Päivitetty 13.08.2014

Kodin saanut koira: MARON (nyk. Vieno)


10/2013

 

MARON

* arvioitu syntymäaika 1/2009

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

13.11.2013
Maron eli suoranaista helvettiä kunnallisella Cornetun tappotarhalla Romaniassa, kunnes hänet pelastettiin ja vietiin turvaan yksityisen eläinlääkärin tiloihin. Nyt Maron saa säännöllisesti ruokaa, huolenpitoa ja vettäkin on koko ajan tarjolla, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys kunnallisilla tarhoilla. Maron oli, kuten yleensä kaikki kunnallisilta tarhoilta pelastetut, aliravittu ja huonossa kunnossa. Nyt Maron on kuitenkin hyvän hoivan ansiosta adoptiokunnossa ja etsii itselleen loppuelämän kotia, missä se saa elää pelotta ja onnellisena.

Maron on pienikokoinen, n. 30cm ja painoa n. 7kg.

Luonteeltaan tämä pieni tyttö on todella lempeä ja hyvällä tavalla herkkä. Maron tulee toimeen toisten koirien kanssa eikä “päällepäsmäröi” ketään. Tyytyväisenä se silmät puoliummessa nauttii ihmisen sylissä olosta, läheisyydestä ja huomiosta. Maron on kaiken kaikkiaan lähes täydellinen koira, joka varmati kotioloissa on täyden kympin arvoinen ja saa varmasti vielä plussatkin päälle!

 

Maron luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.

20.12.2013
Maron on varattu omaan kotiin Suomeen!

21.2.2014
Maron saapui omaan kotiinsa.

13.8.2014
Kyllä vetää sanattomaksi kuinka ihmeellinen Vieno on. Sulo ja Vieno ovat jo täysin sopeutuneet toisiinsa. Vienon kotiutuminen ja sopeutuminen tapahtui nopeasti. Vienohan ei ensin ollut sisäsiisti, ahmi ja hotki ruokansa jne. Aloitin hoidon metsäterapialla eli teimme pitkiä hiljaisia kävelylenkkejä metsässä, hän sai nukkua paljon, säännölliset ruokailut ja läheisyyttä paljon samoin tein rauhoittavia ja rentouttavia hierontoja hänelle. Painajaiset ja jännittyneisyys alkoivat hiipumaan pikkuhiljaa. Vieno on sen verran vanhempi koira, että hänelle oli kertynyt ikäänkuin reppuun valtavan paljon ikäviä kokemuksia entisestä elämästä. Painajaisia näkee vieläkin, mutta ne ovat jo merkittävästi vähentyneet. Vieraat ihmiset jo kohtaa reippaasti ja samoin koirat, mutta omasta kodista ja sen reviireistä on tarkka. Vieno on osoittautunut erittäin älykkääksi ja ratkoo pulmia neuvokkaasti. Toinen erikoinen piirre on Vienon nopeus – Vieno on todella lahjakas liikunnallisesti, emmekä ole eläisämme nähneet noin nopeaa ja taitavaa juoksijaa. Eläinlääkärissä kävimme terveystarkastuksessa ja Vieno on täysterve. Vieno on ottanut Sulo-koiraan nähden suojelijan asenteen ja onhan Sulo nuorempikin kuin Vieno.

En voi muuta kuin kiittää mieheni kanssa Vienosta 🙂
Kiitos vielä kerran ja mukavaa kesää.

Birkitta

 

Varaajana toimi Nea.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.