Päivitetty 21.03.2015

Kodin saanut koira: MARCO


 

Lokakuu 2014

Lokakuu 2014

MARCO

* arvioitu syntymäaika 7/2013

* uros

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

6.11.2013
Dr. Adinan löytämät ja pelastamat Mollye, Milly ja Marco ovat sisaruksia, jotka odottavat omien kotiensa löytymistä Glinan tarhalla.

Aktiivimme vierailivat Romaniassa yhteistyökumppaneidemme luona lokakuussa. Matkallaan he tapasivat jo ennestään adoptio-ohjelmassamme olevia koiria, sekä tutustuivat uusiin potenttiaalisiin kotia etsiviin koiriin. He kertovat Mollyen, Millyn ja Marcon olevan iloisia veijareita, joiden hännät heiluivat kokoajan. Sisarukset kuitenkin osaavat myös rauhoittua syliin ja malttavat olla paikoillaan.

Elämä virikkeettömässä häkissä, vähäisin ihmiskontaktein, ei kuitenkaan ole otollisin ympäristö aktiivisille nuorille koirille, jonka vuoksi toivoisimmekin Marcon sisaruksineen löytävän pian omat rakastavat loppuelämän kotinsa.

Marco etsii kotia, jossa on tarjota aktiiviselle nuorelle koiralle riittävästi liikuntaa ja aktiviteettejä.
Kotia, jossa se saisi opetella kunnon koirakansalaiselle tärkeitä asioita rakastettuna perheenjäsenenä. Marco tulee hyvin juttuun muiden koirien kanssa, joten tulevassa kodissa voisi olla myös kaveri Marcoa odottamassa.

Sisaruskolmikon rotuperimästä voisi hyvin löytyä muunmuassa saksanpaimenkoiraa. Marcon odotetaankin kasvavan aikuisena keskikokoiseksi koiraksi.

31.1.2014
Lisätty uusia kuvia

16.3.2014
Mutaa, kuraa, liejua ja huomionkipeitä koiria..
Muta ja lieju valloittavat keskellä peltoja sijaitsevan, suojattoman Glinan tarhan joka kevät ja syksy. Autolla on haastavaa päästä perille saakka, joten ruokasäkit ja juomavesikin on kannettava kauempaa..

Aktiivimme vierailivat maaliskuisella Romanian matkallaan Glinan mutaisella tarhalla ja tapasivat siellä asustavat sakemanni-mix sisarukset Millyn ja Marcon. Sisaruskolmikon kolmas jäsen, Mollye, nauttii koiranpäivistä jo omassa kodissaan Suomessa.

He kertovat Millyn ja Marcon olevan pehmeitä, mutta oikein mukavia koiria. Ne ovat enemminkin nöyriä kuin päällepäsmäreitä. Sisarukset eivät tunge suinpäin syliin, mutta tulevat kutsusta luokse ja viihtyvät kyllä rapsuteltavina. Ne antavat käsitellä itseään myös hyvin.

Marcolla onkin erinomaiset edellytykset kotikoiran elämään. Mistä löytyisi sitoutunut ja rakastava koti tälle komistukselle?

Lisätty uusia kuvia ja video!

6.6.2014
Toukokuussa Kulkureiden aktiivien oli taas aika pakata laukkunsa ja matkata kohti Romaniaa, ja yhteistyökumppaneidemme tarhoja. Glinan tarhalla he tapasivat vauhtisisarukset Millyn ja Marcon.

Aktiiviemme mennessä sisaruksien häkkiin Marcoa jännitti valtavasti, eikä se aluksi olisi tullut millään luo. Sisarensa Millyn rohkaistuvan esimerkin myötä Marco kuitenkin lämpeni tulijoille ja intoutui myös hulinaan mukaan. Innostuksissaan hyppi ihmisiä vasten, otti hyvin paimenkoiramaisesti sormista hampaillaan, hyppi, pomppi ja viuhtoi menemään. Vauhtia ja vilinää siis riitti Marcollakin..

12.7.2014
Aktiivimme tapasivat Marcon jälleen heinäkuisella matkallaan ja he kertovat Marcon olevan ujohko. Se menee ajoittain vierasta ihmistä karkuun ja on tarkkailija luonne, mutta antaa kuitenkin ottaa itsensä kiinni ja käsitellä hyvin. Omaan kotiin päästyään ja oppiessaan luottamaan omaan ihmiseensä Marvo varmasti reipastuisi huimasti ja arvostaisi kovasti saamaansa rakkautta ja hellyyttä, rajoja ja aktiviteettejä unohtamatta. varautunut, energinen ja leikkisä, haukkuu suht paljon, ok muiden koirien kanssa

Energinen ja leikkisä Marco asuu samassa häkissä siskonsa Millyn kanssa ja ne tulevat moitteitta juttuun keskenään. Häkissään sisarukset haukkuivat jonkin verran, mutta tämä saattaa osaltaan myös olla turhautumista johtuvaa haukuntaa. Ensisijaisesti Marco kuitenkin haukkumisensa vuoksi etsii kotia rivi- tai omakotitalosta.

