Päivitetty 05.04.2018

Kodin saanut koira: LUMPPARI


Syntymäaika: 2/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
20.2.2018

Eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVet  on yksi Kulkurien Romanialainen pääyhteistyökumppani. Teemme OneVetin kanssa tiivistä yhteistyötä päivittäin, sillä klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi OneVetin koirasuojalla Cosoban kylässä odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 400 koiraa.
Yksi näistä koirista on pieni poika Lumppari. Lumpparin tarina on tavallinen, syystä tai toisesta se on hylätty tarhan porttien ulkopuolelle kolmen muun koiran kanssa.
Löydettäessä Lumpparilla oli jalassaan murtuma, joka on jo parantunut. Silti toisinaan se ontuu jalkaa. Hyvin vähän kuitenkin ja on mahdollista että ontuminen lakkaa kokonaan, sen saadessa lihaksia tukemaan jalkojen toimintaa.

Lumppari on hyvin kiltti ja alistuu helposti muille koirille. Tästä syystä sitä hieman kiusataan tarhalla, toisten koirien toimesta. Tuttu ihminen on erityisen tärkeä tuki sille, koiralauman ympäröimänä.  Lumppari hakeutuu mielellään tutun ihmisen lähelle ja silmin nähden nauttii seurustelusta.

Alistuvaisen ja hieman tallatun luonteensa puolesta Lumppari etsii rauhallista kotia. Se tarvitsee paljon aikaa ja kärsivällisyyttä ja paljon ymmärrystä ihmiseltään, jotta saa paljastettua itsestään siinä elävän riemukkaan, iloisen koiran.

Nykyhetki
5.4.2018

Lumppari pääsi tänään matkustamaan oman perheensä luokse.

Päivityket
2.3.2018

Lumppari jättää pian taakseen Romanian murheet, sillä se o tänään varattu omaan kotiin.

Lumppari on n. 40 cm korkea ja painaa n. 10 kg.

___________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.
Lumppari saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lumppari on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

yhteyshenkilö:  Marika Stillman

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.