi häkin verkkoa vasten seisten ja välillä tehden korkeita hyppyjä. Jos seisoo Ljuzerin häkin vieressä ilman, että kiinnittää siihen huomiota, tärykalvot ovat koetuksella. Herralla nimittäin on tärykalvoja vihlova kimeä haukku, mutta mitäpä muuta Ljuzer tarhaoloissa pystyy tekemään. Haukkuminen on asia, josta on vaikea sanoa mitä kotiloissa tulee tapahtumaan. Voi olla, että pääseminen virikkeelliseen elämään ja normaalin huomion kohteeksi, haukku loppuu siihen. Voi myös olla, että opittu tapa jatkuu haukkuherkkyytenä myös kotona.

Ljuzerin saa hyvin helposti leikkimään. Siinä saakin sitten juuri sitä mitä on tilannut. Ljuzer nimittäin ei ole ihan hellimmästä päästä leikkiessään. Sillä on kunnon kovakouraiset otteet. Osaksihan tämäkin voi johtua virikkeettömästä elämästä – Kun joskus joku leikittää, niin otetaan kaikki siitä irti.

Ljuzer näyttää päällisin puolin hyväkuntoiselta ja terverakenteiselta. Sillä on tuuhea turkki, terveet hampaat ja kirkkaat silmät. Sen säkäkorkeus on n. 60 cm ja painoa 25 kg tienoilla. Ljuzer ei sovi kissojen kanssa samaan talouteen eikä toisten urosten, koska on jonkinverran dominoiva luonteeltaan. Se on aina ollut tarhalla ns. etulinjalla. Tällä hetkellä se asuttaa häkkiä kahden nartun kanssa.

Ljuzerille etsitään kotia, jolla on aiempaa kokemusta paimenkoiratyyppisistä aktiivisista koirista. Ljuzerin tulevalla kodilla on itsellään myös aikaa, intoa ja energiaa touhuta Ljuzerin kanssa, löytää iloa onnistumista ja uuden oppimisesta. Ljuzer ei ole missään mielessä arka. Se tulee kaikkien ihmisten kanssa toimeen, mutta on yhteen ihmiseen leimautuva. Silloin kun sillä on tämä yksi ihminen, johon se on kiintynyt, se on aika välinpitämätön vieraita ihmisiä kohtaan. Ljuzerin suosikki on Andan Alina-tytär, joka on kuvissa. Riehakkuutensa takia Ljuzer ei välttämättä sovi lasten kanssa.

“Silmäsi ymmärtävät minua. Ne eivät katso sormeani, kun osoitan kuuta.” Hän joka ottaa haasteen vastaan, antaa Ljuzerille rakkautta ja rajoja, saa herrasta sen uskollisimman ystävän rinnalleen.

30.6.2014

Kulkurien aktiivit tapasivat energisen Ljuzerin Andan tarhalla toukokuun lopulla. Ljuzer ottikin uudet ihmiset innolla vastaan, nopeat käännökset ja pomput kuuluivat tämän herran bravuureihin. 🙂

Ljuzer vaikuttaa ikäistään nuoremmalta ja sen energiamäärä on päätä huimaava. Missä aktiiviselle Ljuzerille se ikioma koti, jossa jaksetaan paneutua tämän herran koulutukseen ja aktivointiin?

Ljuzerille lisätty myös video.

4.11.2014

Kulkurien aktiivit tapasivat lokakuisella reissullaan myös komean Ljuzerin. Ljuzer on selvästi rauhoittunut. Se ei enää ravaa häkkiään edestakaisin ja hypi kaikkea ja kaikkia vasten. Tottakai, Ljuzer tulee edelleen tarvitsemaan kodin, joss on kokemusta paimenkoiratyyppisistä koirista. Aktiivinen koira Ljuzer silti on. Sohvaperunaa tästä herrasta ei saa tekemälläkään. Matkalaisilla oli ilo huomata kuinka Ljuzer on kehittynyt hyvään suuntaan. Vielä parempaa olisikin jos Ljuzer löytäisikin sen loppuelämän kotinsa, jossa sitä jaksetaan kouluttaa kunnon koirakansalaisen tavoille.

19.5.2015

Ljuzerille lisätty uusia kuvia ja videon Ljuzerista&Tighistä pääset kartsomaan tästä.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

19.6.2015

Ljuzer matkusti omaan kotiinsa Ranskaan.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: