Päivitetty 08.09.2017

Kodin saanut koira: MAJESTY


Syntymäaika: 3/2010
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (Onevet)
kastroidaan

22.10.2016
Onevet on Kulkurien luotettava ja pitkäaikainen yhteistyökumppani Romaniassa. Kaikki koirat jotka tulevat Suomeen, kulkevat myös Onevetin kautta, jossa ne tarkistetaan ja testataan ennen lentoluvan saantia. Onevetilla on klinikka Bukarestissa sekä suurempi hoitola hieman Bukarestin ulkopuolella, Cosobassa. Cosobassa Onevetilla on suuri aidattu alue, joka toimii turvasatamana monelle adoptointia odottavalle koiralle. Yksi näistä koirista on upea, iso ilmestys Majesty, joka tarkoittaa mahtavuutta. Majestyn ulkonäöstä päätellen pojan suonissa virtaa selkeästi jonkin voimakkaamman rodun veri, ja tämän kohdalla tulevalta kodilta vaaditaan niin riittävää koiranlukutaitoa kuin sitoutumista antaa tälle pojalle huolellisen tapakasvatuksen, ja johdonmukaisuuden kautta mahdollistaa Majestylle tasapainoisen ja mallikelpoisen koirakansalaisen elämän. Majestyn elämän alkuvaiheista ei ole tietoa joten tulevan kodin tulee myös varautua siihen, että voi vaatia aikaa sekä ymmärrystä ennen kuin Majesty kotiutuu kunnolla.

Majesty on iso uros, hyvin ihmisrakas ja ystävällinen.  Ihmisen lähestyessä Majesty hiukan tanssahtelee paikallansa ja ihmisen ollessa rapsutus etäisyydellä aluksi innostuu, mutta pian rauhoittuu ja alkaa nojailemaan jalkoja vasten, hakee hellyyttä ja rakastaa sitä selvästi paljon. Poika antaa käsitellä itseään luottavaisesti ja kaikesta kosketuksesta nauttien. Majesty nousee myös ihmistä vasten suukottelemaan mieluusti, mutta tekee sen kohteliaasti. Poika on ollut vapaana muiden koirien kanssa pihalla, pentujen sekä aikuisten, eikä ole haastanut riitaa. Majesty vahtihaukkuu ja pojasta lähteekin varsin kumea kova ääni. Tästä syystä pojan kodin tulisikin sijaita taajaman ulkopuolella, tai väljästi asutulla seudulla.

Majestyn suuri koko koostuu yli 70cm korkeudesta  ja n. 45kg elopainosta johon saisi muutama kilo tulla vielä lisää lihaksien muodossa.

7.11.2016
Marraskuun viileässä ilmassa aktiivimme kävivät tarhalla ja tapsivat myös upean Majesty miehen. Seura oli todella tervetullutta. Majesty nautti joka hetkestä, halaili ja pyysi rapsutuksia, koko ajan jos vaan saisi.  Toisen koiran seurakaan ei haitannut ollenkaan. Hän on Maailman ihanin jättiläinen. Majestyn elämäntehtävä on vain rakastaa ihmistä, ja pestä ihmisen naama, useasti. Rapsutettaessa silmät alkavat lurpahdella kiinni. Upean miehen olisikin jo aika päästä omaan kotiin, nauttimaan jo hiukan vanhemman herran etuoikeudesta päästä sohvalle makoilemaan ja rakastamaan omaa ihmistä.

Kuvia ja videoita lisätty.

16.1.2017
Lisätty Majestysta tänään otettu video. Miekkonen on päässyt pois kopista ikiomaan häkkiin, mutta se arvostaisi varmasti myös koiraseuraa. Eniten se kuitenkin kaipaa ikioman ihmisen länäoloa. Jospa se tämän videon myötä pääsisi vihdoin omaan kotiinsa.

21.2.2017
Aktiivimme vierailivat tarhalla alkuvuodesta, ja siellä odotteli innokkaasti tämä iso jytky, yhtä innokkaasti ja lempeästi kuin ennenkin. Majesty on rauhallinen ja lempeä jättiläinen, rakastaa huomiota, poika antaa kosketella ja silitellä ihan rauhassa joka paikasta nenästä hännän päähän, nauttien joka hetkestä. Poika asustelee ulkohäkissä tällä hetkellä, majesty oli hetken aikaa sisällä pienemmässä häkissä mutta ei viihtynyt siellä vaan protestoi järsimällä sitä. Poika tulee toimeen muiden koirien kanssa.

