Päivitetty 04.11.2017

Kotia etsivä koira: LUKOILA


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

Lukoila on Romaniassa Alina ja Anda Murgujen omistamalla Suflete Dragi -tarhalla Sintestin kylässä asuva herttainen koirarouva. Lukoila on löydetty kesällä 2015 huoltoaseman pihalta, ja sen mukaan se on saanut nimensäkin. Tällöin Lukoila oli tiineenä, ja Murgut ottivat sen mukaansa, jottei se jäisi huoltoasemalla liikkuessaan autojen alle. Lukoila steriloitiin pian, ja se tuli etsimään omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa keväällä 2016.

Lukoila on luonteeltaan hyvin ihmisrakas. Jos sen pitäisi valita rapsutuksien ja namien väliltä, se todennäköisesti tulisi rapsuteltavaksi. Se on kuitenkin myös perso ruoalle, melkoinen nautiskelija siis. Lukoila kuitenkin puolustaa ruokakippoaan, ja pitää huolen, että muut koirat eivät pääse siihen käsiksi. Lukoilan tulevan kodin olisikin hyvä varautua pitämään huoli, ettei mahdollisesti samassa taloudessa asuvien koirien välille tule kiistoja ruoasta ja luista, vaan kaikilla on mahdollisuus ruokailla ilman kilpailua.

Lukoila on kovasti huomionkipeä, ja kun sitä menee tervehtimään, se pyörii lähellä saadakseen rapsutuksia, ja pomppii ja pusuttelee heti, kun vain yltää. Lukoila on iloinen ja leikkisä, ja sen tulevan kodin onkin syytä valmistautua vauhdikkaisiin päiviin energisen koiran kanssa.

Lukoila on korkeudeltaan noin 50 cm ja se painaa 25-27 kg. Pieni laihdutuskuuri olisikin paikoillaan heti, kun koti löytyy. Oikeanlainen ruoka ja reipas liikunta auttavat pitämään steriloidun narttukoiran kilot kurissa, ja takaavat sille useamman vuoden tervettä elämää, kun koira tulee vanhaksi.

5.10.2017
Lukoila on palannut takaisin Sintestin tarhalle kotihoitopaikastaan, ja sen paino on kevään ja kesän aikana tippunut pikkaisen. Nyt syyskuussa kuvatulla videolla näkyy, kun Lukoila pitää suussaan leipäpalasta, ja ihmettelee tarhan vierailijoitaan Alina Murgun rapsuttaessa hämmentynyttä koiraa. Lukoila on selvästi erittäin stressaantunut tarhalla ja tämän kauniin neitosen olisikin hyvä päästä mahdollisimman pian omaan kotiinsa. Lukoila on aivan äärimmäisen suloinen ja pehmeä koira, joka on luonteeltaan vaan aivan liian kiltti pärjätäkseen tarha olosuhteissa. Lukoilalle lisätty uusia kuvia.

23.3.2017
Vierailimme Sintestin tarhalla helmikuussa 2017, mutta emme nähneet Lukoilaa, sillä koira oli siirretty väliaikaisesti yksityiseen kotihoitopaikkaan. Saimme kuitenkin jälkikäteen kuvien kanssa terveiset surusilmäisestä Lukoilasta, joka edelleen odottaa sen oman kotinsa löytymistä.

6.12.2016
Kulkurit tapasivat iloisen Lukoilan marraskussa 2016. Huomio on Lukoilalle kaikki kaikessa, kuten on myös ruoka. Lukoilalla on tällä hetkellä todella paljon ylimääräistä painoa,  ja se koittaa rohmuta kaiken saatavilla olevan ruoan. Koira todennäköisesti virikkeettömässä ympärisössä takertuu sille eniten mielihyvää tuottavaan asiaan, ruokaan. Tyttö nauttii ihmisten seurasta, ja heti kun Lukoilaa rapsuttaa se rauhoittuu. Lukoila on hiukan päällepäsmäri, ja paras koti sille olisi sellainen,  jossa se saisi olla ainoa koira ja jossa oltaisiin valmiita tekemään kunnon painonpudotusremontti! Lukoila on kuitenkin hyvin huumorintajuinen ja hauska koira, ja siitä saa itselleen uskomattoman hellän ja rakastavan ystävän.

Löytyisikö sinun luotasi koti tälle suloiselle töpöhännälle, joka vispaa lakkaamatta, nauttien jokaisesta päivästä?

12.7.2016
Tapasimme Lukoilan Sintestissä 2016 heinäkuun alussa Kulkuri-reissulla. Tyttö on melko isokokoinen, ja saisi pudottaa painoaan reippaasti. Pienessä ja virikkeettömässä häkissä se kuitenkin on vaikeaa. Lukoila ei jännittänyt meitä lainkaan, ja otti vieraat vastaan häntää heiluttaen. Siinä vaiheessa, kun pääsimme sisään häkkiin, oli koira jo aivan innoissaan ja vispasi töpöhäntäänsä minkä kerkisi!

Ruoan suhteen Lukoila voi olla omistushaluinen muita koiria kohtaan, mutta  muuten se tulee hyvin toimeen niin narttujen kuin urostenkin kanssa.  Lukoila on melko aktiivinen ja leikkisä,  ja se haukkuu jonkun verran nyt tarhalla ollessaan. Lähtiessämme se olisi halunnut tulla mukanamme häkistä ulos; Lukoila on siis todellakin jo valmis pakkaamaan laukut ja lähtemään pian omaan kotiin!

——————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lukoila saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jollie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot ottaa vastaan Nora Anttila

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.