Päivitetty 27.11.2018

Kodin saanut koira: MAEVE


Syntymäaika: 9/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu


Perustiedot ja tausta
9.8.2018

Romaniassa syntyy päivittäin uusia koiranpentuja. Suuri osa niistä syntyy kaduille ja pelloille tai ne hylätään sinne emon omistajan toimesta. Näiden pentujen selviytymismahdollisuudet ovat pienet ja suurin osa menehtyykin jo ennen kuin ne edes ehtivät kasvaa aikuisiksi asti.  Toisinaan pentuja kohtaa onni, ja joku eläinrakas ihminen löytää ne. Näin kävi lokakuussa 2014, kun Onevetin klinikkaa ja tarhaa ylläpitävä eläinlääkäri Adina löysi viisi pientä harmaata pentua liikerakennuksen pihalta. Hän otti pennut Onevetin tarhalle, jossa ne saivat rauhassa kasvaa ja varttua. Näistä pennuista kolme, Lady Rosu, Mayor ja Tancu, ovat jo löytäneet omat kotinsa. Kaksi muuta sisarusta ovat aiemmin olleet liian arkoja adoptio-ohjelmaamme, mutta nyt Dylan ja Maeve ovat rohkaistuneet ja saavat vihdoin mahdollisuuden löytää omat kotinsa.

Maeve on tyypillinen herkkä ja kiltti tarhalla kasvanut tyttö. Se on alkuun uusissa tilanteissa hieman ujo, mutta haluaa ujoudestaan huolimatta tulla tutustumaan uusiinkin ihmisiin. Niinpä se käy alkuun hakemassa rohkeutta syömällä nameja ja lopulta uskaltautuu myös pyytämään rapsutuksia. Ujoudestaan huolimatta Maeve on hyvin huomionkipeä ja se selvästi kaipaa ihmisten seuraan. Se on kaikkia kohtaan hyvin ystävällinen ja kiltti ja antaa nätisti käsitellä itseään. Reipas koirakaveri olisi varmasti todella suuri apu Maevelle. Maeve ei tarhalla juurikaan hauku ja ujoudestaan huolimatta se on ihmisiä kohtaan hyvin ystävällinen ja kiltti.

Maeve on noin 50cm korkea ja painaa noin 17 kiloa.

27.11.2018
Vuosien odotuksen jälkeen herttainen Maeve on vihdoin lentänyt omaan kotiinsa Suomeen. Onnea koko perheelle!

31.8.2018
Kaunis ja kultainen Maeve on vihdoin tänään saanut ilouutisia, joita se on monta vuotta odottanut. Sen elämä tarhalla häkissä jatkuu enää muutamia viikkoja ja sen jälkeen se pääsee vihdoin nauttimaan kotikoiran elämästä ikioman perheensä luokse Suomeen.

9.8.2018
Herttainen Maeve sen kuin odottaa.  Se on äärettömän kiltti ja lempeä tyttö joka haluaisi niin kovasti viettää enemmän aikaa ihmisen kanssa. Vieraat vielä jännittävät sitä hieman, mutta siitä huolimatta Maeve haluaa tutustua ja voittaa ujoutensa. Niinpä se käy syömässä nameja ja rapsuteltavana myös uusien ihmisten luona. Iloisena ja touhukkaana tyttönä se innostuu herkästi leikkimään ja silloin niin ihmiset kuin koiratkin käyvät Maeven leikkikaveriksi. Missä olisi tämän pienen ja suloisen tytön ikioma perhe?

15.6.2018
Maeve on elänyt tarhalla jo kohta neljä pitkää vuotta. Sen maailma on rajoittunut pieneen häkkiin ja koirakaveriin, jonka kanssa on ihmetelty häkin ulkopuolella aukeavaa näkymää. Tästä huolimatta se on loputtoman elämäniloinen ja positiivinen pieni tyttö. Kun aktiivimme toukokuussa menivät tapaamaan Maevea ja sen häkkikaveria oli Maeve heti nuuhkimassa tulijoita uteliaasti. Haisteluun tarjottu huivi oli Maevesta niin mielenkiintoinen aarre, että se piti viedä omaan koppiin tutkittavaksi. Tämän jälkeen se palasi ihmisten luo ja alkoi heti pyytää näitä leikkimään kanssaan. Nameista Maeve on kovin onnessaan ja se osaa pyytää lisää tökkimällä hellästi vieraan kättä.

