Päivitetty 25.08.2020

Kotia etsivä koira: MAMALIGA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Carpe)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

25.8.2020
Bukarestin lähettyvillä sijaitsevaa, osittain vielä keskeneräistä Carpen tarhaa ylläpitää Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun keväällä 2016 perustama Carpe-yhdistys. Carpen tarhan rakentaminen on ollut myös Kulkurit-yhdistyksen yksi keskeisimmistä yhteistyökohteista. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen. Carmenilla on takanaan jo yli kymmenen vuoden kokemus eläinsuojelusta Romaniassa ja hän on yleisesti hyvin pidetty ja verkostoitunut henkilö. Carpen tarhalla pyritään koirien elinolot järjestämään jokaisen koiran hyvinvointia tukevalla tavalla, muun muassa rajoittamalla koirien määrää ja sosiaalistamalla erityisesti arkoja koiria. Tarhalla asui kesään saakka suomalainen eläinsuojelija ja valokuvaaja Veera Nuri, joka huolehti koirista päivittäin. Veeran lähdettyä kohti uusia haasteita, tarhalle muutti romanialainen pariskunta pitämään eläimistä huolta.

Reipas koirapoika Mamaliga (nimi tarkoittaa polentaa, ruokalajia) asui aikaisemmin kadulla lähellä Carpen tarhaa. Viime vuoden puolella Veera pysähtyi ohi ajaessaan antamaan pojulle ruokaa, mutta hyppäämällä Veeran syliin Mamaliga päätti muuttaa Carpen tarhalle. Mamaliga asuu häkissään nyt yksin, sillä sen häkkikaverina ollut narttukoira sai jo kodin. Asuinkaverinsa kanssa Mamaliga tuli hyvin toimeen. Ihmisten kanssa Mamaliga on avoin ja ystävällinen, mutta ei kestä kiinnipitämistä eikä sitä, että sitä työnnetään. Sellaisissa tilanteissa poika ilmaisee pelkonsa tai uhatuksi tulemisen tunteensa murisemalla. Tilanne laukeaa kun Mamaligalle annetaan tilaa ja vapautta toimia. Mamaliga on myös tarkka resursseistaan, esimerkiksi ruoasta. Mamaliga on tarhalla stressaantunut, mikä näkyy levottomuutena ja ajoittain nylkyttämisenä. Mamaliga tarvitseekin kodin, missä on kokemusta koirista ja missä ymmärretään koiran stressin syitä ja ilmenemismuotoja ja osataan toimia oikein stressin vähentämiseksi. Vastineeksi pojusta saa hyvän ja rakastavan kaverin arkeen.

Mamaliga on noin 7-vuotias, noin 50 cm korkea ja painaa noin 18 kg.

Päivitykset

25.8.2020
Saimme tuoreita kuulumisia Mamaligasta. Puolessa vuodessa ei juuri mikään ole Mamaligan elämässä muuttunut, mutta on selvää, että tarhaelämä stressaa tätä kaveria. Välillä Mamaligan kierrokset ovat aika korkealla ja sen on vaikea rauhoittua. Mamaliga tulee ihmisen lähelle, mutta ei viivy siinä kerrallaan kovin pitkää aikaa. Kosketus sopii Mamaligalle, kunhan se on kevyttä ja rapsuttelevaa, mutta varsinainen käsittely on pojalle vieläkin todennäköisesti hankalaa. Mamaligalle olisi suurenmoinen onnenpotku, jos se pääsisi kotiin, jossa ollaan kiinnostuneita oppimaan omaehtoista koirankäsittelyä. Lisätty sympaattiselle Mamaligalle kuvia ja video.

19.12.2019
Mamaliga aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mamaliga saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mamaliga on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa