Päivitetty 19.09.2020

Kodin saanut koira: MAROCA (nyk Minni)


Syntymäaika: 2/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

HUOM. Tutustuthan huolellisesti koiran tietoihin ja adoptioprosessiin ennen yhteydenottoa.

 

Perustiedot ja tausta
19.12.2019

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adinan ystävän Cosmina Mitran on pelastanut Marocan kaatopaikalta Bukarestin ulkopuolelta. Cosmina oli sitkeästi ruokkinut  Marocaa noin kuukauden ajan kaatopaikalla ennen kuin sai Marocan kiinni ja mukaansa.

Maroca on aluksi hämmentynyt ihmisistä, mutta häntä alkaa vispata, kun sille puhuu iloisella lässytysäänellä. Maroca asuu tällä hetkellä sujuvasti 3 muun koiran kanssa Cosminan ulkokenneleissä ja Cosminan mukaan se on tottumaton sisätiloihin. Maroca osaa hieman haukkua välillä, mutta enemmän se pitää muuta ääntelyä, itkee ja vikisee.  Maroca ei ole resurssiherkkä ruoan kanssa, eikä komenna muita koiria ruoasta. Maroca on ystävällinen ja rauhallinen ihmisten kanssa.

Kooltaan Maroca on 45cm ja 15kg.

 

Maroca etsii omaa kotia, jossa koiralle tarjotaan rakkautta, koiramaista elämää ja mielekästä puuhaa.

 

Päivitykset uusimmasta vanhempaan

19.9.2020

Maroca aloitti uuden elämän kotikoirana.

10.8.2020

Marocan, kaatopaikalta pelastetun koiran, elämässä tapahtui seuraava iso käänne. Maroca varattiin ikiomaan rakastavaan kotiin viettämään lokoisaa ja puuhakasta koiranelämää. Onnea Maroca ja perhe!

19.12.2019

Maroca aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maroca saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maroca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Marocan yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.