Päivitetty 21.06.2016

Kodin saanut koira: MADELINA (Nyk. Madde)


Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Jokioinen)
steriloitu

 

7.4.2015
Romaniassa, Rosiori de Veden kaupungissa sijaitsevalla kunnallisella koiratarhalla elää tällä hetkellä noin 350 koiraa. Loppuvuodesta 2014 Kulkurit käynnistivät kaupunkiin jatkuvan massasterilointi ja avustusprojektin, josta voit lukea lisää täältä. Projektin myötä Rosiorin tarha kuuluu tiiviinä osana yhdistyksen päivittäiseen työsarkaan ja osa sen koirista valikoituu adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan Suomesta. Romanian matkallaan maaliskuussa 2015 Kulkureiden aktiivit vierailivat Rosiorissa tavaten ensikerran Madelinaksi nimetyn narttukoiran. Iloisella luonteella varustetulla tytöllä oli onnea matkassaan ja se pääsee aloittamaan kodinetsinnän Kulkureiden avulla.

Madelina elää Rosiorin tarhalla ketjun päässä, koppiinsa kiinnitettynä. Karu elämä ei ole kuitenkaan vienyt neidin elämäniloa, vaan se ottaa vieraat vastaan häntä heiluen. Mitä enemmän se saa ihmisen huomiota, sitä enemmän se pylly pyörii ja häntä vatkaa. Madelina vaikuttaa kuitenkin perusluonteeltaan tasapainoiselta koiralta, joka rauhoittuu nopeasti alkutervehdysten jälkeen. Madelinan taustasta tiedämme sen verran, että ennen julmaa hylkäämistä ja tarhalle jotuumista sillä on ollut koti. Alun perin Madelina on asunut yksinään isolla pihalla. Tarhalle saapuessaan se ei tullut toimeen toisten narttujen kanssa ja se oli parempi sijoittaa asumaan ulos omaan koppiin. Eläinsuojelija Cornelia Stan kertoo kuitenkin, että nyt saatuaan kontakteja toisiin koiriin ja totuttuaan niihin, Madelina on rauhoittunut ja suhtautuu rauhallisesti tarhalla vapaana elävien aikuisiin koriin kanssa. Pennuista Madelina ei pidä. Madelina on tullut alusta asti toimeen toisten urosten kanssa. Paras kaveri Madelinalle tulevassa kodissa olisikin uros, mutta se voidaan tapauskohtaisesti luovuttaa myös narttutalouteen.  Madelina on noin 45-50cm korkea ja painoa sillä on noin 20kg.

9.8.2015
Madelina jatkaa elämäänsä ketjun päässä. Rosiorin tarhalla. Koirien määrä pihalla on lisääntynyt, mikä hieman stressaa tyttöä, mutta se on silti yhä elämäniloinen. Joko nyt olisi Madelinan vuoro päästä nauttimaan oman kodin lämmöstä?

Lisätty kuvia Madelinalle.

8.11.2015
Tapasimme Madelinan Rosiorin tarhalla marraskuun alussa. Madelina on yksi monista uskomattomista esimerkeistä siitä, miten noin 1.5m ketjuun päivästä toiseen kahlittu koira voi olla niin elämäniloinen ja luottavainen. Madelinan nähdessä tutun auton kaartavan tarhan pihaan, se aloittaa iloisen tervetulohaukun ja hännän vispaamisen. Ihmiset se ottaa vastaan ilolla, hyörii ja pyörii, hammastelee ystävällisesti kättä. Hetken päästä se kiipeää syliin ja rauhoittuu. Perusluonteeltaan Madelina vaikuttaa varmalta ja tasapainoiselta koiralta, joka aktiivisuudesta huolimatta osaa myös rauhoittua kun mitään ei tapahdu. Tarhalla se päivystää koppinsa katolla ja tarkkailee ympäristön tapahtumia. Ihmiseen Madelina luottaa täysin.

Lisätty uusia kuvia kaikessa tavallisuudessaan erittäin kauniille Madelinalle.

29.11.2015
Lisätty marraskuun alussa kuvattu video Madelinasta, täydellisestä lemmikistä.

25.12.2015
Joulu on toivoa täynnä sanotaan. Madelinalla on vain yksi toive, oma koti. Täyttyisikö tämän ihanan neidin toive vihdoin vuonna 2016? Lisätty kuvia.

