Päivitetty 13.04.2020

Kodin saanut koira: MAEVE


Syntymäaika: 9/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Joensuu)
steriloitu


Perustiedot ja tausta

24.2.2020
Romaniassa syntyy päivittäin lukemattomia uusia koiranpentuja. Suuri osa niistä syntyy kaduille ja pelloille tai ne hylätään sinne emon omistajan toimesta. Näiden pentujen selviytymismahdollisuudet ovat pienet ja suurin osa menehtyykin jo ennen kuin ne edes ehtivät kasvaa aikuisiksi asti. Joskus harvoin pentuja kohtaa onni, ja joku eläinrakas ihminen löytää ne ja pystyy auttamaan. Näin kävi lokakuussa 2014, kun Onevetin klinikkaa ja One Rescue Associationia ylläpitävä eläinlääkäri Adina löysi viisi pientä harmaata pentua liikerakennuksen pihalta. Hän otti pennut One Rescuen tarhalle, jossa ne saivat rauhassa kasvaa ja varttua. Kaikki pennut ovat löytäneet tiensä kotiin, Lady Rosu, Mayor ja Tancu, Dylan ja Maeve. Elämä ei ole sujunut kuitenkaan ihan mutkattomasti tämän pentueen osalta. Kaikki sisarukset ovat herkkiä koiria ja tarvitsevat ihmiseltä kykyä ja motivoituneisuutta tulkita ja tukea niitä tarpeen mukaan, positiivisesti, kannustavasti, johdonmukaisen lempeästi. Osa tästä viisikosta on joutunut hakemaan Suomi-elämänsä aikana kertaalleen uutta kotia. Nyt tässä tilanteessa ovat myös Maeve (Veljensä Mayor, nykyään Sandu varattiin juuri uuteen omaan kotiin).

Maeve lensi Suomeen 27.11.2018, oman perheensä luokse. Sillä on esiintynyt kotona ollessaan miespelkoa. Valitettavasti Maeve on kohdannut Suomessa asuessaan miehiä, jotka eivät ole kohdelleet sitä yllä kuvatun kaltaisesti, vaan enemmän turvautuneet toisenlaisiin, pakotteita ja fyysisiä toimenpiteitä sisältäviin ”koulutusmetodeihin”. Todennäköisesti tästä syystä Maeve on tuntenut itsensä epävarmaksi ja eräänä päivänä lopulta koki tarvetta puolustautua/reagoida tilanteessa, joka meille jäi ensin hieman epäselväksi. Tämä johti siihen, että Maevesta päätettiin luopua.

Maeve pääsi yhdistyksen toimesta kotihoitoon jo samana iltana ja sen nukuttua rauhassa yön yli, se käytettiin eläinlääkärillä seuraavana aamuna sen verestävien silmien takia. Maeve sai kipulääkettä ja hoitavia silmätippoja rauhoittaakseen silmien tilapäisiä vaurioita jotka olivat syntyneet ihmisen liiallisten voimien käytön johdosta. Maeven entisen perheen kertoman mukaan Maeve oli käyttäytynyt yllättäen aggressiivisesti miestä kohtaan ja tämä oli kokenut tarpeelliseksi pakolla rauhoittaa Maeveta pitämällä tätä paikoillaan.

Kulkurit ei hyväksy keskuudessaan minkäänlaista koiraa kohtaan käytettävää väkivaltaa.

Maeve on hieno, kiva nuori koira joka on mainio perheenjäsen perheelle joka viihtyy luonnon parissa. Kiva koirakaveri kenen kanssa Maeve voi juosta tutkimassa jälkiä ja hajuja olisi hieno lisä. Maeven hoitajat ovat pärjänneet sen kanssa hyvin, Maeve kommunikoi selkeästi ja ennakoimalla pärjää hyvin erilaisissa tilanteissa.

Maeven haaste mitä kotihoitajat työstävät Maeven kanssa tällä hetkellä on, että se saattaa turvautua näykkimiseen mikäli se kokee jonkun tilanteen tai vieraamman henkilön uhkaavana. Tätä esiintyy tilannekohtaisesti, herkemmin aamulla/hämärässä ja silloin jos vieras liikkuu tilan ohi missä Maeve on tai vieras ilmestyy yllättäen nurkan takaa. Maeve toimii ikään kuin paimentamalla ja se kohdistaa näykkäissyn pohkeisiin tai takareiden alaosaan. Mikäli näitä tilanteita osaa ennakoida ja kutsuu Maeven pois, tilanne laukeaa. Maeve ei ole kertaakaan näykkinyt kumpaakaan kotihoitajaa, eikä myöskään tehnyt elkeitä siihen suuntaan.

