MarilynMprofiilikuva
Päivitetty 17.06.2022

Kotia etsivä koira: MARILYN M (Muusikko-pentue)


Syntymäaika: 01/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue Association, Cosoba )
Steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.6.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Marilyn M on tullut tarhalle vuodenvaihteessa 11 muun sisaruksensa kanssa. Marilynin lisäksi pentueeseen kuuluu Elvis, Ludovico, Sting, Lennon, Morrison, Hendrix, Whitney H, Billie E, Katy P, Cyndi L ja Michael J. Pennuista jo muutamat ovat päässeet muuttamaan omaan kotiin Suomeen, mutta vielä 7 niistä odottaa oman perheen löytymistä tarhalla. Pentueen koirat tulevat hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Ne antavat hyvin koskea, mutta osaa se jännittää. Ihmiskontaktien puute kuitenkin huolettaa Adinaa – pennut saattavat tulla araksi, kun ne kasvavat. Pennut haukkuvat jonkin verran, niin kuin normaaliin koirakäytökseen kuuluukin.

Muusikkopennut ovat kasvaneet keskikokoisiksi koiriksi, ne ovat kooltaan noin 20kg ja 50cm.

Tällekin tytölle etsitään rauhallista perhettä, joka kärsivällisesti ja positiivisilla koulutusmenetelmillä voisi opastaa Marilynin kotikoiran tavoille. Marilyn on suloinen ja sopuisa tyttö. Oikealla opastuksella hänellä voisi olla valoisa tulevaisuus kotikoirana. Hänestä voisi saada kivan sohvaperunan sekä hyvää seuraa pitkille lenkeille. On kuitenkin hyvä huomioida, että monet arjen asiat ovat Marilynille täysin uusia ja ihmeellisiä ja niihin tutustuminen saattaa vaatia aikaa.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

17.6.2022

Aktiivit tapasivat Marilyn M:n kesäkuussa aktiivimatkalla. Marilyn asustelee edelleen vapaana tarhan pihalla koiralaumassa. Aktiivien pysähtyessä hengailemaan koiralauman kanssa pysyttelee Marilyn aktiivien lähellä yhdessä muiden koirien kanssa. Marilynia kuitenkin jännittää kaikki tapahtuva, ja hän päätyykin seurailemaan tapahtumia hieman sivummalta. Marilyn on luonnollisesti tarhapentuna vielä tottumaton uusiin ihmisiin ja tilanteisiin. Hän menee kauemmas, kun otetaan kuvia ja videota, ja lopulta tassuttelee rauhallisesti pois tilanteesta. Kun Marilynia ei huomioinut, hän uskaltautui pysyttelemään lähellä, mutta täyden huomion saadessaan jännitys kasvoi niin suureksi, että hän päätti poistua paikalta.

Lisätty kauniista neidistä uusia kuvia ja pari videota.

27.3.2022

Viimeinkin pääsimme tapaamaan Marilyn M ja keräämään uusimmat päivitykset sekä videot! Marilyn on onnekkaassa asemassa, sillä se saa asustella Cosoban tarhan pihalla vapaana. Marilyn tulee hienosti toimeen muiden pihan koirien kanssa. Se ei aiheuta riitaa ja välttelee konflikteja. Se mieluusti väistää häslääviä koiria ja onkin parhaimmillaan pienemmissä porukoissa. Vierailumme aikana Marilyn ei hakeudu ihmisten seuraan, se on kovin tottumaton ihmisiin. Ihmiset tuntuvat jännittävän sitä ja se siirtyykin lepopaikaltaan heti pois, jos ihminen tuppautuu liian lähelle sen seuraan. Marilyn nauttisi rauhallisista kotioloista, jossa päiviin kuuluisi tutut ja turvalliset rutiinit. Marilynin kodissa voisi hyvinkin olla mukava koirakaveri tukemassa kotiutumista. Marilyniä ei luovuteta vilkkaaseen ympäristöön eikä pienten lasten perheeseen sen arkuuden vuoksi.

29.1.2022

Muusikkopentueen herttainen Marilyn M. on ikäväkseen jämähtänyt tarhalle ja ehtinyt kasvaa jo vuoden ikään, joten se siirretään aikuisten koirien kategoriaan. Valitettavasti viimeisimmällä aktiivimatkalla ei päästy tapaamaan Marilyniä, joten ajantasaiset päivitykset saavat hiukan vielä odottaa. Muusikkopentueen muut sisarukset ovat kuitenkin iloisia ja meneviä nuoria koiria. Ne leikkivät sopuisasti koirakavereidensa kanssa ja seurailevat aktiiviemme puuhia etäämmältä. Muusikkopentue vaikuttaa hiukan tottumattomalta ihmisen suoraan kosketukseen, mutta eivät ole arkoja tai säiky. Marilynin kotiutumiseen on varattava reilusti aikaa, kärsivällisyyttä ja nameja. Koulutuksen on oltava ehdottoman koiralähtöistä ja tulevan omistajan olisi hyvä perehtyä koirien kommunikointiin ja elekieleen.

Muusikkopennut ovat kasvaneet keskikokoisiksi koiriksi, ne ovat kooltaan noin 20kg ja 50cm.

16.8.2021

Marilyn M on päässyt mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ja etsii omaa kotia

—————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Marilyn saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Marilyn M on steriloitu ja mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

Marilynin yhteyshenkilönä toimii: Outi Kekkonen

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.