31.1.2016
Madelina on odottanut omaa kotiaan tarhalla lähes kolme vuotta. Vuoden alussa sitä kohtasi onni, kun tytölle vihdoin ilmaantui kotiehdokas ja se varattiin Saksaan. Valitettavasti asiat eivät aina mene toivotulla tavalla ja Madelinan koti joutui perumaan varauksen. Näin ollen Madelina jatkaa kodinetsintää Rosiorin tarhalla. Kulkurien aktiivit tapasivat Madelinan Romanian matkallaan vuoden alussa. Neiti on edelleen oma herttainen itsenä, se toivottaa vieraat tervetulleeksi ja jakaa varauksetta suukkoja kaikille, joilla on aikaa sen kanssa seurustella. Madelinan olisikin jo korkea aika päästä jakamaan rakkauttaan omalle perheelleen ja viettämään normaalia, koiramaisen mukavaa kotielämää.

Lisätty kuvia.

26.3.3016
On kulunut noin vuosi siitä, kun Madelina saapui adoptio-ohjelmaamme. Kokonaisen vuoden, ja paljon kauemmin  Madelina on elänyt Rosiorin tarhan alkeellisissa oloissa koppiinsa kiinnitettynä. Tavatessamma Madelinan viime viikolla tarhalla, tyttö oli, kaikesta huolimatta oma kultainen itsensä. Se riemastui valtavasti saadessaan vieraita luoksensa, kiipesi syliin ja rauhoittui sitten siihen. Välillä se kiipesi tähystämään rikkoutuneen koppinsa katolle. Madelina ei ehkä herätä ihmsiten mielnkiintoa upealla ulkonäöllä, mutta se mikä on varmaa on se, että tytön sydän on puhdasta kultaa. Madelina olisi todellakin ansainnut elämisen arvoisen elämän rakastettuna kotikoirana.

Keskustelimme pitkään Cornelia Stanin kanssa Madelinan sopivuudesta toisten koirien seuraan. Saimme kuulla lisää Madelinan taustoista (päivitetty alkuteksteihin) ja Corenlia kertoi Madelinan tulevan toimeen aikuisten koirien kanssa. Ollessamme Madelinan luona luoksemme tuli vapaana oleva pentu, jonka Madelina ajoi pois kopiltaan. Cornelia kertoikin, että pennuista Madelina ei pidä.

Lisätty kuvia.

20.4.2016
Lisätty herttaiselle Madelinalla muutama kuva maaliskuun vierailulta.

27.4.2016
Madelinan elämä tulee muuttumaan pian täysin, sillä neiti saapuu kotihoitoon Suomeen 6.5.2016. Parasta tietysti olisi, mikäli Madelina pääsisi viettämään vihdoin normaalia koiranelämää suoraan omaan kotiinsa. Mikäli kodintarjoaminen Madelinalle kiinostaa, ota rohkeasti yhteyttä Madelinan yhteyshenkilöön.

7.5.2016
Madelinan pitkä odotus on viimein päättynyt. Neiti saapui kotihoitoon Suomeen viime yönä. Ensimmäisen päivän aikana Madelina, tuttavallisemmin Madde on tutustunut kotihoitopaikan koiriin ja kissoihin ja ottanut ilohepuleita ja voltteja tarhassa. Hoitopaikasta kerrotaan Madden vaikuttavan itsevarmalta koiralta, joka ottaa nopeasti paikkansa laumassa. Perheen aikuisia uroksia Madde oli päivän aikana hakenut jo leikkimään, pentukoiraan tutustutaan vielä. Kissoihin neiti on suhtautunut välinpitämättömästi. Ihmisiä kohtaan Madde on hyvin ystävällinen ja tapojensa mukaan kerjännyt rapstuksia koko ajan. Neiti kuitenkin viihtyy hyvin myös itsekseen. Kontaktia se ottaa yllättävän hyvin.

Madden toisen takajalan kolmesta varpaasta ovat nivelsiteet poikki. Tämä on vanha vamma eikä tule todennäköisesti haittaamaan neitiä tulevaisuudessa mitenkään. Ainoastaan sen askellus jalassa on hieman epänormaali ja yksi varpaista sojottaa istuessa ylöspäin. Ikää Maddelle oli OneVet-klinikalla arvioitu hieman aempaa enemmän. Neiti on noin 6-vuotias.

Madde on kotihoidossa Jokioisissa mihin neitiin on mahdollista mennä sovitusti tutustumaan. Mikä olisikaan parempaa kuin päästä kesäksi ikiomaan kotiin!