On suotavaa, että Maevelle on oma, rauhallinen alue jossa saa nukkua rauhassa ilman, että ihmiset kulkevat siitä ohi. Useimmiten nämä näykkimistilanteet ovat tapahtuneet hetkinä jolloin Maeve on ollut väsyneempi.

Maeven kokeman jälkeen etsimme sille kotia, jossa ehdottomasti on vankkaa kokemusta, osaamista koirien kanssa toimimisesta positiivisella tavalla ja ymmärrystä koirien käyttäytymistä kohtaan. Lapsiperheeseen Maeveta emme sijoita, sen sijaan kodista saa mieluusti löytyä kiltti, kiva koirakaveri! Parhaiten se todennäköisesti viihtyisi yhden kivan kaverin seurassa. Maeven tulevan perheen tulee myös olla sellainen, joka tykkää liikkua metsässä ja ulkoilemassa. Maeve etsii uutta kotiaan Joensuusta käsin. Kokoa hänellä on noin 50-55cm, 16-18kg.

Päivitykset

18.3.2020
Maeve pääsi hätätapauksena kotihoitoon 9.12.2020. Siellä tämä tyttö on nyt siitä lähtien saanut elää osana perhettä ja toipua koettelemuksistaan, laskea stressitasoaan ja oppia luottamaan uudelleen. 11.3.2020 Maeven hoitaja totesi, että jo ajatus siitä, että tämä nyt niin iloinen ja hauska tyttö lähtisi heiltä pois, tuntuu liian musertavalta.

Maeve oli jo kotona, mikäli tämä meille sopi. Ja sehän todellakin sopi!

Kiitos niin paljon siitä, että niin nopealla aikataululla pystyitte auttamaan ja kaikesta mitä jo olette tehneet ja antaneet Maevelle. Tiedän, että Maeven loppuelämä tulee olemaan mitä onnellisin ❤️.

24.2.2020
Lisätty muutama talvinen kuva.

25.1.2020
Maevelle lisätty uusia kuvia ja videoita. Maeve on kerennyt olla hoitokodissaan jo reilu 1,5 kuukatta. Tällä hetkellä hoitajien ja Maeven välille on muodostunut niin hyvä luottamus, että Maeve saa juosta vapaana turvallisilla alueilla esim metsässä. Maeve pysyttelee hyvin oman ihmisensä lähettyvillä ja kuulolla. Se tulee hienosti luokse kutsusta, eikä ole näyttänyt mitään merkkejä siitä, että haluaisi lähtee minkään metsäneläimen perään. Metsässä Maevesta kuoriutuu sellainen onnellinen, elämää rakastava metsänkeijukainen joka lentelee sammalten, kantojen ja risujen yli aivan tajuttoman kovaa vauhtia. Maeven kanssa on helppo unohtaa mahdolliset murheet, kun sen ilo on niin tarttuvaa.

6.1.2020
Saimme kotihoidosta kuulumisia näin uuden vuoden alussa:

“Jos Maevea pitäisi luonnehtia yhdellä sanalla, olisi se iloinen. Näin sekä meidän hoitajien että muiden tuttujen mielestä. Maeve tykkää selvästi keskittyä yhteen, ’omaan’ ihmiseensä, ja on mielellään mukana kaikissa tämän puuhissa. Maeve vaikuttaa todella älykkäältä koiralta.

Ulkoilusta Maeve nauttii todella paljon. Se on reipas menijä ja varmasti nauttisi aktiivisesta kodista. Se ohittaa kaikki kulkijat, koirattomat ja koiralliset hiljaa ja kauniisti. Eniten Maeve rakastaa juoksemista. Vallatonta, salamannopeaa kirmailua. Maeve on päässyt ulkoilemaan paljon pitkässä 20 metrin liinassa, ja siinä ollessaan se juoksee mielissään jatkuvasti edestakaisin. Maeve ei vaikuta olevan lainkaan riistaviettinen. Kerran se ulkoillessaan törmäsi jänikseen, lähti juoksemaan liinassa sen perään, mutta tuli samantien kutsusta takaisin ulkoiluttajan luo. Maeve kuuntelee äärettömän tarkasti omaa ihmistään.

