Päivitetty 02.08.2015

Kodin saanut koira: MARICICA


MARICICA

* 3-4.v

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

17.4.2014
Maaliskuun Romanian matkallamme vierailimme ensimmäistä kertaa Rosiorin kunnallisella tarhalla. Vielä kuukaudenkin jälkeen tunnelmat palaavat elävästi mieleen ja käynnistämme voisi kertoa paljon. Lisää päivästämme Rosiorissa voi lukea Kulkurien Taijan ylläpitmästä Fifirock-blogista.

Kunnallisen tarhan pihamaalla yksinään koppiaan asuttaa sekarotuisen sekarotuinen koira, tavallinen, keskikokoinen narttu, jonka nimi on Maricica.
Maricica päätyi tarhalle tallattuaan katuja Rosiorin laitamilla, liekö sillä joskus ollut oma koti tai ei, miten se on kadulle päätynyt, emme tiedä.
Romanian nykyisen tyylin mukaan koirat napataan kiinni rankkurien toimesta ja vedään täpötäysille kunnallisille tarhoille, jossa niitä valitettavan usein, lähes poikkeuksetta, odottaa epäinhimillinen kuolema väkivallan, sairauksien, nälän tai janon takia.
Rosiorin tarhalla on toivoa, kiitos siitä eläinsuojelija Cornelia Stanin, jonka on onnistunut äärettömien vastoinkäymisten jälkeen tehdä sopimus paikallisen pormestarin kanssa, jotta hän saa auttaa tarhalla olevia koiria, hoitaa ja ruokkia niitä (omaan laskuunsa) ja viedä niitä adoptioon.

Maricicaa ei ole sijoitettu tarhalla pikkuruisiin sisähäkkeihin, onneksi, vaan jostain syystä se on “päässyt” toimittamaan “vahtikoiran” virkaa pihan perälle ketjuun. Liekö sitten syynä se, että Maricica on yhden tarhan työntekijän lempikoira, vai se, että se saattaa muistuttaa ulkonäöltään jotenkin saksanpaimenkoiraa, mutta vahtikoiraksi Maricicasta ei kyllä ole. 1,5 metrin ketjussaan tempoen ja villisti peräpäätään hännän mukana heiluttaen se ottaa vastaan vieraat ihmiset ja heittäytyy selälleen eteemme. Maricica ei tiedä kuinka päin olla, niin iloinen se on seuraa saadessaan. Ollako kopissa sisällä vai ulkona, kieriäkö, suukotellako vai tehdäkö kaikkea yhtä aikaa. Maricica ei hypi päälle, ei raavi, eikä menetä kontrolliaan, vaikka se on todella innoissaan. Se malttaa hetken päästä jo istua, ottaa kontaktia ja vastaanottaa tarjotut herkut nätisti.
Cornelia kertoo vaihtaneensa Maricican ketjun pidempään monta kertaa, mutta se ei hyödytä, koska se varastetaan aina.

Myöhemmin tarhan työntekijä tulee paikalle ja päästää Maricican irti juoksemaan tarhan aitaamattomalle pihalle. Katselemme sen menoa hymyillen. Maricica ottaa hetken vapaudestaan kaiken irti. Se juoksee, juoksee ja juoksee. Juoksee yläpihalle ja takaisin, moikkaa ohimennen kourakavereita ja juoksee takaisin. Se näkee kadulla kulkevan hevosen kärryineen ja juoksee hevosen luokse, mutta kutsuttuamme se juoksee riemuissaan takaisin. Viiden minuutin ajan Maricica on onnellinen.

Maricica tulee toimeen muiden koirien kanssa. Varmuuden vuoksi emme sijoita sitä samanikäisen nartun kanssa saman katon alle. Maricica on erittäin ihmisrakas, siinä on paimenkoiramaiseen tapaan miellyttämishalua ja se on mielummin ihmistä kohtaan nöyrä kuin dominoiva. Maricica on aktiivinen ja leikkisä koira, ja se kaipaa varmasti kotia, missä se pääsee säännölliselle liikunnalle, juoksemaan vapaana metsissä ja opettelemaan uusia taitoja omistajansa kanssa.
Uskoisin Maricican olevan helposti motivoitavissa nameilla ja kehuilla, tuntuu kuin se menisi solmuun pelkästä ystävällisestä puheesta.

Uuden kodin on oltava valmis ja motivoitunut opettamaan Maricicalle kaikki suomikoiran tarvitsemat taidot alusta lähtien, aina sisäsiisteydestä hihnakävelyyn saakka.

Maricica on iältään korkeintaan 4-vuotias, se on noin 50-55 cm korkea ja painaa arviolta 25 kg.