15.5.2016
Madde on ollut nyt viikon kotihoitopaikassaan ja ensi tassutukset kohti normaalin kotikoiran arkea on otettu. Riemu olikin suuri kun Madde parin päivän jälkeen kiipesi ensi kertaa sohvalle ja painoi päänsä ihmisen syliin. Parhaiten neiti viihtyy vielä kuitenkin ulkona tarhassa ja sisällä vetäytyy mielellään omaan tilaansa jos tilojen rajallisuus alkaa liiaksi “ahdistamaan”.  Madde pitää lapsista ja on välinpitämätön kissoja kohtaan. Tässä tuoreita kuulumisia:
“Madde on sisäsiisti, nukkuu rauhassa koko yön ja ilman kiirettä aamulla tarhailemaan. Ruuan odottaa istuallaan ja luvan saatuaan syö. Vahtimista ei ole ruokaa kohtaan. Leluista hän ei oikein välitä mutta leikkisä uroskaveri on sitäkin mieluisampi, ja leikkiä, juosta ja painia jaksetaan kauan aikaa. Väsyn yllättäessä tarkkaillaan heti maailmaa ja sen jälkeen paneudutaan lepäämään. Sisällä ääniin ei reagoida mutta pihalla vahtiviettiä löytyy. Turhaan haukkumista ei kumminkaan, vaan ainoastaan jos jokin tulee tarpeeksi lähelle. Sisällä ollessa Madde tulee kainaloon, ihmistä lähelle. Nautittuaan rapsutuksista tarpeeksi neiti vetäytyy hiukan syrjään valitsemaansa paikkaan rauhassa nukkumaan. Ihmiset on edelleen parasta mitä Madde tietää, eikä sukupuolella, koolla tai iällä ole vaikutusta, vaan kaikki on yhtä ihania.  Energiaa löytyy ihmisen kanssa lenkkeilyyn ja olemiseen, metsässä nuuskutteluun ja ihan rauhallisesti sohvalla oleiluun. Rauhoittua osaa nopeasti ja välillä tassulla tai nuolaisulla muistuttaa että rapsutuksia saa jatkaa.

Muiden koirien kanssa Madde tulee parhaiten toimeen leikkisän, ei liian dominoivan uroksen kanssa. Luonnetta neidiltä löytyy ja nopeasti tekee selväksi että koiraporukassa tehdään kuten hän sanoo. Komentaa herkästi ja ottaa oman paikkansa vahvasti. Pentukoirista Madde ei pidä sisätiloissa, pihalla ulkoillessa ei välitä kunhan ei ihan iholle tule. Toiset narttukoirat saavat varauksellisen vastaanoton ja äksyilyä on havaittavissa.

Kaiken kaikkiaan tämä neiti on aivan ihana, täydellinen kumppani normi aktiiviseen perheeseen, jossa ulkoilua harrastetaan mutta sohvaakaan ei ole unohdettu.  Hiukan tavallisen näköisen ulkomuodon alta paljastuu mitä kultaisin luonne. Tälläistä neitiä ei jokaiselta löydy, joten hyvin onnekas on hän joka tämän tytön omakseen adoptoi.”

26.5.5.2016
Madden sopeutuminen kotikoiran elämään on hyvällä mallilla. Sisätiloissa neitiä ei enää jännitä, päinvastoin. Pehmeä sohva on tullut neidille hyvinkin tutuksi ja Madde voi loikoilla levollisesti vaikka keskellä lattiaa, jos tämä paikka mieluisalta tuntuu. Lasten kanssa Madde on kärsivällinen. Muutoinkin se pitää ihmisistä ja etenkin kotihoitopaikan miehestä on tullut Madden silmänterä.

Viime viikonloppuna Madde pääsi edustushommiin Kulkurien Forssassa järjestettyyn koirapuistotapaamiseen. Uuteen tilanteeseen neiti suhtautui tapojensa mukaan ilman turhia hötkyilyitä. Itsevarmana koirana se makoili rentona uusien ihmisten keskellä. Myös toisten koirien kanssa Madde yllätti positiivisesti ja pisti leikiksi niin urosten kuin narttujenkin kanssa. Leikkimisestä Madde nauttiikin paljon vaikka onkin perusluonteeltaan rauhallinen koira. Madde on kuitenkin myös itsetietoinen neiti ja haluaa, että leikissä (ja laumassa ylipäätänsäkin) toimitaan niin kuin sille parhaiten sopii. Madde soveltuu varmasti hyvin myös ainoaksi koiraksi. Arjessa se on melko huomaamaton koira nauttii oman ihmisensä seurasta ja arjesta ilman turhia hötkyilyitä.

Lisätty Maddesta pari videota kotihoitojaksolta.

10.6.2016
Voi onnen päivää! Madde on tänään varattu omaan kotiinsa.

13.6.2016
Onneksi toisilla tarinoilla on onnellinen loppu. Madde on tänään muuttanut ikiomaan kotiinsa <3.

 

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Madelina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Madelina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.