Sisätiloissa Maeve on hiljainen ja rauhallinen. Se osaa hienosti olla yksin ja yöt se nukkuu rauhassa. Se tulee muiden koirien kanssa hyvin toimeen, kunhan ne eivät ole liian riehakkaita ja tunkeilevia. Luulisin kuitenkin, että eniten Maeve nauttisi yhden hyvän koirakaverin seurasta. Isommassa porukassa se jää vähän taustalle varovaisena.”

18.12.2019
Maeve on hoitopaikassa osoittautunut jo lyhyessä ajassa mitä suloisimmaksi, uteliaaksi ja ihmisläheiseksi tytöksi. Se tulee upeasti toimeen muiden koirien kanssa, niin urosten kuin narttujen. Se rakastaa käydä lenkeillä, ja juoksee intopiukkana pitkä liina perässään muiden koirien kanssa pitkin lumisia metsäteitä. Se tulee iloisesti ja luottavaisesti kutsusta luokse, ennen kuin taas ottaa spurtit johonkin suuntaan. Maeve on tavannut hoitopaikassa mieshenkilön, johon suhtautui uteliaasti ja avoimesti. Maeve kävi uteliaasti tekemässä tuttavuutta, kerjäsi nameja ja pyysi rapsutuksia. Tämä isähenkilö on läpeensä kiltti, eläinystävällinen henkilö joka osaa toimia luonnollisesti ja koiralähtöisesti koirien kanssa. Mikäli Maeve kokee joutuvansa liian ahtaaseen tilaan, Maeve antaa selkeän varoituksen henkilölle, että tarvitsee tilaa.

27.11.2018
Vuosien odotuksen jälkeen herttainen Maeve on vihdoin lentänyt omaan kotiinsa Suomeen. Onnea koko perheelle!

31.8.2018
Kaunis ja kultainen Maeve on vihdoin tänään saanut ilouutisia, joita se on monta vuotta odottanut. Sen elämä tarhalla häkissä jatkuu enää muutamia viikkoja ja sen jälkeen se pääsee vihdoin nauttimaan kotikoiran elämästä ikioman perheensä luokse Suomeen.

9.8.2018
Herttainen Maeve sen kuin odottaa.  Se on äärettömän kiltti ja lempeä tyttö joka haluaisi niin kovasti viettää enemmän aikaa ihmisen kanssa. Vieraat vielä jännittävät sitä hieman, mutta siitä huolimatta Maeve haluaa tutustua ja voittaa ujoutensa. Niinpä se käy syömässä nameja ja rapsuteltavana myös uusien ihmisten luona. Iloisena ja touhukkaana tyttönä se innostuu herkästi leikkimään ja silloin niin ihmiset kuin koiratkin käyvät Maeven leikkikaveriksi. Missä olisi tämän pienen ja suloisen tytön ikioma perhe?

15.6.2018
Maeve on elänyt tarhalla jo kohta neljä pitkää vuotta. Sen maailma on rajoittunut pieneen häkkiin ja koirakaveriin, jonka kanssa on ihmetelty häkin ulkopuolella aukeavaa näkymää. Tästä huolimatta se on loputtoman elämäniloinen ja positiivinen pieni tyttö. Kun aktiivimme toukokuussa menivät tapaamaan Maevea ja sen häkkikaveria oli Maeve heti nuuhkimassa tulijoita uteliaasti. Haisteluun tarjottu huivi oli Maevesta niin mielenkiintoinen aarre, että se piti viedä omaan koppiin tutkittavaksi. Tämän jälkeen se palasi ihmisten luo ja alkoi heti pyytää näitä leikkimään kanssaan. Nameista Maeve on kovin onnessaan ja se osaa pyytää lisää tökkimällä hellästi vieraan kättä.

