Päivitetty 20.05.2020

Kotia etsivä koira: MAMALIGA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Carpe)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

19.12.2019
Bukarestin lähettyvillä sijaitsevaa, osittain vielä keskeneräistä Carpen tarhaa ylläpitää Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun keväällä 2016 perustama Carpe-yhdistys. Carpen tarhan rakentaminen on ollut myös Kulkurit-yhdistyksen yksi keskeisimmistä yhteistyökohteista. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen. Carmenilla on takanaan jo yli kymmenen vuoden kokemus eläinsuojelusta Romaniassa ja hän on yleisesti hyvin pidetty ja verkostoitunut henkilö. Carpen tarhalla pyritään koirien elinolot järjestämään jokaisen koiran hyvinvointia tukevalla tavalla, muun muassa rajoittamalla koirien määrää ja sosiaalistamalla erityisesti arkoja koiria. Tarhalla asuu toistaiseksi vielä suomalainen eläinsuojelija ja valokuvaaja Veera Nuri, joka huolehtii koirista päivittäin.

Reipas koirapoika Mamaliga (nimi tarkoittaa polentaa, ruokalajia) asui aikaisemmin kadulla lähellä Carpen tarhaa. Veera pysähtyi ohi ajaessaan antamaan pojulle ruokaa, mutta hyppäämällä Veeran syliin Mamaliga päätti muuttaa Carpen tarhalle. Mamaliga asuu häkissään nyt yksin, sillä sen häkkikaverina ollut narttukoira sai jo kodin. Asuinkaverinsa kanssa Mamaliga tuli hyvin toimeen. Ihmisten kanssa Mamaliga on avoin ja ystävällinen, mutta ei kestä kiinnipitämistä eikä sitä, että sitä työnnetään. Sellaisissa tilanteissa poika ilmaisee pelkonsa tai uhatuksi tulemisen tunteensa murisemalla. Tilanne laukeaa kun Mamaligalle annetaan tilaa ja vapautta toimia. Mamaliga on myös tarkka resursseistaan, esimerkiksi ruoasta. Mamaliga on tarhalla stressaantunut, mikä näkyy levottomuutena ja ajoittain nylkyttämisenä. Mamaliga tarvitseekin kodin, missä on kokemusta koirista ja missä ymmärretään koiran stressin syitä ja ilmenemismuotoja ja osataan toimia oikein stressin vähentämiseksi. Vastineeksi pojusta saa hyvän ja rakastavan kaverin arkeen.

Mamaliga on noin 6-vuotias, noin 50 cm korkea ja painaa noin 18 kg.

Päivitykset

19.12.2019
Mamaliga aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mamaliga saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mamaliga on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.