Elämä virikkeettömässä häkissä, vähäisin ihmiskontaktein, ei ole otollisin ympäristö nuorelle, hyvin aktiiviselle koirilla, jonka vuoksi toivoisimmekin Marcon löytävän pian oman rakastavan loppuelämän kotinsa. Kodin, jossa on riittävät resurssit tarjota aktiiviselle koiralle riittävästi liikuntaa ja aivotyöskentelyä, rajoja ja rakkauttakaan unohtamatta.

Vuoden ikäiseksi kääntyvä Marco on komea poika, noin 60 cm korkea ja painaa arviolta 20-25 kg, ehkä jopa enemmän.

30.10.14
Aktiivimme vierailivat jälleen Glinan tarhalla, jossa he tapasivat myös ja kauan kotiaan odottaneet Marcon ja Millyn. Marcosta on valitettavasti ikävää kerrottavaa: se on laihtunut niin, että kylkiluut erottuvat ja se kiertää stressaantuneena pientä ympyrää. Glinan työntekijöiden kanssa sovittiin, että Marco pääsee eläinlääkärin vastaanotolle, jotta syy pojan yleistilan laskuun selviäisi.

Lisätty myös kuvia komealle pojalle.

12.11.14
Marco on nyt käynyt eläinlääkärin vastaanotolla sekä verikokeissa. Marcon verikokeista ilmeni, että se sairastaa ehrlichiaa, joka luultavasti selittää myös pojan laihtumisen. Marcolle aloitetaan nyt noin puolentoista kuukauden pituinen antibioottikuuri, jonka jälkeen se testataan uudestaan. Lisäksi se alkaa saamaan korkealaatuista ruokaa, jossa on sille tärkeitä ravintoaineita. Hoidon ja ravinnon myötä sen painon toivotaan nousevan ja yleistilan kohentuvan. Ehrlichia on täysin hoidettavissa oleva sairaus, mutta Suomeen Marco voi lentää aikaisintaan, kun ehrlichia on parantunut ja testi todettu negatiiviseksi.

Ehrlichiasta voit lukea lisää sivultamme.

11.12.14
Pitkän, pitkän odotuksen jälkeen Marco on varattu omaan kotiin Suomeen! Mahtavaa!

31.1.15
Marcosta on tänään tullut ihan oikea kotikoira. Onnea Marco ja perhe!

21.3.15
Marco elänyt suomalaisena koirakansalaisena nyt hiukan vajaa kahden kuukauden ajan. Kaikki on sujunut erinomaisesti, kuten omistaja meille lähettämässään viestissä kertoo:

“Marco tuli meille Glinan tarhalta Romaniasta tammikuun -15 lopulla. Entuudestaan 4koiran laumamme otti sen hyvin vastaan. Se on ollut melko helppo tapaus; tarhakoiran taustastaan huolimatta se oli heti ensi hetkestä sisäsiisti. Uudet ihmiset ja eläimet se ottaa vastaan rauhallisesti ja on aluksi varovaisen utelias. Ihmiseen se on leimaantunut nopeasti ja lenkillä irti ollessaan tulee luokse ongelmitta. Tullessaan se oli melko hoikassa kunnossa ja motoriikka oli tarha-aikojen jälkeen kömpelö, mutta koska se syö hyvällä ruokahalulla ja liikkuu paljon, se on saanut lihaa luidensa päälle ja kehittynyt melko ketteräksi metsämaastossa. Lelut ovat sen mielestä aivan vastustamattomia, parhaimmillaan se kantaa  kolmeakin lelua suussaan yhtä aikaa! – ehkä se näin ottaa takaisin menettämäänsä aikaa. Eniten se leikkii ja painii siskonsa Mollyn kanssa, joka tuli meille tarhalta reilu vuosi sitten. Marcolla on melkoinen tarve saada käyttää hampaitaan, joten luut ovat sille mieluista puuhaa. Luvattomiin asioihin kuten huonekaluihin tms. se ei silti ole koskenut lainkaan. Oikeastaan se on sopeutunut meille niin hyvin, että voisi kuvitella sen olleen meillä aina. On ällistyttävää miten nopeasti se on kotiutunut ja osaa jo rentoutua ja nauttia silminnähden olostaan! Ja kuinka me nautimme sen olemassaolosta! Se tuli meille lauman jäseneksi toivottuna ja hartaasti odotettuna eikä ole tarvinnut tätä päätöstä katua. Kuten ääneen olen todennut: ‘parasta mitä minulle on tapahtunut pitkään aikaan’. Marco on meille <3”

Kiitos mahtavista kuulumisista ja hyvää kevättä Marcolle ja muulle laumalle.

Lisätty myös pari kuvaa suomalaistuneesta Marcosta.

Marco tullaan luovuttamaan EU-passeineen asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna, loishääädettynä, tautitestattuna sekä kastroituna.

Tutustuthan huolellisesti koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

Yhteydenotot Maaritille.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.