Perustiedot ja tausta
Mailla oli ikioma koti Romaniassa, mutta se hylättiin yhteistyökumppanimme OneVetin klinikalle sterilointipäivänä. Mai tuotiin sterilointipäivään leikattavaksi, mutta sen omistaja ei koskaan palannut takaisin noutamaan ystäväänsä eikä vastannut enää puhelimeen. Nyt Mai asustaakin siis OneVetin klinikalla ja odottaa uuden kodin löytymistä.

Mai tulee hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa ja entisessä kodissaan se asui sekä urosten että narttujen kanssa. Mai nauttii myös ihmisseurasta eikä ujostele ketään.

Mai on kooltaan noin 50 cm korkea ja 23 kg painava. Mai on tällä hetkellä hieman pulleassa kunnossa, joten tulevan kodin on hyvä varautua Main pieneen painon pudotukseen järkevän ruokavalion ja riittävän liikunnan keinoin.

Päivitykset
17.8.2018
Kulkurien aktiivien tavatessa Main heinäkuussa liikuskeli rouva edelleen vapaana pihalla. Hieman se murahteli muille koirille, jotka liian innokkaasti pomppivat sen ympärillä, mutta ei kuitenkaan liian ärhäkästi. Rouva vain ilmoitti hienosti haluavansa tilaa. Välillä Mai tuli ihmisten  luokse, nojasi vastaan nauttien huomiosta ja silityksistä. Vierailuhetkellä Romaniassa oli kuuma ja Mai makoilikin sekä auringossa että varjossa melko tyytyväisen oloisena.

Lisätty kuvia.

26.6.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat Mai-rouvan kesäkuun alussa vieaillessaan Cosobassa. Rouva oli kuumuudesta huolimatta melko hyvällä tuulella. Kun ihminen lähestyy Maita, se heiluttaa häntää ja kellahtaa yhtäkkiä kyljestä rapsutettaessa selälleen. Sitten se yhtäkkiä keksii tuttuun tapaansa, että jossain saattaa olla hiiri tai ötökkä, ja jää tuijoittamaan jotain koloa ikuisuuksiksi. Omassa pikku-koiralaumassaan Mai tulee hyvin toimeen eikä vaikuttanut lainkaan masentuneelta, kuten edellisen vierailun aikana.

28.5.2018
Main diagnoosiksi Dr. Adinan mukaan on tarkentunut spondyloosi ja välilevytyrä. Konsultoimme asiasta myös suomalaista eläinlääkäriä ja kysyimme arviota Main tulevaisuudesta ja hoitoennusteesta: “Spondyloosi on mahdollista operoida jos todetaan kaventuineita nikamavälejä. Varmuudella tämän voi varmistaa vain magneettikuvauksella. Riippuen tyrän asteesta, vakavammat leikataan useasti ja ennuste on hyväkin. Lievemmät voidaan hoitaa hyvin hermostokipulääkityksellä.

Yhteistyöeläinlääkärimme Tanja Hakkarainen Munkkivuoren Evidensiasta tapasi Main vieraillessaan Romaniassa viime viikolla. Hänen mukaansa Mai ei todennäköisesti ole niin kipeä kuin miltä liikkuminen ja käytös antaa ymmärtää. Sillä ei todennäköisesti ole hermostollista kipua. Varmuus tähän saadaan kuitenkin vasta laajemman tutkimuksen yhteydessä.

Main tulevaisuus voisi siis näyttää valoisalta mikäli se löytäisi oman ihmisensä, joka olisi valmis sitoutumaan rouvan hoitoon mukaan lukien mahdollisesti hintavatkin operaatiot.