10.4.2018
Maeve on veljensä Dylanin lähdettyä saanut uuden häkkikaverin – herkän ja kultaisen Cosminin. Kaksikko tulee mainiosti toimeen keskenään ja ne tuntuvat auttavan toisiaan pääsemään eroon ujoudestaan. Niinpä ne pomppivat yhdessä iloisesti vastassa kun vieraita tulee käymään niiden häkissä. Maeve on selvästi jatkanut reipastumistaan ja se onkin heti uteliaasti tutkimassa kaikkea uutta mitä häkkiin tuodaan. Sen iloinen ja leikkisä luonne on alkanut näkyä yhä enemmän ja Maeve onkin heti innoissaan mukana kun ihminen kutsuu sitä leikkimään. Maevella tuntuu muutenkin olevan pientä pilkettä silmäkulmassaan ja se tuntuu koko ajan hassuttelevan jotakin. Ihmisiä kohtaan Maeve on edelleen lempeä ja ystävällinen.

20.12.2017
Herttaisen Maeven elämässä on tapahtunut mullistus. Sen kanssa koko elämän häkkinsä jakanut veli Dylan on varattu omaan kotiinsa Suomeen ja pian Maeve jää ilman veljensä tukea. Kaksikko tuntuu päättäneen, että nyt on vihdoin aika päästä kotiin. Niin sinnikkäästi ne ovat päättäneet reipastua ja voittaa ujoutensa. Jälleen talvella aktiivimme tavatessaan Maeve oli ujon uteliaasti pyörimässä ihmisiä vastassa. Namit tekevät tytölle hyvin kauppansa ja hetken ihmettelyn jälkeen se käy rohkeasti pyytämässä rapsutuksia ja huomiota. Maeve on edelleen äärettömän kiltti ja ystävällinen ja sen todellinen, leikkisä ja iloinen luonnekin on alkanut yhä enemmän pilkahdella ujouden takaa.

17.10.2017
Herttainen pieni Maeve asuu edelleen Onevetin tarhalla veljensä Dylanin kanssa. Veljensä tavoin Maeve on perusluonteeltaan mahdottoman herttainen ja ystävällinen. Vaikka vieraat ihmiset sitä jännittävätkin, se tulee kohteliaasti tervehtimään tulijoita. Hetkeä myöhemmin se syö jo tarjottuja nameja ja lopulta uskaltautuu myös rapsuteltavaksi. Aivan kuin rohkeudestaan innostuneena Maeve saa vierailun aikana onnellisen ilohepulin, jonka aikana se yrittää hakea myös ihmisiä leikkimään. Alun ujouden alla piileekin hassutteleva ja iloinen tyttö, joka olisi jo aivan valmis matkustamaan ikiomaan kotiinsa.

30.7.2017
Suloinen Maeve odottelee edelleen Onevetin tarhalla. Vieraat ihmiset ujostuttavat sitä alkuun, mutta hyvin nopeasti se toteaa, että nämä ovat mukavia ja tulee hakemaan tarjottuja nameja. Hetkeä myöhemmin huomionkaipuu voittaa ja Maeve pyytää ujosti myös rapsutuksia. Ujoudestaan huolimatta Maeve on iloinen ja leikkisä ja reipastuttuaan siitä kuoriutuukin varmasti hyvin positiivinen tyttö. Maeve on edelleen kaikkia kohtaan hyvin ystävällinen ja lempeä.

3.6.2017
Aktiivimme tapasivat toukokuussa myös kauniin Maeven. Kesän tullessa Romaniaan myös Maeven itsevarmuus oli kohonnut ja se ottikin vieraat vastaan selvästi rohkeammin kuin aiemmin. Toki uudet tuttavuudet vielä jännittivät sitä, mutta hyvin nopeasti se totesi ihmiset mukaviksi ja uskaltautui lähemmäs hakemaan nameja ja rapsutuksia. Ujoudestaan huolimatta Maeve vaikuttaa aina olevan hyväntuulinen ja iloinen. Sillä on sellainen pilke silmäkulmassa, että kotioloissa siitä kuoriutuu varmasti leikkisä ja hassutteleva nuori tyttö. Ihmisiä kohtaan Maeve on edelleen mahdottoman kiltti ja kohtelias ja aktiiviemme mukaan tyttöä kuvaakin parhaiten sana suloinen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Maeve on steriloitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maeve on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilönä toimi Rosa Haahtikari, uudelleensijoitusta hoitaa Mia Takolander 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.