Päivitetty 10.09.2018

Kodin saanut koira: MARLA


Syntymäaika: Noin 3/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Ei steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta

18.7.2018
Targovistessa asuu Kulkurien yhteistyökumppani monen vuoden takaa, Mihaela Soare äitinsä kanssa. Heidän lisäksi talossa asuu myös noin 15 koiraa ja kissoja. Heinäkuussa kävimme Romaniassa ja tällä kertaa suuntasimme myös vierailulle Mihaelan luokse. Mihaelalta tulee tällä kertaa viisi uutta tulokasta adoptio-ohjelmaan. Kaksi näistä, siskot Marla ja Tia, asuvat Mihaelan kotona sillä välin kun odottavat oman kodin löytymistä. Rokotusohjelma tulisi olla valmis siten, että pennut ovat valmiita matkaamaan koteihinsa heinäkuun lopussa. Tummempi näistä siskoksista on Marla.

Marla on jätetty siskonsa Tian kanssa erään Targovistessa sijaitsevan koiratarhan eteen pahvilaatikossa. Tällöin ne olivat noin kuukaden ikäisiä, eivätkä ne olleet kovin hyvässä kunnossa. Pennut kuitenkin alkoivat saada hoitoa ja keräsivät voimiaan ja nyt kaksikko on valmis astumaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Marla on siskoaan Tiaa pienempi. Se on myös terhakkaampi kuin Tia. Marla nukkui eteisessä kissojen ja koirien seassa kun tulimme taloon. Marla on aikamoinen väkkärä ja leikkii aika rajustikin Tian kanssa. Voi olla, että toiselta koiralta vaadittaisiin hieman pitkää pinnaa Marlan kanssa, mutta varmasti Marla uskoo kun häntä vanhempi koira kertoo milloin riittää. Kissojen kanssa Marla on ainakin tällä hetkellä ok.

Marla on malliltaan hieman pötkylä ja painaa tällä hetkellä noin 3kg, korkeutta on sellaiset 20cm tällä hetkellä. Ikää on noin 4 kuukautta.

Päivitykset

10.9.2018
Marla lensi Suomeen 1.9.2018, ja jatkoi kotimatkaansa yhdessä perheensä kanssa.

27.7.2018
Marla varattiin tänään omaan kotiin, iloa ja onnea ja tsemppiä viimeiseen odotukseen ennen kotiintuloa 🙂


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Marla saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Marla kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Marlan yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.