Hurmaava hiomaton timantti, kympin luonteen omaava Maricica tulee olemaan jollekin onnekkaalle varsinainen eurojackpot-koira. Tämä kuponki tulee kuitenkin täyttää harkiten ja realistisia numeroita käyttäen, hetken mielijohteesta tai haihatteluiden perusteella Maricicaa ei pidä ottaa.

29.6.2014
Saimme kuvaterveisiä Maricicalta. Muuten kuulumiset ovat surullisen ennallaan. Maricica päivystää yötä päivää koppinsa edessä lyhyen ketjun päässä. Sillä ei ole muita vaihtoehtoja kuin odottaa, odottaa ja odottaa.

Onevet-klinikan työntekijät käyvät säännöllisesti Rosiorin kunnallisella tarhalla ja he poikkesivat Maricicaakin katsomassa lähtiessään. Tyttö on aivan kuin ennenkin, yhtä hymyä ja iloa saadessaan ihmisen luokseen edes hetkeksi. Uskomatonta, miten koirien luonne voi pysyä tuollaisena, vaikka elämä on todella ankeaa ja virikkeetöntä.

Maricica jää edelleen odottamaan sen yhden ihmisen ilmaantumista, joka muuttaa tytön elämän.

Kuvia lisätty.

4.7.2014
Mikä ihana ilonpäivä! Maricica on varattu Suomeen!

1.8.2014
Tänään Maricica saapui omaan kotiinsa Suomeen 🙂 🙂

2.8.2015
Saimme ihania kuulumisia Maricican perheeltä, kun entisen “Rosiorin iloisen koppikoiran” kotiin saapumisesta on kulunut päivälleen vuosi! Onnea kaunis Maricica ja kiitos koko teidän perheelle <3

Tänään noin klo 22 tulee kuluneeksi vuosi Maricican ensimmäisistä askelista omalla pihalla. Samaan aikaan tulee vuosi Maricican ja Maxin ensitapaamisesta. Mutta mennäänpä ajassa taaksepäin:

Tähän aikaan kun kirjoitan tätä olimme vuosi sitten ajamassa kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää noutamaan uutta perheenjäsentä. Perille päästyä odotimme ja odotimme (odottavan aika on pitkä). Lopulta näimme Maricican melko surkean näköisenä lentoboxissa. Pian saimmekin jo silittää ja rapsuttaa omaa arkaa koiraamme.
Yllätys oli kaikille suuri kun Maricica käveli omin pikku tassuin autolle ja hyppäsi sinne kun vähän autettiin. Kotimatkan alku meni hermostuneesti pälyillen, mutta pian uni voitti. Kotona menimme pienen lenkin jotta koirat saivat tutustua toisiinsa ja hyvinhän se sujui. Yöllä sattui pikku vahinko mutta sen jälkeen Maricica on ollut täysin sisäsiisti.

Tähän vuoteen on mahtunut kaikenlaista, Maricica on tutustunut uusiin koiriin ja ihmisiin sekä nähnyt paljon erilaisia eläimiä: oravia, kettu, peuroja, erilaisia lintuja ja pupuja.

Tässä kerran alkoi kuulua rapinaa ja kohta Maricica tulikin kantaen suussaan keksipaketin rippeet. Ilme oli näkemisen arvoinen: ” Katso mitä löysin! Sun keksipiilon. Hahaa! ” Siinä oli minulla kyllä naurussa pitelemistä. Hellyttävä näky kun toinen uskalsi tuoda löytönsä näytille. Saivat jakaa jäljellä olevat keksit Maxin kanssa.

Kaikkinensa tämä vuosi on mennyt hyvin, arasta koirasta on tullut rohkeampi, vaikka vieläkin tietyt asiat hieman jännittävät. Jotkut uudet ihmiset pitää haukkua ja haistella moneen kertaan ennen kun tulevat tutuiksi, toisten kanssa ollaan heti kaverit.

Maricica ja Max myös joskus leikkivät yhdessä, vaikka Max on vähän laiska leikkimään. Joskus kuitenkin innostuu, ja voi sitä menoa silloin. Maricica saa myös hepulikohtauksia joskus ja silloin on matot rullalla ja sänky sikinsokin.

Kaikenkaikkiaan olemme hyvin kiitollisia Kulkureille Maricicasta. On hän niin ihana.

Terveisin, Riitta, Antti, Maricica ja Max

 

Marican varausta hoiti Salla.

Ohessa videoita Maricicasta, kuvattu 7.3.2014.

Tutustuthan ennen harkittua yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin. – See more at: https://kulkurit.fi/bella-c/#sthash.FDOVKVow.dpuf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.