Päivitetty 07.07.2020

Kodin saanut koira: MAYURI


Syntymäaika: noin 6/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta:
16.12.2019
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva Veera. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Carpen tarhalta löytyy myös ihastuttava tiikerikuvioinen pentu nimeltään Mayuri. Mayuri, sen sisko Kaya sekä kolme muuta sisarusta löytyivät romanialaiselta työmaalta. Carmenin ystävä oli poiminut Mayurin ja Kayan mukaansa, sillä viidestä pennusta nämä kaksi narttua olivat heikoimmassa kunnossa. Valitettavasti kaikkia pentuja ei kyetä kaikesta halusta huolimatta auttamaan ja siitä syystä pentueen kolme jäljelle jäänyttä pentua odottelevat apua työmaalla edelleen. Mayuri ja Kaya pääsivät Glinan tarhalle ollessaan n. 2 kuukauden ikäisiä. Carpen tarhalle pennut pääsivät joulukuun 2019 alussa.

Joulukuun puolessavälissä aktiivimme Jenni, Stefanie ja Janette tapasivat myös Mayurin. Mayurin kerrotaan olevan todella iloinen ja ystävällinen pentu, joka hakee reippaasti ja aktiivisesti rapsutuksia ja nameja vierailta ihmisiltä. Mayuri mennä vipeltää häkissä iloisesti eikä juurikaan tarvitse taukohetkiä kopissaan, vaan se pysyttelee koko ajan ihmisten lähellä.

Tällä hetkellä Mayuri on n. 6 kuukauden ikäinen. Mayuri on tällä hetkellä kooltaan noin 40-45 cm ja noin 12 kg.

Päivitykset
4.7.2020
Mayuri on vihdoin kotona. Onnea koko perhe!

10.3.2020
Upea tiikerityttö Mayuri varattiin tänään omaan kotiinsa!

16.12.2019
Ihana Mayuri pääsi aloittaaan kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mayuri saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mayuri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mikäli Mayuri kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä koiran yhteyshenkilöön ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mayurin yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.