13.5.2018
Saimme Main röntgenkuvat ja lausunnon Romaniasta. Main selässä on todettu selkärangan rappeumasairaus, spondyloosi. Spondyloosissa selkänikamien rajoille muodostuu luupiikkejä ja/tai -siltoja jotka aiheuttavat koiralle vaihtelevan asteisia oireita kuten jäykkyyttä, ontumista, epämääräisiä selkäkipuja ja hyppäämishaluttomuutta. Spondyloosin ensisijainen hoitomuoto on kipujen lievitys lääkkein (ja akupunktiolla, laserilla) sekä tukihoito: hieronta, fysioterapia, kiropraktiikka. Tulevan kodin onkin valmistauduttava käyttämään Mai lääkärissä sen saavuttua Suomeen ja hoitamaan rouvaa eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti. Koska Mai tulee vaatimaan erityishuolenpitoa loppu elämänsä siirtyy rouva erityisadoptiokoirien joukkoon jatkamaan kodinetsintää.

7.4.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat Main jälleen maaliskuussa. Valitettavasti kuulumiset ovat tällä kertaa hieman huonommat rouvan osalta. Reissulaisten sanoin “reissun reppanapalkinto menee Maille, tämä jäi mieleen yhtenä surkeimmista koirista. Sellainen kultainen ja vaatimaton koira, joka haluaisi vaan olla rauhassa”. Aktiivimme tapasivat Main tuttuun tapaan pihalla, missä oli paljon muitakin koiria pyörimässä. Mai oli silmin nähden kyllästynyt liikaan menoon ja meininkiin ja ärähtelikin hillitysti muille koirille, kun ne tulivat liian iholle. Main jalat ovat varmasti kipeät. Se hyväksyy kuitenkin kaikki, kunhan osaavat käyttäytyä. Mai haluaisi kovasti edes pienen hetken nauttia Adinan huomiosta, mutta koko ajan  joku reippaampi koira oli tunkeilemassa väliin ja Mai jäi ihan niiden varjoon. Main jalat ovat entisellään ja ne ovat varmasti kipeät. Maista on pyydetty röntgenkuvat jaloista ja selästä.

Lisätty video.

28.1.2018
Saimme kuulumisia ja kuvia ihanasta Maista. Rouvalla pyyhkii hyvin ja rottaseikkailut sen kun jatkuvat. Mistä löytyis Main ikioma, loppuelämän koti?

4.12.2017
Kulkurit vierailivat marraskuussa OneVetin tarhalla ja sen omistaja Adina kertoi Main viettävän päivänsä  tarhan pihalla rottia pyydystäen ja omia hommiaan touhuillen. Vieraat ihmiset Maita eivät tällä kertaa juurikaan kiinnostaneet, vaan se keskittyi pihajuttuihinsa. Toisaalta Maita ei haitannutkaan, vaikka sitä moikattiin, mutta rottajutut olivat tällä kertaa enemmän rouvalla mielessä. Kutsuttaessa Mai tulee luokse ja antaa hyvin käsitellä itseään.

Tarhan työntekijä kertoo Main olemuksen vanhentuneen tarhalla ja lisäksi rouva on lihonut steriloinnin jälkeen. Steriloitaessa Mailta poistettiin myös mahdollinen nisäkasvain. Hampaissa Mailla on paljon hammaskiveä ja Main takajalat ovat lihasköyhät, joka saa sen liikkeen näyttämään hieman huteralta. Main kokonaisolemus on tarhalla hieman surullisen näköinen, mutta todennäköisesti se on kuitenkin ihan tyytyväinen elämäänsä rottajahtaajana. Toki Maillekin varmasti maistuisi elämä lämpimässä kotisohvalla.

29.9.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Main Romaniassa syyskuun alussa ja kertoivat sen olevan äärimmäisen suloinen koira, joka kuljeskelee häntä jatkuvasti heiluen pihalla. Tarhalla Main ei ole kuultu haukkuvan. Mai on melko lihasköyhä eli todennäköisesti edellisessä kodissa se ei ole saanut kovinkaan paljon liikuntaa..

——————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mai saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mai on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Main yhteyshenkilö lomalla 16.9.2018 asti. Rouvan asioita hoitaa sillä välin: Sarianna Syrjä.

Main yhteyshenkilö on Taija Mäkinen.

Video14.11.201

Video 6.9.2017