18.3.2017
Aktiivimme tapasivat tämän suuren komistuksen taas maaliskuisella aktiiviemme reissulla. Majesty on edelleen hyvin hellyydenkipeä, ja ihmisen huomio on aivan paras asia tälle möhkölle. Tarhaelämää on kauan jo takana, ja ymmärettävästi energiaa on kerääntynyt paljon, ja kun ilo pursuaa ylitse tämän kokoisella koiralla, on tuloksena syliin tunkeva, suukotteleva, hiukan raju jätti.  Majesty ei tarkoita pahaa, mutta kokonsa ja innokuutensa takia ihmisen täytyy olla tarkkana, ettei jää tämän rakkausjyrän alle. Majesty reppana ei oikein välttämättä hahmota kokoaan ja voimiaan. Jaetut suudelmat ovat lempeitä, ja niitä jaellaan paljon ihmistä vasten nousemalla. Poika tulee vihellettäessä luokse, eikä siitäkään vauhtia puutu. Lapsiperheisiin Majestya harkitaan varauksella kokonsa, voimiensa ja innokkuutensa takia. Toivottavasti tämä komistus löytäisi pian ikioman kotinsa, jossa saisi rajattomasti huomiota ja rakkautta, sekä rajoja ja opetusta rauhalliseen, tasapainoiseen kotikoiran elämään.

2.6.2017
Majestyn uusimmat kuulumiset alkavat aktiivimme sanoilla tavatessaan jälleen pojan : “Mutta voi ei, mikä jättikasa lempeyttä, rakkautta ja isällisyyttä. ” Eikä ole ollenkaan hullummin sanottu. vähättelyä jopa tämän herran edessä. Majesty on jotain sellaista, minkä ymmärtää kun hänet tapaa. Majesty tarvitsee kodin ja omat ihmiset, joista se voi huolehtia joka aamu pussailemalla kaikki hereille- ainakin kymmenen kertaa. Majesty on niin innoissaan vieraista, että poika pomppii itselleen vekin vasemman etujalan anturaan.  Majesty antaa katsoa ja hoitaa sen hyvin. Majesty on oma hömelö itsensä, toki lämmin ilma tekee tämänkokoisestakin möhköstä hiukan rauhallisemman. Majestyn kuulumiset loppuvat aktiivimme sanoihin ” Niin valmista kauraa omaan kotiin!” Toivotaan että Majestyn oma perhe löytyisi pian.

16.7.2017
Heinäkuun aktiivireissulla meitä odotti tuttu hahmo Onevetin tarhalla. Majesty, tuo iso pusupoika, täynnä rakkautta annettavanaan, ja hiukan ehkä liian innokkaasti alkuun. Majesty kyllä rauhoittui yllättävän pian, ja silloin huomasi kuinka ikä alkaa tehdä temppujaan. Iso ruumis on hiukan jäykähkö, Majesty joutuu enemmän venyttelemään ja vetristämään lihaksiaan, joita on hiukan kadonnut liikunnan puutteesta ja häkkielämästä. Silti silmät ovat kirkkaat, ilme valpas ja kysyvä, tänäänkö lähdetään?  Rapsutukset ja suukottelut kelpaavat edelleen pojalle, ja hän niitä jakaa auliisti ihmisille vierellänsä.  Majesty tulee nykyään toimeen varauksella toisten urosten kanssa, ja myös vahvatahtoiset nartut saavat Majestyn kierrokset nousemaan helposti, joten tarkasti ja suurella varauksella mietimme kodin olemassa olevat lemmikit. Pojan tulevassa kodissa olisikin hyvä olla lempeä narttukoira, tai vain  ainoaksi koiraksi. Toki suhtautuminen muihin koiriin voi muuttua, kun Majesty pääsee liikkumaan enemmän, purkamaan energiaansa, turhautuminen poistuu ja stressitaso laskee kotioloissa, mutta turhia riskejä tottakai vältämme. Tarhalla on myös ilmennyt, että tarhan oma hevonen saa verenpaineet nousemaan Majestylla sen verran että heitä ei voi pitää lähekkäin, tai välttämättä edes näköetäisyydellä toisistaan. Majestyn menneisyydestä on myös saatu uutta tietoa erään paikallisen toimesta. Alunperin Majesty on tullut Espanjasta Mustalaisperheen kanssa romaniaan, mutta hänestä on jouduttu luopumaan syystä, taikka toisesta ja tuotu tarhan portin ulkopuolelle kiinni sidottuna.  Ja niinkuin ollaan ajateltu, niin Majestyssä virtaa vahvasti mastiffin verta, tarkemmin Espanjanmastiffin. Rotumääritelmään on hyvä tutustua ennen adoptiohakemuksen laittamista. Taajama alueelle Majestyä ei tulla luovuttamaan, ja harkinnalla myös eläintiloille, johtuen hevoseen kohdistuvasta vahvasta  negatiivisesta reaktiosta. Nyt olisi jo korkea aika pojan päästä nauttimaan koti elämästä kaikkine herkkuineen ja hemmotteluineen.

8.9.2017
Mahtavia uutisia, tämä kesä ja alkava syksy jäävät viimeisiksi Majestylle, jotka hän joutuu viettämään Onevetin tarhalla. Iso poika matkaa pian omaan kotiinsa Saksaan. kaikkea hyvää elämääsi ihana jätti!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Majestyn rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan mahdollisesti tekemään kotikäynti ennen koiran varausta. Majesty saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Majesty on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Majestyn yhteyshenkilönä toimii  Anne Huhtala.

 

 

Majesty 16.1.2017:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.