10.4.2018
Maeve on veljensä Dylanin lähdettyä saanut uuden häkkikaverin – herkän ja kultaisen Cosminin. Kaksikko tulee mainiosti toimeen keskenään ja ne tuntuvat auttavan toisiaan pääsemään eroon ujoudestaan. Niinpä ne pomppivat yhdessä iloisesti vastassa kun vieraita tulee käymään niiden häkissä. Maeve on selvästi jatkanut reipastumistaan ja se onkin heti uteliaasti tutkimassa kaikkea uutta mitä häkkiin tuodaan. Sen iloinen ja leikkisä luonne on alkanut näkyä yhä enemmän ja Maeve onkin heti innoissaan mukana kun ihminen kutsuu sitä leikkimään. Maevella tuntuu muutenkin olevan pientä pilkettä silmäkulmassaan ja se tuntuu koko ajan hassuttelevan jotakin. Ihmisiä kohtaan Maeve on edelleen lempeä ja ystävällinen.

20.12.2017
Herttaisen Maeven elämässä on tapahtunut mullistus. Sen kanssa koko elämän häkkinsä jakanut veli Dylan on varattu omaan kotiinsa Suomeen ja pian Maeve jää ilman veljensä tukea. Kaksikko tuntuu päättäneen, että nyt on vihdoin aika päästä kotiin. Niin sinnikkäästi ne ovat päättäneet reipastua ja voittaa ujoutensa. Jälleen talvella aktiivimme tavatessaan Maeve oli ujon uteliaasti pyörimässä ihmisiä vastassa. Namit tekevät tytölle hyvin kauppansa ja hetken ihmettelyn jälkeen se käy rohkeasti pyytämässä rapsutuksia ja huomiota. Maeve on edelleen äärettömän kiltti ja ystävällinen ja sen todellinen, leikkisä ja iloinen luonnekin on alkanut yhä enemmän pilkahdella ujouden takaa.

17.10.2017
Herttainen pieni Maeve asuu edelleen Onevetin tarhalla veljensä Dylanin kanssa. Veljensä tavoin Maeve on perusluonteeltaan mahdottoman herttainen ja ystävällinen. Vaikka vieraat ihmiset sitä jännittävätkin, se tulee kohteliaasti tervehtimään tulijoita. Hetkeä myöhemmin se syö jo tarjottuja nameja ja lopulta uskaltautuu myös rapsuteltavaksi. Aivan kuin rohkeudestaan innostuneena Maeve saa vierailun aikana onnellisen ilohepulin, jonka aikana se yrittää hakea myös ihmisiä leikkimään. Alun ujouden alla piileekin hassutteleva ja iloinen tyttö, joka olisi jo aivan valmis matkustamaan ikiomaan kotiinsa.

30.7.2017
Suloinen Maeve odottelee edelleen Onevetin tarhalla. Vieraat ihmiset ujostuttavat sitä alkuun, mutta hyvin nopeasti se toteaa, että nämä ovat mukavia ja tulee hakemaan tarjottuja nameja. Hetkeä myöhemmin huomionkaipuu voittaa ja Maeve pyytää ujosti myös rapsutuksia. Ujoudestaan huolimatta Maeve on iloinen ja leikkisä ja reipastuttuaan siitä kuoriutuukin varmasti hyvin positiivinen tyttö. Maeve on edelleen kaikkia kohtaan hyvin ystävällinen ja lempeä.

3.6.2017
Aktiivimme tapasivat toukokuussa myös kauniin Maeven. Kesän tullessa Romaniaan myös Maeven itsevarmuus oli kohonnut ja se ottikin vieraat vastaan selvästi rohkeammin kuin aiemmin. Toki uudet tuttavuudet vielä jännittivät sitä, mutta hyvin nopeasti se totesi ihmiset mukaviksi ja uskaltautui lähemmäs hakemaan nameja ja rapsutuksia. Ujoudestaan huolimatta Maeve vaikuttaa aina olevan hyväntuulinen ja iloinen. Sillä on sellainen pilke silmäkulmassa, että kotioloissa siitä kuoriutuu varmasti leikkisä ja hassutteleva nuori tyttö. Ihmisiä kohtaan Maeve on edelleen mahdottoman kiltti ja kohtelias ja aktiiviemme mukaan tyttöä kuvaakin parhaiten sana suloinen.

_____________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maeve saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maeve on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.